Apple Watch in Europese landen: Zweden is het duurst
Alle aandacht is vandaag gericht op de verkoopdatum van de Apple Watch in Nederland. Je zou bijna vergeten dat de Apple Watch vanaf vandaag in nog meer Europese landen te krijgen is. Italië, Spanje en Zwitserland hebben vanaf vandaag de Apple Watch in de schappen liggen, terwijl Nederland en Zweden vanaf 17 juli aan de beurt zijn. Misschien was het even schrikken dat je in Nederland meer betaalt dan in Duitsland en Frankrijk. Maar het kan nog gekker: in Zweden ben je verreweg het duurst uit. Omdat veel mensen de komende weken op vakantie gaan, hebben we de prijzen van de verschillende Europese landen op een rijtje gezet. Wat blijkt? Eén Europees land is opmerkelijk goedkoop.
Hieronder zie je de prijzen van de Apple Watch in landen die de euro hanteren:
Bekijk grafiek Prijzen Apple Watch in eurolanden.
Wat opvalt is dat er twee prijsniveau’s zijn: in de landen waar de Apple Watch als eerste in de verkoop ging (Duitsland en Frankrijk), ligt de prijs iets lager dan in de landen waar de Apple Watch pas later in de verkoop ging. De verschillen worden waarschijnlijk veroorzaakt door BTW en verschillen in eventuele heffingen, zoals de thuiskopieheffing in Nederland.
We keken ook naar de Europese landen die andere valuta dan de euro hanteren. Daar vinden we toevallig ook de twee landen die het duurst en het goedkoopst zijn.
Bekijk grafiek Prijzen Apple Watch in niet-eurolanden.
Als je de Apple Watch in Zwitserland gaat halen, kun je voor de gewone consumentenmodellen van aluminium en staal een paar tientjes goedkoper uit zijn. Dat is te weinig verschil om speciaal naar Zwitserland te reizen, maar bij de gouden Apple Watch is het zeker de moeite om naar Zwitserland te gaan: daar kun je wel duizend euro besparen. Maar goed, als je zoveel geld over hebt voor een horloge kijk je vast niet meer op een duizendje meer of minder.
Hoe zit het met Verenigde Staten, Turkije, Singapore?
Nu de vakantieperiode voor de deur staat, zullen veel mensen benieuwd zijn hoe het zit met de prijzen in populaire vakantielanden. Over Turkije kunnen we kort zijn: daar is de Apple Watch nog niet te koop en zijn er ook geen prijzen aangekondigd. Hetzelfde geldt voor andere populaire vakantielanden zoals Griekenland, Portugal en Oostenrijk.
In de VS is de Apple Watch al langere tijd te koop. Op het eerste gezicht lijken de Amerikaanse prijzen vrij laag in vergelijking met Europa, maar hou rekening met salestax en invoerrechten, die nog niet op het prijskaartje staan vermeld.
Je kunt vaak ook goedkoper uit zijn als je je Apple-spullen in het Verre Oosten haalt. Hongkong, China, Japan, Singapore, Zuid-Korea en Taiwan hebben de Apple Watch al in de schappen liggen. Omdat dit maar voor een relatief kleine groep mensen haalbaar is, zul je zelf even moeten uitrekenen hoeveel je kwijt bent, rekening houdend met eventuele BTW, heffingen en invoerrechten. Vanaf 17 juli kun je ook terecht in Thailand.
Daarnaast kun je de Apple Watch in Australië, Canada en Mexico bemachtigen. Genoeg keuze dus, maar het wordt alleen interessant als je toevallig op reis gaat naar die landen of vrienden/familie hebt die een Apple Watch voor je kunnen meenemen.
Alle genoemde prijzen zijn op basis van de huidige dagkoersen van de muntsoorten, zoals te vinden op XE.com. De twee foto’s onderaan dit artikel tonen de verkoop van de Apple Watch bij Selfridges in Londen en Galeries Lafayette in Parijs.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Wat als je nu in new york je Apple watch koopt en hem gewoon onmiddellijk draagt. Daarna verwijder je alle labels en stop je de verpakking gewoon in je ruimbagage dan is het toch gewoon alsof je hem van thuis mee hebt.
Deze methode werkt wel, als je de verpakking niet in je bagage stopt. Dat maakt het namelijk behoorlijk duidelijk dat je het product in dat land hebt gekocht. Beter stuur je de verpakking per post op naar jezelf.
Officieel moet je aan kunnen tonen dat je het product in Nederland hebt gekocht (bij aankomst in Nederland), maar de kans dat je hier om gevraagd wordt door de douane is vrij klein. Mogelijk wat groter bij de Apple Watch, aangezien die nog niet beschikbaar is in Nederland.
En hoe zit het dan met de post? Als ze zien dat de verpakking naar een bepaald adres gaat?
Ik denk dat je 9/10 keer niet lastiggevallen wordt als je hem gewoon draagt na aankoop. Er zijn natuurlijk soms van die mierenneukers die het je wél moeilijk willen maken, dus als je het risico wil nemen moet je alsnog opletten!
Waarom betaal je eigenlijk thuiskopieheffing? Dat betaal je toch alleen voor geluids/beelddragers. De Apple watch is zelf toch geen geluids/beelddrager maar streamt deze toch hooguit van de iPhone? (ik zie op de website van thuiskopieheffing ook niets over smart-watches).
Je kan 2gig aan muziek op je Apple watch zetten dus indirect is het ook een iPod achtig idee. Dit kan dan via bluetooth naar je Bluetooth oortjes worden gestreamd. Thuiskopieheffing is dus wel logisch
Zijn de prijzen voor Thailand al bekend? Ben er namelijk over een paar weken!
@Dean: In de Apple store vanaf 13500 Bath. Kleine 360 euro
@Roshelle: Vriend van mij heeft zijn MB pro en iPhone allebei in De VS gekocht. Heeft deze uitgepakt en gewoon werkend in de handbagage gestopt. Verpakking zat in de ruimbagage. Niemand dat er naar gevraagd heeft.
@Jan: Ik deed in december ook hetzelfde.
Maar das geen garantie dat je niet wordt gecontroleerd..
Er zijn mensen die een volledig arsenaal aan Apple producten meenemen vanuit de VS (Ken er genoeg. Je wordt zelden tot nooit gecontroleerd, echt niks om bang voor te zijn. Laat alleen wel de verpakking achter in de VS, dan zit je voor 99% safe.
Ik ken het verhaal van die ene procent. Geen bon? Dan bewaren we hem hier twee weken in de kluis en mag je hem ophalen:A) met de bonOfB) na het betalen van de belastingEn b was uiteindelijk duurder dan als hij deMb in nl had gekocht