Nu officieel: Nederlandse American Express geschikt voor Apple Pay

Kaarthouders van de Nederlandse American Express kunnen nu ook aan de slag met Apple Pay. Na andere landen werkt de kaart nu ook in Nederland in combinatie met Apple Pay, zo ontdekte iCulture na een lezerstip. Inmiddels is de aankondiging officieel.

Update 19 augustus 2020: American Expess heeft nu officieel de ondersteuning voor Apple Pay aangekondigd in een persbericht. “Vanaf vandaag is Apple Pay beschikbaar voor alle American Express- en Flying Blue American Express-kaarthouders”, is hierin te lezen. Alle gisteren genoemde issues zouden nu opgelost moeten zijn. Maar voor verificatie van je kaart op de Apple Watch kun je nog steeds de melding krijgen dat je telefonisch contact moet opnemen om te activeren. We raden daarom aan nog even te wachten tot ook dit is opgelost.

Robert-Jan Meijers, Country Manager van American Express in Nederland:

Veel van onze kaarthouders betalen graag contactloos via hun kaart of digitale portemonnee. Wij zijn dan ook verheugd om Apple Pay in Nederland te kunnen aanbieden. Kaarthouders kunnen nu voor zowel grote als kleine bedragen veilig en eenvoudig betalen zonder een pincode te hoeven invoeren. Zij blijven uiteraard ook profiteren van alle voordelen die bij hun kaart horen, zoals een aankoopverzekering en het sparen van Membership Rewards® of Miles. Deze lancering onderstreept onze focus op voortdurende digitale innovatie. Door samen te werken met sterke partners bieden wij onze kaarthouders nog meer flexibiliteit en keuze.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 18 augustus.

American Express met Apple Pay

American Express is naast Visa en Mastercard één van de partners van Apple voor het ondersteunen van Apple Pay. In Amerika was de kaartverstrekker er al meteen bij en ook in enkele Europese landen wordt dit ondersteund, waaronder Spanje. Het goede nieuws is dat nu ook American Express in Nederland geschikt gemaakt is voor Apple Pay, waardoor we er nog een manier bij gekregen hebben om Apple Pay te gebruiken.


American Express biedt meerdere soorten kaarten, onder andere in samenwerking met KLM voor het Flying Blue-programma. Alle kaarten van American Express zijn nu voor Apple Pay in te stellen. Het toevoegen van de kaart doe je rechtstreeks in de Wallet-app. Om het in te stellen ga je als volgt te werk:

  1. Open de Wallet-app.
  2. Druk op het plusje rechtsboven.
  3. Doorloop de stappen en kies American Express als kaartverstrekker.
  4. Scan je fysieke American Express-kaart.
  5. Voer de CVC-code in.
  6. In het volgende scherm voer je de verificatiecode in die naar je toe gestuurd wordt.
Bekijk ook
Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Je kan Apple Pay instellen, maar hoe voeg je je betaalpas toe aan Apple Pay? In deze tip laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone, Apple Watch en meer.

Momenteel kan er nog wel wat mis gaan bij het verifiëren van de kaart. Als jouw telefoonnummer niet bekend is bij American Express, kun je alleen kiezen voor verificatie per e-mail. In dat geval krijg je een e-mail waar een onjuiste verificatiecode in zit. We raden je daarom aan om op de website van American Express je account te controleren en eventueel je telefoonnummer aan je profiel toe te voegen. Zodra je later nog eens probeert de kaart toe te voegen, kun je kiezen voor verificatie per sms.

American Express aan Apple Pay toevoegen.

Lukt het niet om de kaart naast de iPhone ook op een tweede apparaat toe te voegen, zoals de Apple Watch of MacBook? Voeg de kaart op dat apparaat dan als een geheel nieuwe kaart toe. Op de Apple Watch doe je bijvoorbeeld dit:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar Wallet & Apple Pay.
  3. Tik op Voeg kaart toe.
  4. Doorloop dan de verdere stappen.

Als het goed is wordt de kaart nu zonder problemen toegevoegd. Doorloop deze stappen voor elk apparaat waar je de kaart op wil zetten.

Zie je American Express er niet tussen staan bij het rijtje banken? Herstart dan eerst je iPhone. Heeft dat niet geholpen, dan kun je ook je kaart toevoegen door onderaan het rijtje banken te kiezen voor Voeg andere kaart toe. Je hebt de American Express-app niet nodig om de kaart aan Apple Pay toe te voegen.

Hou er wel rekening mee dat betalen met American Express mogelijk niet overal kan. De kaart moet namelijk wel door de winkel geaccepteerd worden. Bij veel Nederlandse winkels is dat niet mogelijk, terwijl je in het buitenland wel op wat meer plekken terecht kan. Mastercard en Visa blijven de meestgebruikte kaartverstrekkers.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze algemene Apple Pay uitleg met meer informatie. Veelgestelde vragen over Apple Pay hebben we verzameld in onze Apple Pay FAQ, waar je ook de antwoorden vindt. Tot slot hebben we een uitgebreid tipsoverzicht over Apple Pay.

Bekijk ook
Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Met dank aan iCulture-lezer Rishi!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 18 augustus: Stappenplan toegevoegd om de kaart op een tweede apparaat in te stellen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2020 om 10:30
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.