Reacties voor: Apple openbaart meer NSA-dataverzoeken, 13 iCloud-opvragingen per dag

De NSA heeft in totaal 927 verzoeken bij Apple ingediend over een periode van een half jaar. Dit blijkt uit een document van Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 13 reacties

  1. Schandalig gewoon..

  2. Het wordt tijd dat de NSA eens duidelijkheid geeft wat ze allemaal aan het doen zijn. Voorlopig zie ik ze puur als luistervinkjes die inbreuk maken op uw en mijn privacy en voel ik me eerder minder veilig dan veiliger.

  3. Volgens mij vraagt NSA niet zomaar data op bij Apple (of andere instanties). Als ze iets opvragen, zullen ze daar ook wel redenen toe hebben.
    Alles voor veiligheid.
    Ik heb weinig te verbergen: als doodgewone, werkende mens hoef ik me dan toch weinig zorgen te maken over de NSA. Ook al zouden ze data van mij hebben.
    Ik ga er dan ook van uit dat de NSA deze data gebruikt voor veiligheidstoestanden en niet voor commerciële doeleinden.

  4. Eigen server draaien wordt steeds belangrijker.

  5. Origineel geplaatst door Koen:
    Ik ga er dan ook van uit dat de NSA deze data gebruikt voor veiligheidstoestanden .

    En dit is het probleem. Je verzamelt niet zoveel mogelijk gegevens van iedereen voor de veiligheid.

  6. @Koen: Ik heb een iCloud account. Kun je mij even een gedeelde stream sturen van je laatste vakantie? Ik ben benieuwd waar je bent geweest en wie er op je foto’s staan. Ik zal er verder niets commercieels mee doen, OK? Daar kun je van uitgaan.

  7. Ze mogen van de overheid alleen gegevens vrijgeven in delen van 250 (0-249, 250-499, etc) en dat pas na een bepaalde tijd. De andere getallen zijn volgens mij niet van de geheime dienst, maar van andere overheidsinstanties.

  8. @Daan: 927 aanvragen in 2013 op miljoenen accounts wil volgens mij zeggen dat de NSA een zeer klein percentage wil contoleren waarvan zij denken dat ze “verdachte” handelingen kunnen blootstellen.

    @Flieps: indien ze mijn photostream op iCloud willen controleren, mogen ze dat. Ze zullen enkel wat familiekiekjes tegenkomen. Ik ga ook uit van de veronderstelling dat ze op zoek gaan naar verdachte handelingen.
    Indien bijvoorbeeld blijkt dat jij een enkele heenreis boekt naar Syrië en contact hebt gehad met iemand die ook wordt geviseerd, lijkt het mij logisch dat de NSA even het één en ander wil controleren…

    Ik wil enkel maar zeggen dat een doodgewone gebruiker weinig hoeft te vrezen.

  9. Origineel geplaatst door Koen
    Indien bijvoorbeeld blijkt dat jij een enkele heenreis boekt naar Syrië en contact hebt gehad met iemand die ook wordt geviseerd, lijkt het mij logisch dat de NSA even het één en ander wil controleren…

    Nee Koen, dat is dus helemaal niet logisch….Hoeveel Apple gebruikers hebben onlangs een enkeltje Syrie geboekt, schat je? Of zouden er andere redenen zijn waarom ze in iemands privé leven willen duiken? Weet jij welke?

  10. @Flieps: Ja: Staatsveiligheid en veiligheid in het algemeen… Ik wil enkel zeggen dat als ze gegevens opvragen, ze daar wel een reden voor hebben.

  11. Origineel geplaatst door Koen
    Ja: Staatsveiligheid en veiligheid in het algemeen… Ik wil enkel zeggen dat als ze gegevens opvragen, ze daar wel een reden voor hebben.

    En hoe denk je dat ze aan zo’n reden komen om gegevens op te vragen? Grondig voor-onderzoek? Dream on, men koppelt big data aan elkaar en dat geeft zelfs bij degenen die roepen dat ze niets te verbergen hebben, hele rare profielen. Er zijn al voorbeelden genoeg in de US van gewone mensen die van hun bed gelicht worden om uiteindelijk niks. Bijv de schrijver van een Thriller, welke op zoek ging via Google op welke manieren een moord kan worden gepleegd.

    Preventie ok maar dit gaat te ver.

  12. Het is absoluut onmogelijk om uit de gigantische berg data die NSA en consorten verzamelen juist die gegevens te halen die nodig zijn om een eventuele terrorist op te sporen voordat hij toeslaat. Dit is echt zoeken naar de bekende speld in de hooiberg. De aanslagen in NYC, Madrid, Londen en Boston zijn bijv. niet voorkomen. Wel worden deze gebeurtenissen aangegrepen om nog fanatieker ongestructureerd data te gaan verzamelen. Ook in NL is deze trend zichtbaar. Nu wil zelfs een gemeente als Eindhoven kunnen beschikken over politie-data. Het plan is dat ‘gewone’ ambtenaren analyses gaan uitvoeren op data die bij de politie beschikbaar is. Roep asjeblieft niet: ‘ik heb niets te verbergen, dus mogen ze alles van me zien en weten’. Er zijn bijv. genoeg gevallen bekend van persoonsverwisseling, probeer maar eens aan de Staat uit te leggen, dat ze een fout hebben gemaakt.

  13. @Koen Doe niet zo flauw man, geef even je inlog voor je iCloud. Wat heb je nou te verbergen? Doe ook gelijk even je Facebook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.