Apple Watch kan sneller opladen via 6-pins diagnostische poort

Via de 6-pins diagnostische poort van de Apple Watch kun je sneller opladen, bewijzen de makers van de Reserve Strap. Maar het verschil is niet echt groot.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

apple-watch-6-pins-poort

De Apple Watch blijkt sneller op te laden via de 6-pins diagnostische poort aan de zijkant van de behuizing. Dat bewijzen de makers van de Reserve Strap, een polsbandje voor de Apple Watch waar we eerder over schreven. Zij maakten nu een video, waarmee ze willen bewijzen dat het opladen echt sneller werkt. Binnen een bepaald tijdsbestek haalden ze via de diagnostische poort een batterijpercentage van 95 procent, terwijl de batterij in hetzelfde tijdsbestek via inductie nog maar op 90 procent stond. Erg groot is het verschil dus niet. Apple gebruikt het opladen via de 6-pins poort zelf in de Apple Store: daar zijn de demomodellen van de Apple Watch voorzien van speciale horlogebandjes met ingebouwde laders.

Opladen via diagnostische poort

apple-watch-reserve-strapDe Reserve Strap is een van de weinige horlogebandjes die ook gebruik maken van de diagnostische poort om je Apple Watch opgeladen te houden. Het idee erachter, is dat je altijd een reservebatterij bij de hand hebt. De makers leveren gereedschap mee om het klepje te openen, zodat je toegang krijgt tot de diagnostische poort. Het accubandje is momenteel in pre-order te bestellen voor 250 dollar, maar je loopt wel een risico. Omdat de diagnostische poort geen officieel door Apple aangekondigde functie is, kunnen ze het in toekomstige updates weglaten of blokkeren.

https://www.youtube.com/watch?v=NOuUroPZE14

De Reserve Strap is niet gecertificeerd. Als fabrikanten oplaad-accessoires voor de Apple Watch willen maken, moeten ze voldoen aan richtlijnen van Apple. De meeste van die oplossingen werken via de MagSafe-kabel, een inductielader die eruit ziet als het plaatje van een stethoscoop. Opladen via de 6-pins poort is een stuk ingewikkelder, omdat je niet zomaar toegang hebt tot deze poort. Mocht je het toch willen proberen met de Reserve Strap: je kunt kiezen uit de drie kleuren wit, grijs en zwart. Het gaat om kunststof armbandjes, die een micro-usb-aansluiting hebben en via ledlampjes de laadstatus doorgeven. In de armband zijn vier Lithium-Ion-cellen aanwezig, die 200 mAh batterijcapaciteit bevatten.

apple-watch-diagnostische-poort

De Apple Watch zelf heeft een batterijcapaciteit van 205 mAh in de 38mm-variant. Je krijgt dus bijna de dubbele batterijduur. Bij een 42mm-variant van de Apple Watch doe je veel langer met de batterij: heel wat gebruikers hebben ons gemeld dat ze gemakkelijk 2 dagen op een batterijlading halen.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch 2023

Reacties: 11 reacties

  1. Was geen test voor nodig geweest hoor. Had ik zo ook wel kunnen zeggen. Via draadloos/inductie opladen gaat er veel meer stroom verloren als via kabel.

  2. Apple heeft genoeg documenten voor ontwikkelaars, zij het software, danwel hardware, waarin ze bespreken wat mogelijk is. Ga je daarbuiten, dan loop je altijd het risico dat bij een volgende versie jouw idee niet meer werkt. Ik ga er nu al vanuit dan bij een release van de Apple Watch 2 de poort een millimeter verplaatst kan zijn, dus dan heb je niks meer aan dit geval, met alle shitstorm van de mensen die dit bandje kopen van dien.

  3. Met de 42 cm haal ik nauwelijks één dag.. Soms ook niet!

  4. Origineel geplaatst door DennisU
    Apple heeft genoeg documenten voor ontwikkelaars, zij het software, danwel hardware, waarin ze bespreken wat mogelijk is. Ga je daarbuiten, dan loop je altijd het risico dat bij een volgende versie jouw idee niet meer werkt. Ik ga er nu al vanuit dan bij een release van de Apple Watch 2 de poort een millimeter verplaatst kan zijn, dus dan heb je niks meer aan dit geval, met alle shitstorm van de mensen die dit bandje kopen van dien.

    Zelfs als je je wel aan de documenten houdt loop je een kans dat de volgende versie van de documenten iets anders zeggen en je alsnog met lege handen staat. Bijvoorbeeld het vermelden dat je app met een concurrerende smartwatch werkt…

    Such is life with working with Apple…

  5. Met de 38mm haal ik twee dagen. Zet hem ’s nachts wel uit.

  6. @Ger: dat is ook nog niet zo’n slechte tip! Bedankt.

  7. ’s Nachts uitzetten is echter niet van deze tijd met smartapparaten…

  8. “Het accubandje is momenteel in pre-order te bestellen voor 250 dollar”

    Is dat niet overdreven duur??

  9. Ik haal met mijn 42mm ook gemakkelijk een dag. Als ik ga slapen staat ie vaak nog boven de 40%, en dat terwijl er dan ook nog 2 uur mee is gesport (met de workout app aan uiteraard). Ik zou het daarom fijn vinden als de duur dat het scherm aan gaat als je een “ik ga nu klokkijken”-beweging maakt, wat langer gemaakt / ingesteld kan worden. Ik neem aan dat dit nu enkel en alleen niet kan omdat de batterij dan langer mee gaat..

  10. Logisch lijkt mij. Kijk naar het bedraad internet en wifi.. Zelfde geval de 1 is en blijft sneller

  11. Inderdaad geen verrassing.

    Tandenborstel via inductie laden duurt ook een eeuwigheid vergeleken met een 1,2V penlite batterij in een klassieke oplader.