Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Podcasts op het web op een MacBook

Apple Podcasts nu ook via het web te luisteren via nagenoeg elke browser

Apple Podcasts heeft voor het eerst een webapp. Apple Podcasts op het web zorgt ervoor dat je vanaf nagenoeg elke browser altijd naar je favoriete podcasts kan luisteren.

Apple’s Podcasts-app is op nagenoeg elk Apple-apparaat beschikbaar, maar dat geldt niet voor apparaten van andere merken. In zo’n geval komt de nieuwe webversie goed van pas. Met Apple Podcasts op het web log je in met je Apple Account, waarna je ongestoord verder kunt luisteren naar de shows die je volgt.

Apple Podcasts op het web

De nieuwe webversie van Apple Podcasts vind je hier, via de link podcasts.apple.com. Door in te loggen met je gegevens, kun je bladeren door je bibliotheek en verder gaan met luisteren waar je gebleven was. De webversie van Apple Podcasts werkt in Safari, Chrome, Edge en Firefox. Het is vooral handig als je ook regelmatig op een Windows-pc werkt en daar op geen andere manier toegang hebt tot Apple Podcasts.

Apple Podcasts op het web intro

De webversie komt eigenlijk een op een overeen met de app op de Mac, maar dan dus gewoon via de browser. Je vindt de shows die je volgt, luistert naar de nieuwste afleveringen of kunt nieuwe shows ontdekken via het Home- en Ontdekken-tabblad. Ook de hitlijsten zijn via de webversie beschikbaar. Het was overigens wel al mogelijk om via het web naar een podcast te luisteren via Apple Podcasts, maar alleen als deze als embed op een website stond. Met de nieuwe webversie is er voor het eerst een geheel zelfstandige variant.

Apple Podcasts op het web met iCulture Podcast

Apple heeft nu voor diverse apps en diensten ook een webversie beschikbaar. Er was al een webversie van Apple TV+ en ook Apple Music is via het web te gebruiken, maar eerder deze zomer kwam ook de langverwachte webversie van Apple Kaarten online. Een nadeel van die versie is dat die alleen nog als beta beschikbaar is (maar wel voor iedereen toegankelijk), omdat er nog veel functies ontbreken. Dat is bij de webversie van Apple Podcasts niet het geval.

Bekijk ook

Apple Kaarten nu op het web (in beta, want lang niet alles zit erin)

Hier is een nieuwe betafunctie die je zonder risico kunt proberen: Apple heeft aangekondigd dat Apple Kaarten voortaan in de webbrowser beschikbaar is. Je kunt een reis voorbereiden en een route plannen, zonder dat je een aparte app nodig hebt.

Luister je nog niet naar de iCulture Podcast? We brengen je regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in onze uitgebreide podcast, met onze persoonlijke analyses, ervaringen en meer. Duik met ons dieper in de wereld van Apple.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2024 om 20:20
Onderwerp
Categorieën
Apps, Diensten

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.