Sportprestaties analyseren met speciale bandjes
Eén van de onderdelen van het patent, dat oorspronkelijk in 2017 is aangevraagd, doelt op het analyseren van sportactiviteiten. Dit zou verwerkt moeten worden in een horlogebandje. De band zou de lengte- en breedte-as (axiale oriëntatie) van de pols kunnen meten. Ook zou het bandje de grip op bijvoorbeeld een tennisracket kunnen meten, om hier later een analyse van te maken. Dit kan ook van toepassing zijn bij andere slagsporten zoals honkbal, cricket et cetera.
Een acceleratiemeter kan volgens het patent de snelheid van een armbeweging in kaart brengen. Daarvoor heb je momenteel nog andere sensoren nodig die je om je arm kunt binden. Apple wil op basis van de metingen jou een persoonlijk advies kunnen geven, maar het zou natuurlijk kunnen dat ze dit uitbesteden aan app-ontwikkelaars van sportapps zoals Nike en Adidas.
Face ID op de Apple Watch
Deze patentaanvraag gaat niet alleen maar over sportsensoren, maar ook iets heel anders. Namelijk de mogelijke komst van Face ID in de Apple Watch. Na de introductie op de iPhone X zijn nu alle nieuwe iPhones voorzien van deze gezichtsherkenning. Ook de iPad Pro maakt er sinds 2018 gebruik van, met alle voordelen van dien.
Hoe Apple deze camera en sensoren precies zou willen inbouwen is niet helemaal duidelijk. Het patent spreekt namelijk ook over de mogelijkheid om foto’s te maken en QR-codes te scannen. Dat laat ons denken dat er geen vorm van Face ID onder het scherm van de Apple Watch komt. Dat zou het scannen van codes onpraktisch maken. In het patent uit 2017 noemt Apple slechts tweemaal de woorden user identification. Op het moment van aanvraag was Face ID nog niet aangekondigd, dus ze konden ook niet strooien met deze term omwille van de geheimhouding.
Zoals altijd met patenten is het belangrijk om te weten dat Apple hiermee uitvindingen registreert. Het geeft geen garantie dat we dit daadwerkelijk zullen terugzien in producten, maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Zeker de focus op sport van de laatste jaren doet ons denken dat de kans redelijk groot is dat Apple deze speciale sportbandjes wil uitbrengen. Wanneer dat is weten we nog niet.
Bij Patently Apple kun je je inlezen in deze en meer patenten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- EU wil dat de iPhone beter samenwerkt met smartwatches en hoofdtelefoons (19-12)
- iCulture peilt: wat is jouw favoriete nieuwe Apple-product van 2024? (17-12)
- Terugkijken: dit zijn alle Apple-events (en aankondigingsvideo's) van 2024 (10-12)
- Apple's kerstreclame van 2024 draait om AirPods Pro-gehoorfuncties (maar slaat een beetje door) (28-11)
- Apple's sportschoenemoji is nu ook gewoon te koop als echte schoen (en hij lijkt sprekend) (28-11)
Face ID
Ontdek hoe Face ID werkt, de gezichtsherkenning op de iPhone en sommige iPads. Met Face ID ontgrendel je je toestel, doe je betalingen met Apple Pay, log je in in je bankieren- of wachtwoordenapp en meer. Hoe kun je Face ID gebruiken met en zonder aandacht, wat is het verschil met Touch ID en is Face ID wel veilig? Je leest het hier!
- Alles over Face ID
- Face ID instellen op iPhone en iPad
- Face ID gebruiken zonder aandacht
- Touch ID vs Face ID: wat zijn de verschillen?
- Face ID onopvallend uitschakelen
- Face ID werkt niet goed? Zo los je het op
- Face ID gebruiken voor inloggen bij websites
- Face ID gebruiken met zonnebrillen
- Tweede gezicht instellen voor Face ID
- Face ID met mondkapje of andere gezichtsbedekking gebruiken
Reacties: 0 reacties