Nog meer Apple Pay-supportpagina’s vertaald naar het Nederlands, zit er schot in?
Apple heeft de afgelopen weken niet stilgezeten: ze hebben inmiddels alle relevante supportpagina’s voor Apple Pay vertaald naar het Nederlands. Eerder was dat in andere Europese landen een teken dat Apple Pay snel van start zou gaan.

Dit is een herpublicatie, waarbij we alle inmiddels vertaalde supportpagina’s op een rijtje hebben gezet.
Update 19 oktober: informatie over ING en bunq toegevoegd
Apple Pay-supportpagina’s in het Nederlands
Er zijn inmiddels behoorlijk wat supportpagina’s naar het Nederlands vertaald. Hier heeft Apple de afgelopen weken aan gewerkt, waarbij vooral op 10 oktober heel wat nieuwe pagina’s live zijn gegaan:
10 oktober:
- Over Apple Pay
- Apple Pay gebruiken in winkels, in apps en op het internet
- De kaarten beheren die u met Apple Pay gebruikt
- Apple Pay configureren
- Hoe accepteer ik Apple Pay in mijn winkel
Begin oktober:
- Overzicht van de beveiliging en privacy van Apple Pay
- Over Apple Pay voor winkeliers
- Apple Pay is compatibel met deze apparaten
Eind september:
De enige pagina die nog niet bestaat is de algemene uitlegpagina over Apple Pay, die er in het Italiaans zo uitziet. Het Nederlandse equivalent bestaat nog niet (en de Belgische trouwens ook niet). Deze pagina’s verschenen in Italië, Spanje en andere landen vlak vóór de lokale lancering van Apple Pay online.
De afgelopen dagen zijn er geruchten dat Apple Pay snel naar Zweden, Denemarken en Finland komt en inderdaad: ook daar zijn de supportpagina’s inmiddels vertaald.
Apple Pay op komst?
Apple Pay is al in een aantal Europese landen beschikbaar, namelijk in Frankrijk, Italië, Ierland, Rusland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Er staan nog wat witte vlekken op de Europese kaart, met name Nederland, België en Duitsland. Tijdens het iPhone-evenement op 12 september deed Apple geen nadere aankondigingen. Maar er is ook nog een andere theorie, die 3FM DJ @michielveenstra ons eerder toestuurde: “Zou Apple Pay naar Nederland komen buiten de banken, om maar met eigen payment systeem?”
Die mogelijkheid zit erin, nu Apple Pay Cash naar verwachting in iOS 11.1 van start gaat. Het betaalsysteem maakt deel uit van iMessage en gaat in ieder geval in de Verenigde Staten van start, maar Apple heeft het handelsmerk ook in Europa aangevraagd.
Er zijn al langere tijd geruchten dat de Nederlandse bank ING geïnteresseerd zou zijn. De bank had eerder ook al Apple Pay-informatie op de website staan, maar haalde dat later weer weg. Concrete bevestiging is er nog niet.
Pagina plotseling weer teruggezet
Dat er iets gaande is, is wel duidelijk. Apple vertaalde deze supportpagina op 24 augustus naar het Nederlands, maar zette de tekst vlak daarna weer terug naar het Engels. Inmiddels is de Nederlandstalige versie weer te bekijken, voorzien van de publicatiedatum 10 oktober. Er wordt dus actief aan gewerkt.
Heel wat iCulture-lezers hadden het vertalen van de supportpagina naar het Nederlands opgemerkt. Heel veel dank aan alle tipgevers!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Deze transparante AirPods kun je niet kopen (11-04)
- Opinie: Aankomende WWDC-keynote wordt belangrijkste Apple-presentatie in jaren (en dit is waarom) (13-03)
- Het einde van de vijftig tinten spacegrijs: overzicht van een van Apple's meestgebruikte kleur (06-03)
- ELEGNT is Apple's robotlamp met menselijke gedragstrekjes (07-02)
- Matter-organisatie belooft beterschap en focust in 2025 op bugfixes bij smart home-standaard (23-01)
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Let’s pray 🙏🏼
Maar écht! 😁
Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat er wel degelijk met 1 of meerder Nederlandse banken gelanceerd gaat worden in Nederland. In de berichten stroom wordt positief gepraat over ING en bunq als 1 van de mogelijks launchpartners
Let’s pay… bedoel je?
@David Wouters: ING heeft sinds de release van Apple Pay bekend gemaakt positief te staan tegenover deze ontwikkeling!
Dus zo heel gek zal dit niet zijn. Bovendien profileren ze zicht grootst als mobielste bank van het land.
Jaaaaaaaaaaa eindelijk 🙌🙌🙏🙏🤘😍
(Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.
Wat ben ik nu blij dat ik bij ING zit!
En dan doen ze het toch opeens met de Rabobank of Bunq. Haha, dan heb je weer pech. Gewoon afwachten joh 😉😀
Ik zie de noodzaak er niet zo van in. In ieder geval niet om hier nu hijgend op te wachten. Aan een ieder die dat wel doet heb ik een oprechte vraag: welke belemmeringen kom je tegen in het huidige betaalverkeer? Wat kun je straks wel wat je nu niet kunt?
ING in Australië heeft al ondersteuning.
Het eerst wat ik ook dacht 👌
Idd afwachten! Maar Rabobank heeft alle schijn tegen. Die boerenbank wil zelf het wiel uitvinden / geen geld afstaan aan Apple.
https://www.geld24.nl/rabobank-komt-met-variant-op-apple-pay/
https://tweakers.net/nieuws/100930/rabobank-hint-op-meerprijs-voor-betalen-via-apple-pay.html
Oké wel oude nieuwsberichten, maar ik verwacht niet dat de Rabobank ineens is omgedraaid . Kijk hoe lang het heeft geduurd voor ze een fatsoenlijke bankierenapp hadden en Touch ID.
De ING heeft in tijden van crisis z’n rol als bank compleet omgezet naar een IT bedrijf.
Ik begrijp totaal niet wat Apple met Pay wil doen, in Nederland (Europa) hebben we zulke goede mogelijkheden om diverse betalingen te doen.
M.i. dus totaal overbodig om met je iPhone te staan klooien bij de kassa, en dat duurt nog langer ook !
Is dit een eerste opstap naar blockchain? Dan staan de banken buitenspel.
Het hoeft niet perse om Nederland te gaan. In België praten ze ook Nederlands.
In België is er onlangs een reclamespot op tv waarbij Apple Pay te zien is tussen de lijst van betaalmogelijkheden nl.sumup.be
Kan maar er staat nl_nl in die link. Kan natuurlijk op de taal slaan, maar lijkt me dat voor België be_be gebruikt wordt?
@puccini: Ik begrijp dat wel. Veel veiliger betalen, zonder pinpas met m’n Apple watch en mn telefoon in mn broekzak houdend.
Mijn telefoon is sneller gepakt dan de bankpas uit mijn portemonnee. Mijn Watch zit altijd om mijn pols, dus ook sneller.
En ik wil gewoon met mijn horloge betalen. Huidig verkeer en enig ontbreken aan belemmeringen doet er niet toe.
En ik snap niet waarom überhaupt door enkelen wordt gevraagd om uit te leggen waarom we een bepaald service willen.
Al die keren dat ik zonder portemonnee toch in de buurt van een winkel ben en eigenlijks iets mee zou willen nemen, kan straks gewoon omdat ik mijn mobiel wel altijd bij heb, ik zie de noodzaak dus absoluut wel! Nu je ID kaart / Rijbewijs nog kunnen toevoegen aan “Wallet” en de portemonnee hoeft nooit meer mee.
Nee, België is be_nl, of be_fr
ik gebruik apple pay al in Nederland via de franse app BOON.
(zie voor uitleg een eerder artikel op culture)
Werkt heel goed,. met mijn telefoon en apple watch.
Ik heb al een aantal kroegen, benzinestations en winkels in de buurt waar ik gewoon met mijn horloge kan betalen. (de verkoop medewerkers kijken dan altijd wel verrast op. ‘huhhhh? ik wist helemaal niet dat dat hier kon!’
Ok, maar dus niet nl_nl, dus heeft deze pagina betrekking op Nederland en niet België.
De Duitse support pagina is on-line.
Ik heb zo ook een paar keer betaald! Helaas werd pas geblokkeerd door boon omdat ik niet in “Frankrijk” betaalde! (Na ongeveer 1 maand…) ook waren de winkels die credit card accepteerde lastig te vinden😬!
Maar wel een keer een leuke reactie van een verkoop medewerker bij de Hema! Apple watch onder de Mau 2x klikken op je zij knopje en dan je hand over de scanner als een magisch truckje! En ze wisten niet hoe ik had betaald!
In april kregen we te horen dat de Nederlandse banken het door ING ontwikkeld mobiele betaalsyteem “Payconiq” deze zomer zouden introduceren. Dat is niet gebeurd en is misschien een teken.
@Benito: die emoji is een high-five, dat je het weet 🙂
@iFloris: Klopt, tenzij je upgrade naar boon. PLUS. Dan is het gewoon mogelijk om in Nederland te gebruiken, ik gebruik het al maanden, zonder problemen in zowel Nederland als de UK
“Two hands placed firmly together, meaning please or thank you in Japanese culture.” 😛 (uitleg)
@jeffrey: Dan moet je toch een kopie ID opsturen?
Klopt, maar boon+ werkt heel goed! In Nederland bij alle macs, blokkers, veel parkeerautomaten en nog veel meer..
Ben nu in Parijs op vakantie, nog nergens!!!! met Apple Pay kunnen betalen 🙁
Dat kan je natuurlijk wel verwachten van het enige (westerse) land dat ordinateur zegt tegen een computer. 😋🤔
Hmmm… Ik heb een telefoonhoesje met m’n bankpasjes er in. Gaat ook snel genoeg.
@Laurens: Klopt maar ze accepteren gewoon Belgische identificatie documenten. Ik heb boon Plus gewoon zo kunnen activeren met Belgische ID en documenten. Gewoon je documenten opsturen via de app en na een paar dagen wordt je account gewoon geüpdatet.
@Peter: De Waalse variant staat ook gewoon online.
Klooien? Duurt lang? Snap je het wel? Betaling gaat me touch id dus razendsnel
Misschien gewoon uit interesse. Waarom gelijk vijandig als iemand een normale vraag stelt. Ik snap het ook nog steeds niet. Contactloos kan je ook met je bankpas. Net zoveel moeite. Je jaagt de winkelier alleen maar op kosten doordat hij alle betaalmiddelen moet ondersteunen als service.
Volgens mij hoeft de winkelier niets extras te doen als er al een terminal voor contactloos betalen staat.
Omdat de grote meerderheid op deze site al jaren zit te wachten op Apple Pay. Bovendien zijn we allang voorbij het punt wat nu precies de meerwaarde is van Apple Pay. Die discussies zijn bij de aankondiging in 2014 al uitvoering gevoerd.
Je vraagt aan een paardenliefhebber ook niet waarom ie van paarden houdt 😉
Betreft de winkelier op kosten jagen, dat is natuurlijk grote onzin. Een eigen winkel kost nu eenmaal geld, en pinnen in een winkel is een service die als goede winkelier nu eenmaal bij deze tijd hoort. Bovendien heeft het ook voordelen voor de winkelier, niet met geld over straat gaan naar de bank, waar je tevens afstortingskosten moet betalen. En ook de winkelier-discussie is wat onzinnig.
Voor mij de redenen waarom Apple Pay het beste zal werken:
1) Mijn betaalpassen heb ik om beveiligingsredenen contactloos betalen uitgezet
2) Ik heb zelf controle wanneer ik wil betalen (via telefoon of watch)
3) Met hardlopen heb ik geen bankpas bij mij, Apple Watch wel waardoor ik altijd eventueel snel nog langs de supermarkt kan.
De publicatie datum van de Nederlandse support pagina van Apple pay is gelijk aan de Duitse, Toeval?
@Toine: Ik ben al 22 jaar gehandicapt, rolstoelgebonden en mijn handen zijn verlamd. Dus portemonnee pakken, door anderen er in laten graaien, boze gezichten van mensen die achter mij staan in de rij en vinden dat het te langzaam gaat … Dat alles kan ik met Apple Pay in één keer oplossen met een zwaai langs een pinkastje van mijn Apple Watch.
Dat is voor iedereen een stuk beter, sneller en ook veiliger.
@Jeffrey: weer gelijk in een defensieve modus neem een voorbeeld aan @rwzdoorn geeft op een rustige manier antwoord op een gewone vraag.
@peterv: @peterv: Duidelijk handig in jouw geval hoop voor je dat het snel komt!
Er is een nieuwe vending machine in ons bedrijfsrestaurant met het Apple Pay logo’the erop (naast dat ene robotje😂
Zou dat een voorbode zijn?
@Richard: Heb je een foto ervan?
Is het niet een standaard US machine?
@Jeffrey: Die Apple Pay-stickers kun je (no questions asked) gewoon bij Apple bestellen. Wel even zorgen voor een postadres in een van de ondersteunde landen.
En toen waren daar ineens nog veel meer missende nederlandse apple pay support pagina’s…
Andere dit meer. Maar nog steeds niet alles.
Ik zeg apple pay cash zo dadelijks pats boem ineens in bijna heel europa.
(Red.) Artikel opnieuw gepubliceerd omdat er nog meer supportpagina’s naar het Nederlands vertaald zijn.
Zou mooi zijn. Werkt dit alleen met een creditcard of kun je ook je gewone betaalpas toevoegen?
Er staat bij ook debitcard, dit is de normale pin pas als het goed is.
@Erik: Ik denk het niet. Of Apple moet (op de dag van de release) de mogelijkheid geven om een bankpas te koppelen aan je Apple ID.
op twitter:
“Las net op een Apple nieuwsbron dat Apple Pay misschien komt en jullie zijn daar ook van! Nou ben benieuwd kan niet wachten!”
ING reactie:
“Yeeeyy! Hou onze website in de gaten :-)”
@Dirk: Helaas roept ING dat al twee jaar 🙄
@N.: Hoezo aan je Apple ID?
Apple Pay zal live gaan met ING debetpassen.
Moet je transactiekosten betalen als je pay zou kunnen gebruiken icm bijvoorbeeld ING?
@Henk: Gewone NFC-betalingen kosten bij ING 50cent per maand, dus zal Apple Pay wel duurder zijn 🙂
Ik gebruik het nu al een aantal weken in New York City, en het is echt ideaal. Super handig als je snel een beker koffie wilt halen bij Starbucks of Dunkin’ Donuts. Daarnaast ook voor aankopen in apps zoals Uber of Wish, geen gekloot meer met kaartnummers invullen, of het gebruik van inlogcodes of een Raboscanner. Je vingerafdruk scannen en de betaling is gemaakt.
Op het moment kost mobiel betalen idd 50 cent per betaalpas per maand.
Misschien wordt het aangepast? Wie zal het zeggen.
En op Twitter komen ze (ING) er ook weer op terug en ontkennen het nu.
En toch vraag ik me af hoe groot het succes zal zijn. Als ik op internet wat statistieken bekijk over het gebruik van Apple Pay dan valt dat eigenlijk best tegen. Geen spectaulaire groeicijfers en vele gebruikers die het slechts heel sporadisch of eenmalig gebruiken. Leuk dat het kan, fijn voor degenen die er echt superblij van worden, maar het grootste deel van Nederland zal voorlopig gewoon met pasje of contant blijven betalen (net als ikzelf).
Bunq zal de eerste zijn. Zeker met hun Debetcards helemaal ideaal
@ijsbreker: Apple Services, dat zijn iCloud, App Store, Apple Music, AppleCare, iTunes en dus Apple Pay heeft Apple een omzet gegeven van $7,5 miljard per kwartaal, gemiddeld dit jaar.
Nou weet niemand hoe de taart bij Apple Services verdeeld is, maar het toont wel aan dat services steeds belangrijker en groter wordt.
Bovendien is Apple Pay sinds de iPhone 6 en de Apple Watch ook een verkoopargument voor die productgroepen.
Ik gebruik het hier in Londen ondertussen al een lange tijd. Er zijn geen belemmeringen met het huidige systeem, maar het werkt allemaal veel vlotter. Je kan het een beetje vergelijken met de switch van vaste telefonie naar gsm, etc. Kon het vroeger ook, zeker, maar ik ben er zeker van dat je overtuigd geraakt zodra je het gebruikt.
De voordelen voor mij:
– iPhone heb je altijd bij de hand, ik loop wel eens het kantoor buiten zonder portefeuille.
– Je pinpas uit je portefeuille halen en contactloos betalen duurt een fractie langer. Dat is geen drama, maar iPhone/apple watch doet het weer net iets sneller.
– Ik geloof dat het veiliger is omdat ik eens ergens gelezen heb dat Apple je kaart gegevens niet deelt met de winkel, maar daar ben ik niet 100% zeker van.
Het is echt een gewoonte geworden en ik betaal ondertussen 90% van mijn aankopen op die manier. Maar zoals bij veel dingen, je kan perfect leven zonder:) Het grootste voordeel misschien nog, is dat het een cashless maatschappij aanmoedigt en dat is voor mij handig. Ik gebruik zelden cash in London omdat ik overal contactloos kan betalen. Zodra ik weer naar Belgie kom moet ik meteen cash afhalen. Dat vind ik de grootste ergernis.