Je Apple Watch kun je momenteel bedienen met de Digital Crown, het touchscreen en met behulp van Siri, maar Apple zou denken aan een nieuwe manier van bediening. Met een speciaal bandje zou je door middel van handbewegingen bepaalde acties kunnen uitvoeren, doordat het bandje bewegingen van je pols kan detecteren. Ook zou Apple overwegen om via de hartslag een gebruiker te identificeren.
Interactie met Apple Watch door beweging met de pols
In het patent wordt omschreven hoe allerlei sensoren in een Apple Watch-bandje kunnen meten hoe jij je pols beweegt. Druksensoren kunnen bijvoorbeeld aanvoelen als de band strakker komt te zitten als jij je hand bijvoorbeeld naar links of rechts beweegt. Deze signalen kunnen vervolgens gestuurd worden naar de Apple Watch zelf. Met instelbare bewegingen kun je op deze manier bijvoorbeeld een telefoongesprek opnemen, een specifieke app openen of je muziek bedienen. Bovendien zou je met bewegingen ook apparaten op afstand kunnen bedienen, zoals een gekoppelde iPhone.
Het is niet de eerste keer dat Apple patenten vastlegt waarin functies op de Apple Watch omschreven worden met behulp van speciale bandjes. Denk aan een GPS-chip, extra batterij, thermometers en andere sensoren die in bandjes verwerkt kunnen worden. Meer daarover lees je ons eerdere artikel over speciale functies in Apple Watch-bandjes.
Apple Watch-gebruiker herkennen dankzij hartslag
In een ander patent omschrijft Apple hoe de hartslagsensor in de Apple Watch de gebruiker kan herkennen als een soort van alternatief voor de Touch ID-sensor. In het patent wordt een hartslagmeter omschreven die vergelijkbaar is met de Apple Watch. De hartslagsensor maakt gebruik van licht dat geschenen wordt op de huid, waarna gemeten wordt hoeveel licht er opgenomen en gereflecteerd wordt. Hierdoor zou gezien kunnen worden of degene die de Apple Watch draagt ook daadwerkelijk de eigenaar is.
In het patent wordt ook nog omschreven hoe bewegingen het authenticatieproces kunnen starten. Bij Touch ID wordt dit gestart zodra je de vinger op de homeknop legt, maar bij de Apple Watch zou dit gedaan kunnen worden met een beweging vanaf bijvoorbeeld de middel naar je hoofd. Hierdoor weet het horloge dat hij de gebruiker moet gaan herkennen dankzij zijn of haar hartslag.
Met elk patent blijft het altijd afwachten of Apple daadwerkelijk iets van plan is met het omschreven proces. De afgelopen tijd zijn er wel meer patenten vastgelegd waar Apple misschien wel nooit wat mee gaat doen, zoals een afstandsbediening voor een jacht en een Digital Crown voor de iPad.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Gerucht: 'iPhone SE 4 krijgt Dynamic Island' (21-01)
- Dit worden de unieke eigenschappen van de iPhone 17 Air (maar je moet ook wat functies missen) (20-01)
- Deze 5 nieuwe functies verwachten we in de iPad Air 2025 (20-01)
- Gerucht: 'HomePod met scherm krijgt toch geen OLED-display, Apple kiest voor LCD' (17-01)
- Apple brengt tvOS 18.2.1 uit, lost een probleem op met synchronisatie (17-01)
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Reacties: 3 reacties