Reacties voor: Gerucht: Apple wil NFC in iPhone in iOS 12 verder openstellen

Bedoeld voor OV-chipkaarten en hotelkamers
Volgens een nieuw gerucht wil Apple in iOS 12 de NFC-chip in de iPhone openstellen voor meer toepassingen van bepaalde ontwikkelaars, zoals vervoerbedrijven en hotelketens.

Reacties: 14 reacties

  1. Laat dit alsjeblieft wezen. Zodat ik mijn voordeur kan openen met mijn iphone/apple watch (zijn nfc pasjes). En de ondergrondse containers. Zou de perfecte aanvulling op Apple Pay zijn.

  2. Wel lollig dat de NFC chip door een NL bedrijf is geleverd maar dat Apple pay gewoon nog niet officieel in NL te gebruiken is!

    Zou onderhand toch wel eens mogen die openstelling van deze inmiddels zeer bekende en wijdverbreide techniek!

  3. Zou fijn zijn om ook eens Apple Pay en andere NFC functies te gebruiken. Ik wilde net naar buiten en kwam tot de verbazing dat ik niet genoeg zakken heb voor mijn sleutels, pasjes enz.

  4. T mocht tijd worden …

  5. Hopelijk mogen banken er ook mee aan de slag

  6. @T: Sleutels in 1 zak portemonnee met je pasjes in de zelfde zak, de telefoon in de andere broekzak probleem opgelost.

  7. Was gisteren in Köln, kon daar met mijn iPhone mijn hoteldeur open maken via app hotelbird. Best cool!

  8. @Wim Goettsch: maar werkt dat wel via NFC?!?
    Kan net zo goed puur via je dataverbinding (dus internet) werken…

  9. Ik hoop ook dat het gerucht waar is. Vooral voor de watch is het ideaal en nog een mooie toepassing ook nog van bestaande hardware. Zou me niks verbazen als niet elke iphone ook nfc data kan schijven maar vanaf 2014 kunnen ze wel lezen. Als je bank je pas via nfc via je watch/iphone beschikbaar kan maken ben je ook niet afhankelijk van Apple Pay waarvan niemand weet waneer het hier in NL komt.

    Volgens mij heb je weer verschillende standaarden binnen NFc dus misschien wordt niet alles ondersteund.

  10. Wel heel interessant.
    Maar wat ik even niet begrijp; NFC kan niet veel data bevatten.
    In het artikel staat dat er niet kan worden weggeschreven naar de NFC – maar dat is toch wel wat die apps ‘ter plekke’ moeten doen? De KLM zet de gegevens op de NFC voor het boarden, je komt bij je hotelkamer – opent die app en KLM wordt gedelete en de hotelkamer key wordt er neer geschreven.
    Toch?

  11. Waarom heeft Apple ook in de vorige modellen iPhones ons doen betalen voor de nfc chip en nog steeds ?

  12. Banken in Nederland doen er alles aan om Apple Pay tegen te werken. Nu zal straks ING het in zijn eigen app verwerken. En dat betekend weer dat ING Apple Pay nog niet ondersteund zal worden.

    Neem een voorbeeld aan Bunq! betalen met je apple wacht door 2 x op de zijkant van je watch te drukken… wat een uitkomst!

    dus Nederlandse banken lezen we even mee ?

    Als apple het slim doet. zorgen ze ervoor dat Banken hier geen gebruik van mogen maken. Maar OV bedrijven wel. Kunnen we eindelijk die OV chipkaart thuis laten.

    nadeel van het openstellen voor ontwikkelaars blijft wel dat je een app moet openen om gebruik te maken van deze functies. ipv de wallet functie

  13. Origineel geplaatst door applepay
    Banken in Nederland doen er alles aan om Apple Pay tegen te werken. Nu zal straks ING het in zijn eigen app verwerken. En dat betekend weer dat ING Apple Pay nog niet ondersteund zal worden.
    Neem een voorbeeld aan Bunq! betalen met je apple wacht door 2 x op de zijkant van je watch te drukken… wat een uitkomst!
    dus Nederlandse banken lezen we even mee ?
    Als apple het slim doet. zorgen ze ervoor dat Banken hier geen gebruik van mogen maken. Maar OV bedrijven wel. Kunnen we eindelijk die OV chipkaart thuis laten.
    nadeel van het openstellen voor ontwikkelaars blijft wel dat je een app moet openen om gebruik te maken van deze functies. ipv de wallet functie

    Wat jij stelt is totaal onwaar. ING wil graag ApplePay aanbieden. En Bunq had het even via een omweg voor elkaar maar dat werkt ook niet meer.
    Zelf heb ik liever dat mijn ING app direct de NFC chip aan kan sturen. ApplePay wil natuurlijk weer een bepaald bedrag aan transactiekosten. Onvermijdelijk wordt het (iets) duurder voor mij of de ontvanger. Vergeet niet dat bankieren in Nederland spotgoedkoop is in vergelijking met het (Europese) buitenland. In Italië betaal je bijvoorbeeld honderden euro’s per jaar voor een betaalrekening.

    Nee, de Nederlandse banken willen maar wat graag aan de slag met ApplePay, hoewel ze natuurlijk nog liever direct de NFC chip aan zouden willen spreken.

    En ING loopt ook nog zeer voorop met IT voor een bank met zoveel legacy systemen. Hun app is bijvoorbeeld second-to-none.

  14. Origineel geplaatst door Jochem
    Hopelijk mogen banken er ook mee aan de slag

    Lijkt me eerder dat de banken wel mogen maar niet willen. Hebben liever hun eigen systeem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.