Apple SuperDrive met MacBook

Reacties voor: ‘Apple gaat na 16 jaar stoppen met de SuperDrive’

Er lijkt een spoedig einde te komen aan de Apple SuperDrive. In de Verenigde Staten is de cd-lezer voor je MacBook al uitverkocht en er lijkt ook geen nieuwe voorraad meer aan te komen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Jammer, ik heb onlangs nog een ander merk gekocht gezien de superdrive niet met usb c werkte. Anders had ik deze gekocht.
    Ja ik weet dat er adapters zijn…

    Reageer op Mike

  2. Er doet zich hierbij wel een groot probleem voor. Sinds Sonoma werkt de superdrive niet meer op een Macbook. Je ziet een groen beeld met strepen.
    Afgelopen november heb ik dit bij Apple gemeld, en ze zijn nog steeds bezig om te zoeken waar de fout zit. Al eindelijk vaak met Apple support aan de lijn gezeten.

    Ik vermoedde al dat hier weinig prioriteit aan gegeven wordt omdat de superdrive niet veel meer gebruikt wordt. Ben wel heel benieuwd of hier iemand is bij wie de superdrive wel werkt onder Sonoma!

    Reageer op Erik Honig

  3. Heb de superdrive ook al een tijd en bij mij wordt deze hoofdzakelijk gebruikt om mijn CD’s over te zetten naar Flac of Wave bestanden, zodat deze via een NAS afgespeeld kunnen worden. Heb je dat eenmaal gedaan dan is hij eigenlijk een beetje overbodig geworden want software e.d. is allemaal via internet te downloaden. Ook bij veel Windows machines zit er tegenwoordig niet meer standaard een dvd/cd speler in.

    Reageer op hans

  4. Precies doorom heb ik dus nog steeds een Mac mini staan. En dan kun je via Drivesharing of hoe het ook heet de drive van de Mac mini op een andere genetwerkte Mac gebruiken..

    Tenminste, zo werkte het op mijn iMac i5 toen daarvan de SuperDrive defect bleek. Op mijn M3 iMac nog niet getest.

    Reageer op Jan

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.