Update 24 april: Vanaf vandaag kunnen Belgische iPhone-gebruikers ook bunq gebruiken voor Apple Pay. Naast bunq is ook Monese er deze maand bij gekomen. Van de eerdere uitbreiding ontbreken alleen BuyWay, N26 en Revolut nog in het rijtje. Om bunq te kunnen gebruiken met Apple Pay heb je wel een betaald account nodig, bijvoorbeeld bunq Premium of bunq Joint.
In onze tip lees je precies hoe je Apple Pay kan instellen bij deelnemende banken. Voor bunq voeg je de kaart toe via de bunq-app. Dat kan al zonder dat je in het bezit bent van de fysieke kaart. Direct na het bestellen van de kaart kun je deze aan Apple Pay toevoegen.
Het bunq Apple Pay stappenplan is voor Nederlandse gebruikers nog steeds de enige mogelijkheid om Apple Pay in Nederland goed werkend te krijgen. In ons artikel lees je hoe je dit doet.
Oorspronkelijk artikel:
Sinds eind vorig jaar kun je Apple Pay in België gebruiken. Daarbij was er eigenlijk één grote launchpartner, namelijk BNP Paribas Fortis. Deze bank is, samen met de dochterbanken Fintro en Hello bank, de enige partij die Apple Pay aanbiedt. Binnenkort komt daar verandering in, zo verklapt Apple al op haar Belgische website.
Apple Pay naar meer Belgische banken
Gebruikers in België die niet bankieren bij de banken van BNP Paribas Fortis, krijgen binnenkort de kans om Apple Pay te proberen. Ten minste, als je een rekening hebt bij één van de vier nieuwe aankomende deelnemers. Het gaat om bunq, N26, Revolut en Buy Way, een Belgische kredietverstrekker. Dit blijkt uit de bijgewerkte Belgische Apple-website over de betaaldienst. Bij deze banken kun je binnenkort dus Apple Pay instellen, al is nog onduidelijk op welke termijn dit gebeurt.
Opvallend is dat KBC en ING, twee grote banken in België, nog niet meedoen. Er lijken voorlopig nog geen plannen te zijn voor deze banken. Op Twitter vragen KBC-klanten regelmatig over de introductie van Apple Pay, maar de bank verwijst daarbij standaard naar hun eigen apps en diensten.
Wat heb je hier in Nederland aan?
Als Nederlandse bunq-gebruiker is het niet mogelijk om standaard Apple Pay te activeren, omdat het niet in Nederland beschikbaar is. Echter kun je via het bunq-stappenplan voor Apple Pay alsnog de betaaldienst gebruiken, doordat bunq al actief is in Spanje en Italië. Met de introductie voor België verandert daar voor Nederlandse gebruikers niks voor. Wat betreft N26 is het sinds kort een stuk lastiger geworden om als Nederlandse gebruiker Apple Pay te starten, omdat de regio-check strenger geworden is. Revolut biedt momenteel nog in geen enkel land Apple’s betaaldienst aan, dus voor die partij is het nog lastig te zeggen. Buy Way biedt creditcards, wat in Nederland minder vaak gebruikt wordt.
Vandaag ging Apple Pay van start in Tsjechië en Saoedi-Arabië, met een groot aantal banken.
- 2019 - 24 april: Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd na beschikbaarheid bunq en Monese.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Weekend kijktips: Silo, Mike Tyson, Zondebokken en meer (16-11)
- EU wil verbod op regiogebonden App Store en meer: alles voor iedereen in Europa gelijk (12-11)
- Apple Music Classical nu eindelijk via CarPlay te beluisteren (12-11)
- Apple werkt samen met luchtvaartmaatschappijen voor nieuwe Zoek mijn-functie (11-11)
- Weekend kijktips: Back to Black, Twisters, Yellowstone en meer (09-11)
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!
- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Reacties: 60 reacties