Craig Federighi met Apple Intelligence

Reacties voor: Betalen voor Apple Intelligence? ‘Over drie jaar op z’n vroegst’

Analisten meldden eerder deze week dat Apple mogelijk geld gaat vragen voor Apple Intelligence-functies. Mogelijk gaat dat op termijn wel gebeuren, maar de eerste drie jaar hoeven we daar nog niet op te rekenen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Wanneer gaan mensen zich eens realiseren, dat het alleen maar meer meer meer meer is?
    Sheople die uitgemolken worden met weer een abonnement en weer een abonnement en weer een abonnement.
    Abonnementen op apps, op de tv, op de auto, op OS en op apparaat functionaliteit, alles moet aan betaalde abonnementen.
    Ik ben langzamerhand aan het uitkleden hierin. Elke paar maanden review van wat ik nog gebruik. Nieuwe leaseauto, gewoon hybrid benzine geen plugin, geen elektrisch, navigatie via tomtom (15 euro p/j), flitsmeister onbetaald, disney overboord, geen tv abonnement, internet data alleen wat ik nodig heb dus geen gigabit, geen apps met abonnement behalve dus tomtom, geen Facebook, geen Instagram, geen Snapchat, office 365 voor met name de opslag voor 35 euro per jaar met 1tb opslag. Geen kappers abonnementen, geen energiemaatschappij truukjes, gewoon op z’n jaren 80.
    Ontzorgen is uitmelken.

    Reageer op Freek

    • Wel ik ook, kalender app die hun prijs bijna verdubbelde eruit gegooid voor veel goedkoper. Email app naar standaard Apple mail app. Een weather app betalend eruit. Heb dus ook een aantal apps betalend stopgezet en mijn maandelijkse/jaarlijkse abbo’s vermindert. Ik vrees dat ze € 20 gaan vragen voor die AI ofwel mensen het niet gaan gebruiken en of andere betalende apps en developers er de dupe gaan van zijn. Reken al die maand abbo’s maar eens uit.

      Reageer op Dirk

    • Klinkt wel heel erg ouderwets allemaal [grapje]

      Ik ben het zeker met je eens dat het wel erg veel abonnementen worden en zeker niet in elk geval heeft het veel zin. Maar veel diensten zijn erg handig om te hebben en voor die gemak betaal je. Je hebt helemaal zelf de controle wat je wel en niet wil.

      Persoonlijk ben ik toch erg blij met gigabit internet thuis, onbeperkt mobiel internet, FM pro, een aantal streamingdiensten, Apple One, GPT plus, onbeperkt auto wassen, enzovoort 🤣

      Reageer op Ro

  2. Ai, dat gaat moeilijk worden voor een deel van de Nederlanders die alleen maar gratis willen, streaming diensten delen en inkopen bij Chinese webshops. Die moeten dus keuzes gaan maken waar ze hun budget aan uitgeven (wat eigenlijk heel normaal is imo). Er wordt een product ontwikkeld waar de maker iets aan wil verdienen. Maar vrees niet! Er komt een partij die AI aan gaat bieden en waar je betaalt met je data.

    Reageer op Flieps

    • Dat is precies de mentaliteit die de producenten willen zien.
      Normaal vinden dat je voor services moet betalen, want ja de producent moet ook wat verdienen, totdat ze beperkingen gaan opleggen die jouw producten minder laten werken als je het abonnement niet afneemt.
      Feitelijk verdedig je het nog ook en val je indirect de mensen aan die het niet voor vanzelfsprekend nemen.
      Succes met betalen zou ik zeggen.
      Netflix is het perfecte voorbeeld. Jaren accountsharing promoten, totdat je een grotte acceptatie en dekkingsgraad hebt en dan trek je rigoureus de stekker uit accountsharing. Behoefte is dan gegenereert en mensen gaan dan wel betalen.
      Dit is zo ongelofelijk verrot.
      Je dauwt navigatggie in een auto die zo verweven is dat allerlei waarschuwingen ervan afhangen, vervolgens verouderen je kaarten. Kun je het uitschakelen? Natuurlijk niet, dus neem maar een duur abonnement om je auto optimaal te laten functioneren.
      Je verdedigt dit………

      Reageer op freek

      • Volgens mij ben ik het helemaal met je eerste reactie eens freek. Goed nadenken wat je nodig hebt en waar je voor wilt betalen. Niets is gratis. Ik verdedig dus helemaal niets. Iedere ondernemer wil geld verdienen en de consument moet zich afvragen of hij voor dit product wil betalen. Waar ik tegen ben zijn ‘onverwachte’ kosten. En ik heb dan ook niet de verwachting dat AI gratis zal worden.

        Reageer op Flieps

  3. Ach jezelf er gewoon helemaal niet aan laten wennen, ik doe nu ook letterlijk nog niks met AI(Of nog ouder Siri/Google / lexa Assistenten)
    Nu weet je nog beter maar straks denk je niet meer zonder te kunnen, omdat alles voor je gedaan wordt ineens(En je de andere manieren vergeet).

    Ik heb het eens gebruikt snap hoe he twerkt, maar maak er verder geen gebruik meer van.

    Reageer op Dennis

  4. Opvallend dat AI zoveel wordt gepromoot door de journalistiek, de sociale media en techbedrijven. Zij zijn degenen die er het meest belang bij hebben om nog meer en gemakkelijk data te verzamelen. De standaard gebruiker lijkt er tot nu toe niet echt in te zijn geïnteresseerd. Ik zie mijzelf ook niet eerst een flink duur apparaat aanschaffen en vervolgens een abonnement nemen om alles te kunnen laten werken. Ik wil best wel ergens voor betalen, het hoeft echt niet allemaal gratis maar ik ben wel klaar met die abonnementen (graai) cultuur. Daarom ook voor mij geen enkele app of apparaat waar je voor functionaliteit met een abonnement moet betalen.

    Reageer op hans

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.