Apple gaat de mogelijkheden van Apple Pay uitbreiden. Later dit jaar kun je ook betalen op mobiele websites… maar dan moet je wel wonen in één van de landen waar het al wordt aangeboden.

Apple Pay voor mobiele websites
De plannen lekten uit toen Apple potentiële partners ervan op de hoogte bracht. Het houdt in, dat mensen kunnen shoppen op mobiele websites en daarbij kunnen afrekenen met hun vingerafdruk. Je hoeft dan niet meer je creditcardgegevens in te vullen. Het is nu al mogelijk om via mobiele apps af te rekenen op de zelfde manier.
Afrekenen met Apple Pay werkt straks in de Safari-browser op de iPhone en iPad, maar alleen op modellen met Touch ID-sensor. Er wordt ook nagedacht over betalingen op iMacs en MacBooks. Wat timing betreft wordt gerekend op een aankondiging op de WWDC-ontwikkelaarsconferentie in juni en beschikbaarheid voor de feestdagen. Met de betaaldienst wordt Apple een concurrent van PayPal, dat al veel wordt gebruikt voor betalingen op mobiele websites.
Het is nog steeds onduidelijk wanneer Apple Pay naar Nederland en België komt. Na een aanvankelijk vlotte start in de VS en Engeland is het wat rustiger geworden, maar Apple sluit nog wel regelmatig nieuwe banken aan.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple viert vandaag 10 jaar Activiteit-app met speciale uitdaging (en zo krijg jij een exclusieve fysieke pin) (24-04)
- Gesloten Apple Store Amsterdam blijkt toch open: bewaker vergeet deur op slot te doen (22-04)
- Apple geeft je 10% korting op accessoires bij inlevering van je oude apparaat (van welk merk dan ook) (16-04)
- Apple werkt aan verbeteringen voor Apple Intelligence: zo gaat Apple dat doen (15-04)
- Apple is voor het eerst grootste smartphoneverkoper ter wereld in eerste kwartaal (dankzij deze iPhone) (15-04)
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Ergens vind ik dat ze laat zijn met dit gedoe. Zo is ook de NFC technologie al een lange tijd beschikbaar maar niet bruikbaar.
De moment dat het bruikbaar wordt is je toestel aan vervanging toe
Ik vind dit wel een minder goed punt van Apple
Idd, super mooie feature, maar we kunnen er enkel eens van dromen. Die NFC chip blijft intussen weggegooid geld.
Idd, EN wanneer komt de basis van Apple pay beschikbaar Nederland?? Zowat alle winkels (vooral op stations) kunnen t al aan.. Alleen is t nog niet geactiveerd op je telefoon.. Alle grote Creditcard-maatschappijen doen mee in Amerika, waarom niet in Nederland?? Hier hebben we toch ook MasterCard en VISA?? •teleurgesteld•
Nl Siri kwam ook 3 jaar later naar NL.
Netals knippen en plakken, duurde ook eeuwen.
Zo zijn er vast nog 40 voorbeelden
Beetje triest inderdaad. Wachten inmiddels alweer aardig tijdje op Apple pay 👎
Terwijl als je kijkt naar de adoptie van contactloos betalen; zijn wij een van de snelste landen…
Kom op Apple
Volgens mij ligt dit niet aan Apple, maar aan de commerciële banken in NL die geen zin hebben om hier aan mee te doen. Ze komen allemaal weer met een eigen versie waar ze zelf aan kunnen verdienen. Ik voel er steeds meer voor als SNS een nutsbank wordt en in het algemeen belang technologische ontwikkelingen implementeert.