Apple wil Apple Watch-functies toevoegen via horlogebandjes met gps, speakers en meer
Gaat Apple ooit nog meer doen met de diagnostische poort van de Apple Watch? Misschien wel, als we een pas gepubliceerd patent eens nader bestuderen. Daarin beschrijft Apple dat er in het polsbandje van de Apple Watch allerlei elektronica kan worden ingebouwd, dat via de diagnostische poort communiceert met het horloge. Denk daarbij aan gps-ontvangers, draadloze batterijen en zelfs speakers.
Extra functies in het horlogebandje
Er zit geen GPS-chip in de Apple Watch, maar via het bandje zou Apple er zomaar een kunnen toevoegen. Het gaat in totaal om drie uitvindingen die met het horlogebandje te maken hebben. Ze laten zien hoe de Apple Watch zich in de toekomst verder kan ontwikkelen, zodat je functionaliteit kunt toevoegen die er nu nog niet in zit. Dat is gunstig voor mensen die nu al een Apple Watch hebben, zodat ze niet gedwongen zijn om een nieuwe te kopen. Met de juiste bandjes kun je je Apple Watch jarenlang blijven gebruiken.
In plaats dat er allerlei sensoren en extra processoren in de Apple Watch zelf worden gebouwd, lijkt Apple van plan om deze extra functies in de bandjes te verwerken. Zo heb je een modulaire oplossing, waarbij je niet vastzit aan de oorspronkelijke specs van het horloge. Apple hoeft ook niet allerlei functies in te bouwen, die sommige mensen toch niet gaan gebruiken. Ze kunnen daardoor de interne componenten en het energieverbruik zo beperkt mogelijk houden.
Batterijen, extra schermpjes, GPS-chips, camera’s, thermometers, bloeddrukmeters, zweetsensoren, speakers en zelfs apparaatjes die energie kunnen genereren zijn in te bouwen in het bandje. In de toekomst zou de Apple Watch op die manier zelf energie kunnen genereren, zoals bij de duurdere kinetische horloges al het geval is: als je je arm beweegt, genereer je daarmee energie voor het uurwerk.
Al deze extra functies zou Apple willen aansluiten op de 6-pins diagnostische poort die in een sleuf aan de zijkant van de Apple Watch aanwezig is. Dergelijke accessoires zijn al bedacht door externe fabrikanten, zoals de maker van de Wipowerband en de Prime-batterijband. Maar de meeste fabrikanten hebben moeite om hun producten goed werkend te krijgen, omdat Apple beperkingen oplegt wat het gebruik van de diagnostische poort betreft.
Al voordat de Apple Watch werd aangekondigd circuleerden er al geruchten dat Apple plannen had om via de diagnostische poort allerlei accessoires aan te sluiten. Het blijkt dat je de Apple Watch via deze diagnostische poort ook kunt opladen en dat het zelfs iets sneller gaat dan via de standaard meegeleverde inductielader.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Afscheid na 18 jaar: Jean-Paul en Gonny gaan vertrekken (maar iCulture blijft!) (15-01)
- iCulture krijgt een nieuw thuis (15-01)
- Ken jij deze Apple-klassiekers nog? (14-01)
- Locatiegegevens van miljoenen gebruikers populaire apps gelekt: met deze iPhone-instelling bescherm je jezelf (14-01)
- 'EU heroverweegt DMA-onderzoeken naar Apple en andere techbedrijven' (14-01)
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Reacties: 10 reacties