Uitgelicht
Updates →📱iOS 18, 💻 macOS Sequoia en meer - nu beschikbaar
Toon of verberg de lijst met posts
Apple reclamespotje 128GB iPhone 15

Met deze producten is Apple gestopt in het najaar van 2024

Apple heeft deze week een hoop nieuwe producten aangekondigd. Dat betekent ook dat er weer ruimte in de winkels moet worden gemaakt. We moeten afscheid nemen van enkele iPhones en Apple Watch-modellen, maar er blijven ook een paar in het assortiment. En sommige zijn zelfs goedkoper geworden!

We moeten dit najaar afscheid nemen van enkele modellen uit de iPhone 15-serie, de Apple Watch Series 9 (ook de varianten van staal) en nog enkele andere producten. Maar er is nog meer: zo zijn de schappen van de AirPods opgeschoond en kun je de FineWoven-hoesjes vanaf nu niet meer kopen bij Apple. Voor de liefhebbers zijn al deze producten nog wel te vinden bij andere winkelketens, zolang de voorraad strekt.

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max

Het is elk jaar hetzelfde liedje: met de komst van de nieuwe toestellen moeten de voormalige topmodellen het veld ruimen. De standaardmodellen blijven nog wel in het assortiment en zijn zelfs in adviesprijs verlaagd. Je betaalt nu 100 euro minder bij Apple, maar wie slim is kijkt nog wat verder en haalt de iPhone 15 bij een andere winkel of bij de providers. Daar kun je nu zo’n 200 euro besparen ten opzichte van de voormalige adviesprijs. Dit geldt ook voor de iPhone 15 Pro-modellen, die voorlopig nog bij andere winkels te koop zullen zijn, totdat de voorraad op is.

Bekijk ook

Dit zijn de verlaagde adviesprijzen van de iPhone 15-serie (en de iPhone 14)

Apple heeft de prijzen van de iPhone 15-modellen verlaagd. De standaardmodellen zijn nu 100 euro goedkoper geworden. En dat is goed nieuws voor mensen die een recent toestel zoeken, maar niet het allernieuwste nodig hebben. Dit zijn de verlaagde adviesprijzen van de iPhone 15 en iPhone 15 Plus!

iPhone 13

Van de iPhone 13-serie was alleen het standaardmodel nog verkrijgbaar bij Apple, maar ook daar is nu een einde aan gekomen. De iPhone 13 mini moest vorig jaar al het veld ruimen en de iPhone 13 Pro-modellen verdwenen een jaar eerder al uit het assortiment en zijn daardoor nauwelijks meer nieuw te krijgen.

De iPhone 13 dateert alweer uit 2021 met een nieuw camerasysteem en een kleinere notch. De iPhone 14 heeft nu de plaats van de 13 ingenomen in het assortiment van Apple en is uiteraard ook in prijs verlaagd:

Bekijk prijzen voor de iPhone 14

Prijzen iPhone 14

Apple Watch Series 9

De Apple Watch Series 10 biedt op zich wel weer wat leuke verbeteringen, zoals een glimmend zwarte afwerking en een groter display in een kleinere horlogekast. Het is nu ook voor het eerst dat de Series 10 meer functies bevat dan de Ultra 2, al komen er ook nog een paar functies naar de eerdere modellen (zoals muziek afspelen via de speaker). Het betekent ook dat de modellen van roestvrijstaal uit het assortiment verdwijnen, want de Apple Watch Series 10 is alleen verkrijgbaar in aluminium en titanium. Dat Apple voor titanium kiest is een logische keuze: het is een stuk lichter van gewicht en je kunt er dezelfde gepolijste afwerking aan geven.

Je koopt de Apple Watch Series 9 nog bij diverse andere winkels, maar hou er rekening mee dat deze modellen relatief snel uit het assortiment zullen verdwijnen. Zo is het momenteel al nauwelijks meer mogelijk om de Series 7 en 8 nieuw te kopen.

Bekijk prijzen voor de Apple Watch Series 9

Prijzen 45mm Apple Watch Series 9

Apple Watch SE 2024 bandjes

Apple Watch SE 2022/2023 en Apple Watch Ultra 2023

De tweede generatie van de Apple Watch SE is inmiddels in varianten van 2022, 2023 en nu ook 2024. Technisch bleef alles hetzelfde, maar de nieuwste 2024-variant is gebundeld met horlogebandjes in najaarskleuren 2024. Dit is vooral van belang als je de Apple Watch SE 2 bij andere winkels wilt kopen, want dan heb je te maken met vaste combinaties van kleur horlogekast en bandjes. Bij Apple kun je immers elke combinatie van Apple Watch en bandje maken.

Het positieve is dat de 2024-variant van de Apple Watch SE een paar tientjes goedkoper is geworden bij Apple (en dus ook bij andere winkels):

Apple Watch SE 202440mm44mm
GPS-model€249,-€279,-
GPS + Cellular-model€299,-€329,-
Bekijk ook

Apple Watch SE 2024 bestellen kan nu al

Apple heeft geen nieuwe Apple Watch SE aangekondigd. Toch kun je een 'nieuwe' Apple Watch SE bestellen bij diverse winkels, waaronder de Apple Store. Het gaat hierom de tweede generatie Apple Watch SE, gebundeld met nieuwe bandjes. Hij wordt vanaf 20 september geleverd.

Hetzelfde geldt trouwens voor de Apple Watch Ultra 2 van vorig jaar: die werd nog geleverd met de knaloranje Ocean-bandje, maar de felle kleuren hebben langzamerhand plaats moeten maken voor duistere tinten. De Apple Watch Ultra 2 in zwart is sowieso nieuw, maar ook van de naturelkleurige Apple Watch Ultra 2 zijn nieuw bundels met de nieuwe bandjes verkrijgbaar. Ze zijn allemaal leverbaar vanaf 20 september. De ‘oude’ modellen met de 2023-bandjes (die dus technisch hetzelfde zijn) kun je alleen nog bij andere winkels vinden.

Bekijk ook

Apple Watch Ultra 2 in zwart bestellen? Alleen de variant met Milanees bandje komt later

Apple heeft tijdens het Glowtime-event geen Apple Watch Ultra 3 aangekondigd, maar toch is er iets nieuws. De bestaande Apple Watch Ultra 2 is er nu ook in een nieuwe kleur.

AirPods 2 en AirPods 3

De AirPods 2 dateren alweer uit 2019, dus het is hoog tijd dat ze een keertje werden vervangen. Ze bleven lange tijd in het assortiment als goedkoop alternatief voor de AirPods 3, die een ander design hadden. Met de komst van de AirPods 4 in twee varianten is het afgelopen met de eerdere modellen. Je kunt ze nog wel bij andere winkels vinden, maar niet meer bij Apple. De goedkoopste AirPods 4 hebben ruimtelijke audio, een H2-chip en een nieuwer ontwerp. Er is ook een duurdere versie van de AirPods 4, met actieve ruisonderdrukking.

Wil je de AirPods van de tweede en derde generatie nog in huis halen, dan kan dat voor een lagere prijs.

Prijzen AirPods tweede generatie (2019)

Ook de AirPods 3 zijn nog in ruime mate verkrijgbaar.

Prijzen AirPods 3 (2021)

AirPods Max met Lightning-aansluiting

De ‘vernieuwde’ AirPods Max is eigenlijk niet echt vernieuwd. Het gaat hier om dezelfde hoofdtelefoon uit 2020, maar dan in nieuwe kleurtjes en met een usb-c aansluiting. De enige twee redenen om voor de nieuwe variant te kiezen, is dat je de nieuwe kleuren mooier vindt óf dat je voortaan met één kabel al je devices kunt opladen. Maar of dat opnieuw een investering van €579,- waard is?

Intern is de nieuwe AirPods Max identiek aan het eerdere model. Adaptieve audio en betere ruisonderdrukking ontbreken, net als diverse andere functies van de AirPods Pro 2. De oude AirPods Max zullen gaandeweg uit het assortiment verdwijnen. Apple heeft ze al van de schappen gehaald en langzamerhand zal dat ook bij andere winkels gebeuren.

Prijzen AirPods Max (Lightning)

FineWoven iPhone-hoesjes

Apple is gestopt met de FineWoven-hoesjes voor de iPhone. Het materiaal was bedoeld als diervriendelijk alternatief voor leer, maar werd vanaf het begin bedolven onder kritiek. Volgens Apple was er sprake van hoogwaardige textiel, dat net zo duurzaam was als leer. Maar al na een paar maanden zagen de hoesjes van FineWoven-materiaal er vies en rafelig uit. De hoesjes worden lelijk door krassen en de zijkant slijt snel, waardoor het onderliggende plastic zichtbaar wordt.

FineWoven hoesje met slijtage
FineWoven hoesje met slijtage

Apple bleef volhouden dat het een prima materiaal was, maar gebruikers wisten wel beter: de hoesjes waren niet de 70 euro per stuk waard die Apple ervoor vroeg. Toch is Apple niet helemaal gestopt met FineWoven: er zijn zowaar nog nieuwe accessoires in nieuwe kleuren verschenen, maar alleen voor de:

Je kunt kiezen uit de nieuwe kleuren donkergroen, zwart, diepblauw, donker taupe, chartreuse (groengeel) en braambes (donkerpaars). Wellicht had Apple nog teveel van dit materiaal ingekocht, waardoor ze het willen opmaken. Maar het kan ook zo zijn dat ze op deze manier duidelijk willen maken dat het materiaal uiteindelijk niet zo slecht is.

Wat is er dit najaar wel te koop? Dat lees je in onze samenvatting van het september 2024-event!

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 16-event

Apple's jaarlijkse iPhone-event is hier. Tijdens het september 2024-event onthult Apple weer veel nieuwe producten, waaronder de iPhone 16-serie. Op deze pagina lees je alles over dit event, de aankondigingen en meer.

Apple Watch Series 9

De Apple Watch Series 9 is de Apple Watch van 2023 en is de opvolger van de Apple Watch Series 8. Er zijn verbeteringen op het gebied van prestaties, bediening en scherm. Er zit een nieuwere S9-chip in die onder andere het Tik dubbel-gebaar mogelijk maakt, waarmee je de Apple Watch kan bedienen door twee keer met je wijsvinger tegen je duim te tikken. Ook nieuw is de roze uitvoering van de Apple Watch Series 9 in aluminium. Lees hier alles over de Apple Watch Series 9, de overige modellen en meer. Lees ook onze review van de Apple Watch Series 9.

Apple Watch Series 9

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.