Er zijn nog niet zo heel veel geruchten over de Apple Vision 2 geweest. Logisch ook, want de eerste generatie moet nog op de markt komen. Maar er zijn al wel een paar punten die Apple bij de tweede generatie wil verbeteren. Dit zijn de geruchten die al circuleren over de Apple Vision 2!
#1 Release Vision Pro 2: rond 2027 of later?
We hoeven nog niet klaar te gaan zitten voor de pre-order van de Vision Pro 2. Volgens geruchten komt de opvolger pas rond 2025 of zelfs 2027. Apple wil eerst ervaringen op doen met de eerste generatie Vision Pro, die sinds februari 2024 op de markt is. Apple-analist Ming-Chi Kuo en onderzoeksbureau Omnia denken allebei dat de tweede generatie Vision Pro pas in 2027 uitkomt. Tot die tijd komen er waarschijnlijk geen hardware-updates uit.
Volgens de nieuwste geruchten over de Apple Vision Pro 2 releasedatum is Apple tijdelijk gestopt met de ontwikkeling van dit duurdere model. In plaats daarvan wordt eerst prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van een goedkoper model, die in 2025 kan uitkomen.
#2 Vision Pro 2: kleiner en lichter
Volgens informatie van Mark Gurman wil Apple de volgende generatie Vision Pro kleiner en lichter maken. Er zou binnen de Vision Product Group worden gewerkt aan goedkopere varianten. Daarnaast kijkt het team naar krachtiger varianten voor de toekomst. Het doel is om de headset lichter van gewicht en compacter van afmetingen te maken. Testers van de eerste generatie klagen namelijk dat de Vision Pro te zwaar op het hoofd zit.
#3 Vision Pro 2 krijgt helderder scherm (nieuw!)
De tweede generatie Vision Pro van Apple zal volgens marktonderzoeksbureau Omdia worden uitgerust met geavanceerdere micro-OLED-schermen die een hogere helderheid en een hogere efficiency bieden. Apple zou de Vision Pro in 2027 willen upgraden naar een RGB OLEDoS-scherm, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van WOLED met kleurenfilter, dat ik het eerste model wordt gebruikt. RGB OLEDoS-technologie produceert licht en kleur rechtstreeks van nabijgelegen RGB-subpixels op een enkele laag, waardoor er geen kleurenfilter meer nodig is. Dit resulteert in een aanzienlijk verbeterde helderheid, omdat het filteren van wit licht door een RGB-kleurenlaag niet meer nodig is. Het is ook aanzienlijk efficiënter dan de huidige schermen met kleurenfilter.
De nieuwe schermtechnologie betekent ook dat Apple moet overstappen naar een andere fabrikant dan Sony. Samsung is momenteel het enige bedrijf dat in staat is om RGB OLEDoS beeldschermen te leveren na de overname van eMagin eerder dit jaar.
#4 Lenzen voor brildragers meegeleverd
Een ander gerucht is dat Apple het kopen van de Vision Pro gemakkelijker wil maken voor mensen met een bril. Bij de eerste generatie Vision Pro moet je zelf een setje Zeiss-lenzen op sterkte aanschaffen. Die kun je met magneten vastklikken in de behuizing. Dit is gedaan om de headset niet te dik te maken. Er zit alleen wel een nadeel aan: er moeten duizenden verschillende combinaties van lenzen op voorraad worden gehouden.
Bij de tweede generatie zou Apple van plan zijn om de lenzen er al standaard vanaf de fabriek in te zetten. Dat brengt overigens weer heel andere problemen met zich mee. Zo zal elke headset op maat gefabriceerd worden. En het wordt een stuk lastiger om de headset met vrienden te delen of door te verkopen. Daarnaast zou je een nieuwe headset moeten kopen als je ogen na verloop van tijd beter of slechter worden. Hoe deze praktische bezwaren opgelost gaan worden, moeten we nog zien.
Geen speciaal montuur
Inmiddels zijn voor brildragers ook wat beperkingen boven water gekomen, die ook voor de eerste generatie Vision Pro gelden. Heb je een bijzondere bril? Dan kun je die niet voor je digitale persona gebruiken. Tijdens het scannen van je gezicht moet je alles verwijderen, inclusief je bril. Je kunt later wel één van de standaard monturen kiezen, maar niet die knalpaarse artistieke bril die een onlosmakelijk onderdeel van jouw imago is geworden. Er zijn ronde, hoekige en ovale brillen om uit te kiezen, zowel met dunne als met dikke randen. Mogelijk kun je ook de kleur aanpassen. Maar een Jules Deelder-zonnebril zit er helaas niet bij.
Wanneer komt Apple Vision Pro?
Apple heeft de Vision Pro dit jaar aangekondigd tijdens WWDC 2023. De eerste generatie van de mixed reality-headset verschijnt begin 2024 in de Verenigde Staten, waarschijnlijk in januari of februari 2024. Daarna zijn andere landen aan de beurt, maar of Nederland daarbij zit is nog niet bekend. De standaarduitvoering van de Vision Pro gaat 3.500 dollar kosten; extra hoofdbanden en lenzen voor brildragers kunnen de prijs nog verder omhoog stuwen. De prijs in euro’s is nog niet bekend en er is ook officieel nog niets gezegd over de release op het vasteland van Europa.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Gerucht: 'Nieuw Apple Pro Display XDR krijgt verbeterd scherm dankzij quantum-dot-techniek' (20-11)
- Gerucht: 'Dit wordt de iPhone 17 line-up van 2025 (met de dunste iPhone ooit)' (19-11)
- 'Apple denkt opnieuw na over uitbrengen eigen televisie' (18-11)
- AirTag 2 komt in 2025: dit zijn de nieuwe functies en verbeteringen die je kan verwachten (18-11)
- Overzicht: deze Apple-producten zijn in 2024 uitgebracht (en komt er nog meer aan?) (14-11)
Vision Pro
Vision Pro is de eerste headset van Apple voor spatial computing. Deze headset combineert augmented reality met virtual reality en heeft allerlei standaard ingebouwde apps die je kent van de iPhone, iPad en Mac, maar dan in een virtuele omgeving, geprojecteerd in je echte omgeving. Hij is sinds 2 februari 2024 in de VS verkrijgbaar voor een prijs vanaf $3.499,-. Andere landen volgen later.
- Alles over Apple Vision Pro
- Vision Pro releasedatum
- Vision Pro prijs in euro's
- Leuke details over Apple Vision Pro
- Vision Pro toegankelijkheidsfuncties
- Goedkopere Apple Vision-headset in 2025
- Alles over visionOS
- Optic ID: de verificatiemethode van de Vision Pro
- Digital Crown op de Vision Pro
- Persona: een virtuele versie van jezelf op Vision Pro
- Vision Pro bedienen
Reacties: 2 reacties