Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Intelligence op Apple-apparaten

‘Apple Intelligence uitgesteld naar iOS 18.1, beta begint binnenkort al’

Apple Intelligence zal de oorspronkelijk verwachte lanceerdatum niet halen om Apple meer tijd te geven om bugs op te lossen, zo meldt Mark Gurman van Bloomberg.

Gurman sprak met mensen die op de hoogte zijn van de plannen van Apple en ontdekte dat de AI-functies niet meteen in september te gebruiken zijn. De introductie van Apple Intelligence zal worden losgekoppeld van de grote software-updates iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia. De reden zou zijn, dat Apple bezorgd is over de stabiliteit van de functies en ontwikkelaars meer tijd wil geven om te testen. Gurman merkt op dat de aanstaande iPhone 16 waarschijnlijk wordt uitgebracht zonder Apple Intelligence-functies en dat je een aparte software-update zult moeten installeren om de functies op een later tijdstip toe te voegen. Apple is tegenwoordig in staat om iPhones in de doos te updaten, maar dat zal in dit geval niet helpen: de nieuwe iPhones worden in september verwacht, terwijl iOS 18.1 op z’n vroegst in oktober uitkomt.

Opvallend: iOS 18.1 beta

Een andere opmerkelijke ontdekking van Gurman is dat Apple van plan is om volgende week al van plan is beta’s van iOS 18.1 en iPadOS 18.1 uit te brengen. Het is zeer ongebruikelijk dat de .1 beta al verschijnt, nog voordat de grote softwarerelease is verschenen. Er zullen dan gelijktijdig twee (of misschien wel drie) betarondes lopen:

  • iOS 18 beta met functies die we tot nu toe konden testen
  • iOS 18.1 beta met AI-functies
  • Wellicht zelfs nog de iOS 17.6 beta, maar omdat er al een Release Candidate is uitgebracht, is de kans groot dat de definitieve iOS 17.6 update al vrij snel plaatsvindt.

We verwachten niet dat er daarna nog een iOS 17.7 beta verschijnt. Wel brengt Apple in de zomermaanden soms nog kleine aanvullende updates uit, zonder ze eerst het betatraject te laten doorlopen.

Apple is volgens Gurman van plan de ontwikkeling van iOS 18.0 eind juli af te ronden. Daarna volgen nog enkele beta’s in aanloop naar de officiële release, om de resterende bugs eruit te halen.

Apple Intelligence Craig Federighi

Apple Intelligence nog niet in Europa

Zoals we eerder schreven zijn diverse iOS 18-functies nog niet in Europa te gebruiken, omdat Apple vreest dat ze niet aan de EU-wetgeving voldoen. Dit geldt ook voor iPhone Mirroring en vernieuwde SharePlay om je scherm te delen.

Zelfs als Apple Intelligence in de iOS 18.1 beta en de iOS 18.1 release zit, is de kans aanwezig dat we ze niet kunnen gebruiken, totdat Apple een beslissing neemt over de EU-uitrol. Daarnaast zullen lang niet alle Apple Intelligence-functies al dit jaar worden uitgebracht. De vernieuwde Siri, die kan omgaan met stotteren en kan voortborduren op wat je eerder hebt gezegd, wordt bijvoorbeeld pas in de eerste helft van 2025 verwacht.

Bekijk ook

Deze drie iOS 18-functies komen nog niet naar EU-landen

Apple heeft vandaag laten weten dat Europese gebruikers geen toegang zullen krijgen tot drie functies: Apple Intelligence, iPhone Mirroring en SharePlay-schermdelen. Dit heeft te maken met regelgeving van de Digital Markets Act.

iOS 18

iOS 18 is de grote najaarsupdate van 2024 voor de iPhone. In iOS 18 spelen AI en diverse verbeteringen voor de iPhone de hoofdrol. Met Apple Intelligence kun je meer op je iPhone gedaan krijgen, terwijl het vernieuwde beginscherm, het nieuwe Bedieningspaneel en de vele andere nieuwe functies in iOS 18 zorgen voor nog meer mogelijkheden. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18 functies en de meest interessante iOS 18 ontdekkingen.

iOS 18

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.