Nog meer Apple Pay-supportpagina’s vertaald naar het Nederlands, zit er schot in?
Apple heeft de afgelopen weken niet stilgezeten: ze hebben inmiddels alle relevante supportpagina’s voor Apple Pay vertaald naar het Nederlands. Eerder was dat in andere Europese landen een teken dat Apple Pay snel van start zou gaan.
Dit is een herpublicatie, waarbij we alle inmiddels vertaalde supportpagina’s op een rijtje hebben gezet.
Update 19 oktober: informatie over ING en bunq toegevoegd
Apple Pay-supportpagina’s in het Nederlands
Er zijn inmiddels behoorlijk wat supportpagina’s naar het Nederlands vertaald. Hier heeft Apple de afgelopen weken aan gewerkt, waarbij vooral op 10 oktober heel wat nieuwe pagina’s live zijn gegaan:
10 oktober:
- Over Apple Pay
- Apple Pay gebruiken in winkels, in apps en op het internet
- De kaarten beheren die u met Apple Pay gebruikt
- Apple Pay configureren
- Hoe accepteer ik Apple Pay in mijn winkel
Begin oktober:
- Overzicht van de beveiliging en privacy van Apple Pay
- Over Apple Pay voor winkeliers
- Apple Pay is compatibel met deze apparaten
Eind september:
De enige pagina die nog niet bestaat is de algemene uitlegpagina over Apple Pay, die er in het Italiaans zo uitziet. Het Nederlandse equivalent bestaat nog niet (en de Belgische trouwens ook niet). Deze pagina’s verschenen in Italië, Spanje en andere landen vlak vóór de lokale lancering van Apple Pay online.
De afgelopen dagen zijn er geruchten dat Apple Pay snel naar Zweden, Denemarken en Finland komt en inderdaad: ook daar zijn de supportpagina’s inmiddels vertaald.
Apple Pay op komst?
Apple Pay is al in een aantal Europese landen beschikbaar, namelijk in Frankrijk, Italië, Ierland, Rusland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Er staan nog wat witte vlekken op de Europese kaart, met name Nederland, België en Duitsland. Tijdens het iPhone-evenement op 12 september deed Apple geen nadere aankondigingen. Maar er is ook nog een andere theorie, die 3FM DJ @michielveenstra ons eerder toestuurde: “Zou Apple Pay naar Nederland komen buiten de banken, om maar met eigen payment systeem?”
Die mogelijkheid zit erin, nu Apple Pay Cash naar verwachting in iOS 11.1 van start gaat. Het betaalsysteem maakt deel uit van iMessage en gaat in ieder geval in de Verenigde Staten van start, maar Apple heeft het handelsmerk ook in Europa aangevraagd.
Er zijn al langere tijd geruchten dat de Nederlandse bank ING geïnteresseerd zou zijn. De bank had eerder ook al Apple Pay-informatie op de website staan, maar haalde dat later weer weg. Concrete bevestiging is er nog niet.
Pagina plotseling weer teruggezet
Dat er iets gaande is, is wel duidelijk. Apple vertaalde deze supportpagina op 24 augustus naar het Nederlands, maar zette de tekst vlak daarna weer terug naar het Engels. Inmiddels is de Nederlandstalige versie weer te bekijken, voorzien van de publicatiedatum 10 oktober. Er wordt dus actief aan gewerkt.
Heel wat iCulture-lezers hadden het vertalen van de supportpagina naar het Nederlands opgemerkt. Heel veel dank aan alle tipgevers!
- 2017 - 19 oktober: Informatie over ING en bunq toegevoegd.
- 2017 - 18 oktober: Artikel opnieuw gepubliceerd omdat er nog meer supportpagina's vertaald zijn naar het Nederlands.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Getest: de nieuwe gehoorfuncties op de AirPods Pro (21-10)
- iCulture peilt: wat was jouw favoriete aankondiging van het september-event? (12-09)
- 'Wachtwoorden van Vision Pro-gebruikers waren te achterhalen' (12-09)
- Thread 1.4 komt naar je smart home: dit zijn de 6 verbeteringen (09-09)
- HomeComputerMuseum in Helmond heeft onvoldoende geld binnengehaald (07-09)
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!
- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Reacties: 63 reacties