Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Watch SE bestellen met nieuwe bandjes

Apple Watch SE 2024 bestellen kan nu al

Apple heeft geen nieuwe Apple Watch SE aangekondigd. Toch kun je een 'nieuwe' Apple Watch SE bestellen bij diverse winkels, waaronder de Apple Store. Het gaat hierom de tweede generatie Apple Watch SE, gebundeld met nieuwe bandjes. Hij wordt vanaf 20 september geleverd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Apple Watch SE 2 is ook dit jaar in een ‘nieuwe’ versie verschenen. Dit houdt in dat je Apple Watch-bandjes in de nieuwste kleuren krijgt meegeleverd, zoals denim en ochtendblauw. Ook bij andere winkels zoals Coolblue kun je nu al de Apple Watch SE 2024 bestellen en krijgt dan eveneens geleverd op 20 september. Technisch gezien zijn deze modellen exact gelijk aan de tweede generatie uit 2022 en 2023, maar nu met nieuwe bandjes. Zo kun je nu ook kiezen voor het nieuwe Milanese bandje.

Apple Watch SE 2024 met nieuwe bandjes

Apple brengt de huidige Apple Watch SE 2e generatie uit in de formaten 40mm en 44mm. Je kunt daarbij kiezen uit een horlogekast in de kleur Middernacht, Sterrenlicht en Zilver. Er zit een S8-chip in en je krijgt functies zoals SOS-noodoproepen en crashdetectie.

Kies je voor de Apple Watch SE 2024, dan kun je kiezen uit de volgende combinaties:

De 2022-versie van deze Apple Watch SE is bijna nergens meer te koop en is in de winkels inmiddels volledig verdrongen door de 2023-versie met bandjes uit de najaarscollectie 2023. En nu is er dus een nieuwe 2024-versie, met Apple Watch-bandjes in de kleuren van 2024.

Bekijk ook

Najaarskleuren 2024 voor Apple Watch-bandjes: FineWoven blijft

Apple heeft nieuwe najaarskleuren 2024 voor de Apple Watch-bandjes bekendgemaakt. We gaan de herfst in met ochtendblauw, pruimenpaars, ultramarijn en meer. Dit zijn de nieuwe kleuren voor je pols!

Dat betekent dat de winkels ruimte moeten maken voor de nieuwe combinaties en daar kun jij mooi van profiteren. Veel winkels willen namelijk van hun oude voorraad af, dus je kunt de komende weken de 2023-versie van de Apple Watch SE 2e generatie op veel plekken met korting vinden. Wil je het allernieuwste, dan kun je natuurlijk betekent ook dat er nieuwe bundels moeten worden gemaakt en dat de bundels met ‘oude’ bandjes langzamerhand uit de winkel zullen verdwijnen. Technisch gezien is deze Apple Watch exact gelijk aan de modellen uit 2022 en 2023, je krijgt er alleen een ander bandje bij.

Het positieve is wel dat de SE drie tientjes goedkoper is geworden. Je betaalt er nu de volgende prijzen voor:

Apple Watch SE 202440mm44mm
GPS-model€249,-€279,-
GPS + Cellular-model€299,-€329,-

Bij andere winkels kun je de vorige modellen nog terugvinden, die technisch gezien hetzelfde zijn en dus nog steeds een aanrader zijn. Alleen de bandjes waar je uit kunt kiezen, zijn anders:

Prijzen 40mm Apple Watch SE 2e generatie GPS (2023/2024)

Prijzen 44mm Apple Watch SE 2e generatie (2023/2024) GPS

Geldt ook voor de ‘nieuwe’ Apple Watch Ultra 2

Dezelfde situatie doet zich voor bij de Apple Watch Ultra 2. Het is logisch dat de nieuwe zwarte variant pas vanaf 20 september leverbaar is, maar de ‘nieuwe’ naturelkleurige Apple Watch Ultra 2 komt ook pas op 20 september. Je krijgt er dan een Alpine-, Trail- of Ocean-bandje in najaarskleuren bij. Ook kun je bij Apple nu een naturelkleurige Apple Watch Ultra 2 met Milanees bandje van titanium bestellen, iets wat voorheen niet mogelijk was. Bij de Apple Watch Ultra 2 valt deze bijzondere situatie wat minder op, omdat er voor dit model toch iets nieuws is aangekondigd: de kleur Satin Black.

Apple Watch Ultra zwart

Wat we nog niet weten is of deze Apple Watch-modellen meteen met watchOS 11 worden geleverd. Maar dat zal bij het uitpakken meteen duidelijk worden.

Overigens heeft de komst van de nieuwe Apple Watch-horlogebandjes voor najaar 2024 nogal wat teweeg gebracht qua overzichteljikheid. Heb je een kleine horlogekast, dan kun je nu kiezen voor een 40mm-bandje of een 42mm-bandje, die beide geschikt zijn voor de kleine 38/40/41/42mm horlogekasten die in de loop van de jaren zijn verschenen. Voor de grotere horlogekasten kies je nu een 46mm- of 49mm-bandje, die geschikt zijn voor de grotere 44/45/46/49mm horlogekasten*.

*en trouwens ook voor de vroegere ‘grote’ 42mm van de Series 3 en eerder, maar laten we het niet ingewikkelder maken dan het is

Prijzen Apple Watch Ultra 2 (2024)

Heb je dringend een Apple Watch SE of een Apple Watch Ultra 2 nodig en heb je geen zin om te wachten? Dan kun je twee dingen doen: koop het model van vorig jaar met de ‘oude’ bandjes (verkrijgbaar bij tientallen winkels) of ga naar de fysieke Apple Store, want daar mogen ze de nieuwe combinaties nog niet verkopen. Of kies voor de nieuwe Apple Watch Series 10!

Bekijk ook

Hoeveel kost de Apple Watch Series 10? Dit zijn de Nederlandse prijzen

De Apple Watch Series 10 komt eraan. Mocht je van plan zijn om deze aan te schaffen, dan wil je vast graag weten hoeveel geld je daarvoor opzij moet leggen. Dit zijn de Apple Watch Series 10 prijzen op een rij.

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is de betaalbare versie van de Apple Watch. Er zijn twee generaties: het model uit 2020 en de Apple Watch SE 2022. Het 2020-model is gebaseerd op de Apple Watch Series 5 en heeft een modern design, maar dan zonder always-on display en ECG. De Apple Watch SE heeft wel een snelle S5-chip en biedt de belangrijkste functies voor een toegankelijke prijs. Het 2022-model is gebaseerd op de Apple Watch Series 8 en heeft een 20% snellere S8-chip en ondersteuning voor Crashdetectie en betere gps. Het scherm van de tweede generatie Apple Watch SE is gelijk gebleven met de eerste generatie. De Apple Watch SE-modellen zijn verkrijgbaar in 40mm en 44mm-formaten. Lees ook onze Apple Watch SE 2020 review voor meer info over de eerste generatie.

Apple Watch SE

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.