Apple T 4K 2022 review met voorkant

Reacties voor: Opinie: Waarom de Apple TV mijn meest favoriete Apple-product is

De Apple TV is een van mijn meest geliefde Apple-producten. Eigenlijk vind ik dat iedereen er eentje zou moeten hebben, ook als dat misschien overbodig zou lijken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Volledig met je eens!
    Alle apps werken gewoon veel aangenamer en vlotter.

    Ook de televisie aanbieders hebben dit de door en hebben al geruime tijd applicaties waardoor je gewoon het televisieaanbod kan bekijken via de Apple TV ipv het verplichte TV kastje van de aanbieder.

    Jammer genoeg gebruiken de meeste een universele programmeeromgeving zoals Flutter zodat de UI toch niet zo werkt zoals het hoort te zijn. Ja Telenet ik heb het over jullie!

    Reageer op Jeffrey

  2. Kan niet anders zeggen. Wij stappen nooit meer van Apple TV af, wat een power apparaat!

    Reageer op Bob

  3. Zijn er mensen die ervaring hebben met kpn tv kijken via een apple tv?

    Kpn wisselt bijna jaarlijks van soort kastje, vraag me niet waarom, maar echt duurzaam is het niet. De huidige ontvanger draait op android, is ontzettend traag en is qua gebruiksgemak een draak om mee te werken.
    Momenteel heb ik nog een goed werkende niet-android kpn ontvanger, maar deze kan ik niet houden als ik mijn abonnement vernieuw. Dan wordt je verplicht om de android rommel te nemen.

    Reageer op Victor

  4. Helemaal mee eens ik gebruik het al vanaf het prille begin, inmiddels heb ik de nieuwste Apple-Tv. Het enige wat ik mis is een USB poort of extra HDMI aansluiting voor het aansluiten van video speler. Dat is het enige waar ik nog een TV voor nodig heb anders zou een goed beeldscherm of beamer kunnen volstaan.

    Reageer op Henk

  5. Overigens het enige wat je nodig heb is een internet abonnement en als je alleen naar NL- talige tv-zenders kijkt is een abonnement op NL-ziet meer dan voldoende.

    Reageer op Henk

  6. Deels mee eens.

    Natuurlijk zijn de apps etc prima op een ATV maar ik blijf de afstandsbediening enorm irritant vinden.

    Daarnaast leven we nog steeds in een tijdperk dat tv kijken via internet 10seconden plus vertraging heeft. Voor een willekeurige serie is dat totaal niet erg, maar een voetbalwedstrijd of de olympische spelen kijken is toch wel erg vervelend.

    Dus ja, ATV is een leuk product maar er zijn beperkingen.

    Reageer op Paheve

  7. Helemaal met de voorgaande reacties eens. Ik vind het alleen jammer dat hoewel ik de thuisdeling heb ingeschakeld mijn thuisbibbiliotheek niet zichtbaar is, hoewel ik die wel kan zie op mijn andere devices.

    Reageer op Kees

  8. Niet mee eens. Heb 1 geprobeerd, vond t helemaal niks. Enige wat ik niet heb doorgezet na eerst een iPad paar jaar later iPhone weer paar jaar later Apple Watch toen paar jaar later even Apple TV weer paar jaar later de HomePod mini. Ouderwetse uiterlijk, niet handig groot ding moet ergens staan, 2 afstandsbedieningen bij Android tv heb je 1 afstandsbediening voor alles. Spraak besturing werkt veel beter bij Android dan Apple. Als ik mijn home pod commando geef, vaak gaat t fout. Toch heel stuk beter bij Google. En tot slot de prijs een Google Chrome kost een paar tientjes en hangt onzichtbaar achter je tv. En nog mooier, ik heb een tlc tv met volledig goed ingebouwd Android smart gebeuren voor 144€ ‼️‼️‼️
    Daar heb je nog niet eens een Apple TV voor en dan moet je nog t echte tv scherm kopen.

    Reageer op Leo

  9. De Apple TV als meest favoriete Apple product? Ach, smaken verschillen. 🙂

    Ik heb er drie gehad (model Apple tv 3, denk ik), tegelijk met drie stuks Google Chromecast. Nadat ik bemerkt had dat de iPod Touch door Ziggo geblokkeerd werd als “smart-maker”. Alle 3*3 weggegeven, voor mij een zeldzaamheid. Ik gebruik nu (alweer jaren) vier stuks van een Android apparaat, en ook een Blu-Ray speler met (weinig meer dan) YouTube.
    Inderdaad, ik heb “gewone” televisie weggedaan, de hele kabel trouwens, en ik mis die na zeven jaar nog niet.

    Zeker, ik heb vele seconden opstart-tijd. Dat weet ik, dus die gebruik ik om de popcorn te pakken, of zo.

    Mijn eigen “meest favoriete” Apple product is de grote iPad Pro. Daarvan gebruik een 1e- en een 3e-generatie dagelijks. Maar mijn MacBook Pro met M3 Pro SoC komt wel in de buurt!

    Reageer op Chris Laarman

    • Grotendeels eens. Qua bediening is de Apple TV ongeëvenaard. Al jaren een grote bron van ergenis is de Foto app van Apple. Met alle foto’s in de cloud en in albums gesorteerd lukt het Apple al jaren niet om een foto album in de juiste volgorde van begin tot eind af te spelen. Vrienden je vakantiefoto’s laten zien … helaas, dan moet je voor 400 foto’s 400 keer swipen. Daarom gebruik ik airplay maar op de iPhone, maar het blijft een grote blunder. Al jaaaren.

      Reageer op Appeltje

  10. Begonnen met ATV-3 op een oude domme Samsung tv. Het werkte maar was niet ideaal. Daarna via Marktplaats een veel betere tv gekocht maar wel met verouderde software. ATV 4K (1e versie) gekocht en deze combi werkt al jarenlang prima, met nl-ziet, netflix, hbo, videoland, disney, f1 tv pro en alles dat ik stream vanaf iphone, ipad of macbook. Kortom, prima apparaat, dagelijks in gebruik, ook als smart home hub.

    Reageer op Rembert

  11. Apple TV 4K is prima apparaat hoor, maar zijn jullie het met mij eens dat de stembediening van het Ziggo kastje 100x beter en sneller werkt dan de Apple TV?

    Reageer op Herman

  12. Ik heb nog maar 1 keer mijn Samsung tv gebruikt om apps te bekijken en je moet die ook telkens afsluiten… moet je op Apple TV nooit doen. Apple TV werkt zo smooth. Beste product die er is

    Reageer op Christoff Van Belleghem

  13. Ik ben het dis 100% eens met dit artikel en alles wat er in staat. Sterker nog, ik heb zelf mijn TV en Internetprovider erop uitgezocht (en daarmee ook mijn mobiele provider). Als de aanbieder geen volwaardige apple tv app heeft waarmee ik lineaire tv kan kijken en ook de interactieve mogelijkheden heb, dan wil ik niet bij die provider zitten. Ik zit nu bij Odido, maar zou het liefst (weer) bij KPN zitten. Maar ja, ze hebben geen apple TV app (nog steeds niet), dus blijf ik nog even bij Odido

    Reageer op RVJ

  14. Ik ben het dus 100% eens met dit artikel en alles wat er in staat. Sterker nog, ik heb zelfs mijn TV en Internetprovider erop uitgezocht (en daarmee ook mijn mobiele provider). Als de aanbieder geen volwaardige apple tv app heeft waarmee ik lineaire tv kan kijken en ook de interactieve mogelijkheden heb, dan wil ik niet bij die provider zitten. Ik zit nu bij Odido, maar zou het liefst (weer) bij KPN zitten. Maar ja, ze hebben geen apple TV app (nog steeds niet), dus blijf ik nog even bij Odido. Zodra KPN een apple TV app heeft, stap ik (weer) over.

    Reageer op RVJ

  15. Het inderdaad geweldig Apple TV wij hebben 2 in huis woont 4K en in slaapkamer werk super

    Ik en andere mensen wacht nog steeds op KPN tv app dan is Apple tv helemaal compleet dus KPN maak nu eens app net als Ziggo en Odido en de rest

    Reageer op Joey

  16. Wat me ook opvalt is dat Netflixen op de Apple TV een zoveel mooier plaatje oplevert dan op de app op m’n LG OLED. Kleuren zijn warmer en het beeld lijkt vloeiender te bewegen. Ik zal binnenkort eens op m’n router kijken wat het verschil is in bandbreedte bij dezelfde video op Apple TV en de LG app.

    Reageer op Marc

  17. Vergeet vooral de kleur calibratie mogelijkheid niet die ingebouwd zit in een Apple TV.

    Reageer op Robert Vergeer

  18. Ik vind het echt een top apparaat maar ik vind het nog steeds zoeken naar de ultieme instellingen voor beste beeld (met name vloeiend beeld in hoogste kwaliteit). Iemand de ultieme tip?

    Reageer op Jasper van Someren

    • Ja je moet dus je apple tv in 4k SDR instellen op 50-60hz afhankelijk van je tv en dan bij match inhoud zowel de range als frame rate aan zetten dan gebruikt je apple tv altijd het best beschikbare beeld.

      Reageer op Jelly

  19. Ik heb een Sony Bravia Smart TV, een Ziggo Next box EN een tv 4k.
    De smart-functies van de TV heb ik niet eens ingesteld. Lineaire TV kijk ik via de Next box, net als bijv. SkyShowtime en YouTube (Kids).
    AirPlay heeft de TV zelf ook, die gebruik ik vaker dan die van de tv.

    Maar mijn in iTunes gekochte films en films van bijv. Pathé Thuis kijk ik altijd op de tv. Pathé Thuis kan ook via de Next box, maar dan kun je bijv. geen gebruik maken van kortingscodes en de tv+ app op de Next box is alleen voor het streamen van Apple-content en dat doe ik niet.

    In principe zou ik goed zonder de tv kunnen, maar dat WIL ik niet. Wat ik wel zonder vind is dat je niet (zoals op je telefoon) films (tijdelijk) lokaal kunt opslaan. Dan zou het ding ideaal zijn op vakantie, ook als je geen betrouwbare netwerkverbinding hebt…

    Reageer op Jan vdW

  20. Ik heb de ATV puur gekocht voor aansturing van 2 homepods (Dolby Atmos), dit gaat perfect.
    De ATV zit aangesloten aan een oled Samsung tv, de ATV geeft dolby vision aan in Netflix, Samsung heeft dit niet en schakelt terug naar hdr(hdr10), kijk in via de netflix app van de Samsung, dan kijk ik naar hdr10+ wat een mooier beeld geeft, iemand een tip? (handmatig hdr10 ingeven op de atv heb ik al gedaan)

    Reageer op FrankJWD

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.