Als je een iOS-app hebt ontwikkeld, kun je die op 100 toestellen testen voordat je de software bij de App Store indient. Die limiet van 100 iOS-toestellen was bij grote ontwikkelbedrijven een probleem: heb je een bedrijf zoals het Nederlandse Sharewire met tientallen klanten en tientallen apps, dan zit je al snel aan de limiet van 100 stuks. Je bent dan gedwongen om meerdere developeraccounts af te sluiten of te zorgen dat klanten zelf een developeraccount hebben (zoals we bij iCulture hebben gedaan). Gelukkig heeft Apple de grens nu iets opgerekt: in plaats van 100 stuks mag je voortaan 200 iOS-apparaten registreren voor het betatesten van apps.
Toch is er nog steeds een enorm verschil met Google’s Android, waar ontwikkelaars onbeperkt beta-apps (in .apk-formaat) kunnen verspreiden onder betatesters. Wil je een flinke betatest met 100 mensen houden, dan is het nieuwe aantal van 200 stuks nog steeds beperkt. Het verwijderen van een testtoestel uit het developeraccount betekent namelijk niet dat er meteen weer een plek vrijvalt.
Via Apple’s Developer Center kunnen ontwikkelaars de UDID’s van 200 iOS-toestellen registreren om op die manier nog niet officieel uitgebrachte apps te testen. Het gaat daarbij om zogenaamde ad-hoc distributie van een app. Wie meer wil weten hoe het betatesten van apps plaatvindt, kan terecht bij onze tippagina’s ‘Beta-applicaties op iPhone en iPad installeren‘ en ‘iOS-applicaties testen met TestFlight‘. Tegenwoordig gebruiken appontwikkelaars vooral TestFlight, omdat daarmee het handmatig installeren van profielen (wat moeilijk uit te leggen is aan a-technische testers) geautomatiseerd gebeurt.
Een ontwikkelaarsaccount kost $99 per jaar en geeft je recht op het indienen en exploiteren van apps in de App Store. De nieuwe limiet van 200 iOS-toestellen lijkt gefaseerd te worden uitgerold; bij sommige ontwikkelaars is de oude limiet van 100 toestellen nog te zien.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 2 reacties