Al sinds de iPhone XS-serie heeft de iPhone een waterbestendigheid van IP68, waarbij de mate van diepte in de loop der jaren ook nog sterk verbeterd is. Maar om zo’n classificatie en belofte voor duurzaamheid te kunnen geven, moet dit wel goed getest worden. YouTuber MKBHD is door Apple uitgenodigd om een kijkje te komen nemen hoe Apple de duurzaamheid van de iPhone test, bijvoorbeeld op hevige waterdruk, trillingen en meer.
Zo test Apple de iPhone op duurzaamheid
Voordat Apple een nieuwe iPhone uitbrengt, moet het toestel worden getest op duurzaamheid. Je moet dan niet alleen denken aan de waterbestendigheid, maar bijvoorbeeld ook hoe breekbaarheid na een stevige val. Of hevige trillingen, om te checken of de onderdelen binnenin de iPhone daar wel tegen bestand zijn. Het testen van waterbestendigheid gaat in vier niveaus.
Op het eerste niveau wordt een iPhone onder een gesimuleerde regenbui gelegd, om te checken of het toestel daarna nog goed functioneert en voldoet aan de IPX4-classificatie. Langzaamaan wordt over de verschillende niveaus de druk opgevoerd. In het volgende niveau voor de IPX5-classificatie ondergaat de iPhone dertien waterstralen met een lage druk, die rondom de iPhone draaien. De iPhone ligt daarbij op een pilaar, zodat de waterstralen alle hoeken kunnen raken.
Op het derde niveau wordt er een heuse waterstraal van een brandweerslang op de iPhone afgevuurd. Daarmee test Apple de IPX6-classificatie. In de laatste fase, voor de IPX8-classificatie, wordt de iPhone ondergedompeld en wordt de druk opgevoerd, terwijl er een video op de iPhone wordt afgespeeld.
Voor het testen van de stevigheid heeft Apple een eigen robot van het merk Epson, waarbij een val gesimuleerd wordt. De iPhone wordt in verschillende hoeken bewogen en van een grote hoogte laten vallen, op verschillende soorten ondergronden. Ingebouwde camera’s leggen in slow-motion vast hoe de iPhone zich gedraagt op het moment dat hij de ondergrond aanraakt.
Tot slot is er ook een flinke trilplaat die controleert hoe goed een apparaat (in dit geval een Vision Pro) bestand is tegen dergelijke situaties. De machine simuleert bijvoorbeeld de trilfrequentie van een motor, zodat getest kan worden of het Apple-apparaat daar wel goed tegen bestand is. In het verleden merkten motorrijders wel eens problemen met de camera op als een iPhone in een houder geplaatst werd, omdat de beeldstabilisatie dan niet meer goed werkt.
De YouTuber Marques Brownlee heeft na de rondleiding ook nog een kort interview gehad met John Ternus, hoofd van Hardware Engineering bij Apple. Hij legt uit waarom de iPhone lastiger te repareren is, omdat de extra verzegeling nodig is om de waterbestendigheid van IP68 te realiseren. Tot slot legt hij ook uit hoe de tests in de labs van belang zijn voor het uiteindelijke model. Apple test meer dan tienduizend exemplaren van een iPhone-model voordat dit model uiteindelijk in de winkel beland.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Overzicht: deze Apple-producten zijn in 2024 uitgebracht (en komt er nog meer aan?) (14-11)
- watchOS 11.2 beta 2 beschikbaar: wat brengt deze aankomende update? (11-11)
- Tweede beta tvOS 18.2 is uit voor ontwikkelaars (11-11)
- Apple verkoopt nu originele iPhone 16-onderdelen voor mensen die zelf willen repararen (10-11)
- Snoopy komt eraan: dit is er nieuw voor screensavers in tvOS 18.2 op de Apple TV (05-11)
Reacties: 0 reacties