Apple ontvangt prestigieuze prijs voor eerste machine learning-artikel
Apple is nog maar net begonnen met het publiceren van artikelen, of ze hebben al een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. Apple’s eerste AI-onderzoeksartikel over beeldanalyse met slimme technieken krijgt dit jaar een prijs op de 2017 Conference on Computer Vision & Pattern Recognition.
Apple wint prijs voor AI-onderzoek
Apple is de afgelopen tijd nogal bezig met machine learning, neurale netwerken en andere slimme technieken. Het bedrijf gebruikt het om Siri slimmer te maken, om gezichten op foto’s te kunnen onderscheiden en nog veel meer. Het eerste artikel over beeldherkenning was meteen een schot in de roos, want Apple wint er een prijs mee: de Best Paper Award. Ze versloegen daarmee een recordaantal van 2.680 andere geldige inzendingen.
Deelnemers aan de CVPR-conferentie haalden de 783 beste eruit, waarna 71 kanshebbers een mondelinge presentatie mochten geven. Uiteindelijk kwamen er twee winnaars uit: Apple en Facebook. Het andere prijswinnende stuk is het onderzoeksartikel ‘Densely Connected Convolutional Networks’ van Laurens van der Maaten en collega’s. Dit werd uitgevoerd door Cornell University in samenwerking met Tsinghua University en Facebook AI Research. Eigenlijk is Facebook dus ook een beetje een winnaar. Van der Maaten – voorheen werkzaam als docent in Delft – werkt tegenwoordig voor Facebook AI Research in New York.
Apple’s stuk gaat zoals we eerder schreven over beeldherkenning en heeft de titel ‘Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversarial Training’. Het is geschreven door computervisie-expert Ashish Shrivastava en een aantal engineers, waaronder Tomas Pfister, Oncel Tuzel, Wenda Wang, Russ Webb en Apple’s Director of Artificial Intelligence Research Josh Susskind. Shrivastava was degene die het onderzoek presenteerde op de CVPR-conferentie en daarbij blijkbaar zoveel indruk maakte dat hij er met de prijs vandoor ging. Het stuk gaat over het trainen van computeralgoritmes om objecten te herkennen, als je gebruik maakt van synthetische afbeeldingen. Volgens Apple is het niet voldoende om alleen naar afbeeldingen uit de werkelijke wereld te kijken als je een computer wilt trainen, maar is het efficiënter om dat met gegenereerde beelden van bijvoorbeeld en oog te doen.
Apple’s AI-expert Tom Gruber hield onlangs ook een TED Talk over de slimme technieken die Apple toepast om Siri slimmer te maken. Daarnaast publiceerde het bedrijf drie nieuwe artikelen, waarin wordt uitgelegd hoe Apple met machine learning ervoor zorgt dat Siri beter klinkt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Op welke Apple-events kun je in 2025 rekenen? Dit zijn onze verwachtingen (14-01)
- iCulture peilt: naar welke nieuwe Apple-producten van 2025 ben jij het meest benieuwd? (10-01)
- Apple betaalt in rechtszaak, maar benadrukt: bij Siri draait alles om privacy (09-01)
- Vanaf 3 februari kun je weer meedoen aan Apple's Swift Student Challenge (08-01)
- Apple's verlengde retourtermijn voor de feestdagen is bijna voorbij (07-01)
Reacties: 0 reacties