Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Watch Series 10

Apple Watch Series 10: dit is de datum van pre-order en release

De Apple Watch Series 10 is aangekondigd en ligt vanaf september 2024 in de winkel. Wat zijn de belangrijke data voor de Series 10 en de andere modellen die Apple heeft aangekondigd? Alles over de release, pre-order en meer.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft tijdens het september 2024-event de nieuwe Apple Watch Series 10 aangekondigd. Ook is er nu een zwarte versie van de Apple Watch Ultra 2, maar een vernieuwde Apple Watch SE kregen we niet. Dat je nu toch de Apple Watch SE 2024 kunt bestellen heeft een heel andere reden: ze worden geleverd met nieuwe bandjes, maar de smartwatch zelf is exact hetzelfde gebleven. Dat ligt bij de Apple Watch Series 10 heel anders: die is op meerdere punten vernieuwd en was misschien wel de grootste aankondiging van het event. Wat zijn de belangrijke data, als je er eentje wilt aanschaffen?

Wanneer is de Apple Watch Series 10 pre-order?

Apple heeft de Apple Watch Series 10 aangekondigd tijdens het event op 9 september 2024. Tijdens hetzelfde event werd ook de zwarte Apple Watch Ultra 2 onthuld. Het bijzondere bij een nieuwe Apple Watch is dat deze meestal meteen te bestellen is. Dat is inderdaad ook nu het geval: sinds 9 september kon je een pre-order plaatsen om als eerste aan de beurt te zijn.

Dit zijn de prijzen van de Apple Watch Series 10:

42mm46mm
Aluminium (GPS)€449,-€479,-
Aluminium (GPS + Cellular)€569,-€599,-
Titanium (GPS + Cellular)€799,-€849,-

Wanneer is de Apple Watch Series 10 release?

De release van de nieuwe Apple Watch-modellen is op vrijdag 20 september 2024. Dit geldt ook voor alle andere producten die zijn aangekondigd, zoals de iPhone 16 Pro en de AirPods 4. In onze samenvatting van het september 2024-event lees je wat er allemaal is aangekondigd en zie je in grote lijnen wat er nieuw is.

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 16-event

Apple's jaarlijkse iPhone-event is hier. Tijdens het september 2024-event onthult Apple weer veel nieuwe producten, waaronder de iPhone 16-serie. Op deze pagina lees je alles over dit event, de aankondigingen en meer.

Aankondiging precies tien jaar na eerste Apple Watch

Niet geheel toevallig vindt de aankondiging van de Apple Watch Series 10 exact tien jaar na de onthulling van de eerste Apple Watch plaats. Op 9 september 2014, werd de eerste Apple Watch als een “one more thing”-aankondiging onthuld, aan het eind van de iPhone 6-presentatie. Het duurde echter nog tot april 2015 voordat de Apple Watch voor het eerst verkocht werd. Toch is september 2024 een jubileum voor de Apple Watch, al is het nog maar de vraag of Apple dat ook zo ziet. Tijdens de aankondiging werd er met geen woord over gerept.

Het afgelopen jaar waren er geruchten dat Apple aan een Apple Watch X zou werken, als speciaal jubileummodel. Maar de laatste maanden werd dit afgezwakt en werd duidelijk dat we niet op een radicaal redesign hoefden te rekenen. Wel zitten er aardig wat nieuwe functies in de Apple Watch Series 10.

Bekijk ook

Apple Watch Series 10 functies: 11 verbeteringen en ontdekkingen

Alle nieuwe functies van de Apple Watch Series 10 op een rij: van het nieuwe design tot het grotere scherm en de nieuwe zwem- en duikmogelijkheden. Er zijn meer dan tien nieuwe functies en verbeteringen in de Apple Watch Series 10.

Planning Apple Watch Series 10 release datum

Samenvattend is dit de planning voor de Apple Watch 2024 release:

  • Aankondiging Apple Watch Series 10: 9 september 2024, vanaf 19:00 uur
  • Pre-order Apple Watch Series 10 en meer: 9 september 2024, vanaf 21:00 uur
  • Release Apple Watch Series 10 en meer: 20 september 2024

Dit zijn de eigenschappen van de Apple Watch Series 10:

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 27 augustus: Artikel bijgewerkt na aankondiging van event op 9 september 2024.

Apple Watch Series 10

De Apple Watch Series 10 is de tiende generatie van de Apple-smartwatch. Deze tiende generatie Apple Watch heeft een bijgewerkt design, met wat rondere hoeken, een nieuwe glimmende aluminium variant in gitzwart en een versie van glimmend titanium. Ook is het scherm groter geworden en is hij verkrijgbaar in de nieuwe formaten 42mm en 46mm. Het scherm heeft een betere kijkhoek doordat hij tot 40% helderder is als je schuin op het scherm kijkt. De verversingsgraad is tot slot verbeterd voor de always-on status, waardoor de secondewijzer altijd zichtbaar is. Past deze Apple Watch bij jou of ga je liever een andere nieuwe Apple Watch kopen?

Apple Watch Series 10

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.