iMac G4 in beweging

Komt de iMac G4 terug? ‘Apple werkt aan smart home-display met iMac-voet’

Apple's geruchtmakende smart home-display zou wel eens in twee varianten op de markt kunnen komen. Naast de al eerder genoemde HomePod met robotarm, zou Apple ook werken aan een variant met iMac-achtige voet.

Het is te lezen in de Power On-nieuwsbrief van Mark Gurman. De verslaggever van Bloomberg blikt daarin voor de zoveelste maal vooruit op de aanstaande Mac-aankondigingen. Maar er is ook iets nieuws te lezen: het smart home-beeldscherm zou wel eens in twee varianten op de markt kunnen komen. Eén daarvan doet denken aan Apple’s geliefde iMac G4. Gurman noemt dit apparaat zelfs expliciet:

Het scherm staat onder een hoek op een kleine voet, waardoor het doet denken aan de ronde onderkant van de iMac G4 van een paar decennia geleden.

Twee smart home-displays van Apple

Het smart home-beeldscherm zal volgens verwachtingen begin volgend jaar verschijnen. Dit zal het eerste smart home-product van Apple zijn dat Apple Intelligence ondersteunt. De chip in de huidige HomePods is namelijk niet krachtig genoeg, terwijl er bij dit nieuwe apparaat een A18-chip aanwezig is.

Volgens Gurman heeft het apparaat een relatief klein scherm, ongeveer zo groot als twee iPhones naast elkaar. De beeldverhouding is vierkant en het apparaat is “zeer geschikt” voor diashows van foto’s en video’s. Het is dus ook te gebruiken als digitaal fotolijstje. Het aanstaande smart home-device draait op het nieuwe homeOS besturingssysteem en werkt met apps zoals FaceTime, Notities en Agenda. Volgens Gurman zitten er speakers in de voet, waardoor het vooral een HomePod met display wordt (en niet het omgekeerde: een smart display waar toevallig ook speakers in zitten). Het apparaat zal waarschijnlijk relatief goedkoop zijn voor Apple-begrippen. Hij is gemakkelijk binnenshuis te verplaatsen, zodat je hem zowel in de keuken als in de woonkamer kunt gebruiken.

Bekijk ook
‘Apple homeOS komt in 2025’

‘Apple homeOS komt in 2025’

Het is alweer drie jaar geleden dat de naam ‘homeOS’ plotseling opdook in vacatures. Nu blijkt uit code van tvOS 17.4 dat Apple achter de schermen nog steeds bezig is met homeOS.

Al het hele jaar gaan er geruchten dat Apple werkt aan nieuwe smart home-apparaten, die een stap verder gaan dan de huidige Apple TV en HomePod. Er zullen iPadOS-achtige apps op draaien, maar dan op basis van het nieuwe besturingssysteem homeOS. Tegelijk doet het dienst als smart home-hub, dus we verwachten ook een dubbelfunctie als Thread Border Router en Matter-hub. De variant met robotarm zal waarschijnlijk rond de 1000 dollar kosten en zou wel eens in 2026 kunnen verschijnen. Over de releasedatum en prijs van de variant op iMac-voet doet Gurman nog geen uitspraken.

Bekijk ook
Opnieuw apparaat met touchscreen in tvOS beta opgedoken

Opnieuw apparaat met touchscreen in tvOS beta opgedoken

Apple werkt aan een soort HomePod met beeldscherm. Er zijn al diverse hints gevonden in de code van Apple. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.




iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.