Geheim testlab voor iPhones
Zo kijkt Apple of de chips bestand zijn tegen extreme temperaturen, zowel warm als koud, zo vertelde Apple’s senior vice president software engineering Craig Federighi. Het doel is om te kijken wat er met de chips gebeurt als ze worden blootgesteld aan kou van -40 graden Celsius of een hitte van 110 graden Celsius. Het is ondenkbaar dat zoiets tijdens het normale gebruik gebeurt, maar toch moet het getest worden. Kwaadwillenden zouden de iPhone met opzet bloot kunnen stellen aan extreme omstandigheden, en als de beveiliging van een chip het dan begeeft zouden ze alsnog data kunnen uitlezen.
Als een iPhone eenmaal in handen van gebruikers is kan Apple weinig meer doen. Het is niet mogelijk om de chips te vervangen en met een software-update zijn niet alle fouten en problemen op te vangen. Vandaar dat Apple gewoon alles maar probeert. Het gevolg is dat je data dankzij de Secure Enclave enorm veilig is. In 2017 werd er wel over gesproken dat de sleutel van de Secure Enclave van de iPhone 5s was uitgelekt, maar dat bleek achteraf sterk overtrokken.
Privacy is een luxe
Interessant is ook Federighi’s reactie op aantijgingen van Google. CEO Sundar Pichai beschuldigde Apple er laatst van dat Apple privacy als luxegoed verkoopt, terwijl het voor iedereen binnen handbereik zou moeten zijn. Volgens Federighi is er niets van waar: “Ik geloof niets van die steek onder water over luxegoederen”. Andere bedrijven lijken zich opeens heel erg druk te maken over privacy van gebruikers, terwijl het bij Apple om de bedrijfscultuur, de waarden en het businessmodel gaat. “Die verander je niet zomaar”.
Uiteindelijk willen we natuurlijk graag Apple-producten verkopen aan iedereen, niet als luxe. We vinden dat een geweldige productervaring iets is waar iedereen van zou moeten kunnen profiteren. We streven ernaar om dat te ontwikkelen.
Daarmee gaat Federighi niet in op de klachten van gebruikers dat de iPhones de afgelopen tijd duurder zijn geworden. Verder gaat Federighi in op het feit dat data van gebruikers is versleuteld, waardoor het niet gelezen kan worden als iemand het onderschept. iCloud-backups van iPhones zijn echter niet volledig end-to-end versleuteld en Apple beschikt over een encryptiesleutel, waardoor het wel mogelijk is om data beschikbaar te stellen als de overheid erom vraagt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Op welke Apple-events kun je in 2025 rekenen? Dit zijn onze verwachtingen (14-01)
- iCulture peilt: naar welke nieuwe Apple-producten van 2025 ben jij het meest benieuwd? (10-01)
- Apple betaalt in rechtszaak, maar benadrukt: bij Siri draait alles om privacy (09-01)
- Vanaf 3 februari kun je weer meedoen aan Apple's Swift Student Challenge (08-01)
- Apple's verlengde retourtermijn voor de feestdagen is bijna voorbij (07-01)
Apple
Apple is het bedrijf achter de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en de andere mooie producten die we op iCulture bespreken, maar ook de vele diensten zoals de App Store, Apple Music, Apple Pay, iCloud en meer. Lees meer over Apple's CEO Tim Cook en de andere Apple-topmensen, hoe je contact opneemt met Apple Support en de Apple Stores in Nederland en België.
- Alles wat je wil weten over Apple
- Apple Park, het hoofdkantoor van Apple
- Apple's managementteam
- Alles over Apple CEO Tim Cook
- Alles over de iPhone
- Alles over de iPad
- Alles over de Apple Watch
- Alles over de MacBook
- Contact opnemen met Apple Support
- Apple Stores in Nederland: Amsterdam, Haarlem, Den Haag
- Apple Stores in België: Brussel en verder
- Alles over Apple's diensten
Reacties: 4 reacties