Wat zou toch de reden zijn dat de volgende generatie iPhone zo lang op zich laat wachten? Apple Insider heeft er wel een mogelijk antwoord op: Apple is van plan om de huidige Samsung-processor in de iPhone te vervangen door Intel’s nieuwe Silverthorn-chip. Deze 45 nanometer-chip levert aanzienlijk beter energiebeheer en is bedoeld voor mobiele telefoons, handhelds en ultra-mobiele PC’s. Voordelen zijn onder andere: hogere processorsnelheden, minder kosten en kleinere apparaten omdat meerdere functies op één chip zijn geïntegreerd.
Apple Insider baseert zich op naamloze bronnen en denkt dat de aankondiging wel eens op MacWorld kan worden gedaan. Met Silverthorn wil Intel een doorbraak bewerkstellingen in deze markt. In processorkracht is het te vergelijken met de 2e generatie Pentium M-processoren die in notebooks worden gebruikt, maar het gebruikt slechts een fractie van de energie: tussen 0,4 en 2 Watt. Hoe weinig dat is, besef je pas goed als je beseft één standaard gloeilamp 60 Watt verbruikt. Voor dezelfde energie zou je ook 30 tot 150 mensen mobiel kunnen laten werken. Intel-baas Paul Otellini is van plan om 10 tot 20% van de smartphone-markt te veroveren. De chip kost ongeveer $100 maar er zullen ook krachtiger, duurdere versies uitkomen. Op zich is het nog wat vroeg om op Silverthorn over te stappen, maar mogelijk gebruikt Intel de iPhone als vlaggeschipproduct, om daarmee de interesse van andere smartphone-fabrikanten te trekken.
Verder wordt gedacht dat Apple ook het komende Moorestown mobiele platform van Intel gaat gebruiken, maar dat is pas in 2009 tot 2010 voorzien. Tijdens het laatste Intel Developer Forum noemden topmensen van Intel nog dat Moorestown “de chip was die de iPhone had moeten hebben”. Intel toonde toen ook een apparaat dat verdacht veel op de iPhone leek. Samsung heeft nooit veel (lees: geen) ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat ze de 667MHz snelle Samsung S3C6400 in de iPhone leveren.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 1 reacties