‘Apple Watch blijft tot 2022 marktleider in wearables’
IDC kijkt vooruit naar de markt voor wearables tussen nu en 2022. In die periode kan er een hoop veranderen: Apple zou een slimme bril of een AR-bril op de markt kunnen brengen, of medische accessoires voor de Apple Watch. Ze blijven daarom aan de voorzichtige kant. De conclusie van het onderzoek is dat watchOS tot en met 2022 het dominante besturingssysteem voor wearables blijft. Wel zal het wat gaan zakken, van 44,4% dit jaar naar 35,8% in 2022.
In die periode zullen andere platformen wat meer voet aan de grond krijgen. Zo zal Android in 2022 groeien naar 22,4%. WearOS zal groeien naar 19,8% naarmate er meer fabrikanten gaan meedoen. De rest wordt ingenomen door Samsung en kleinere spelers zoals Fitbit en Garmin. Zij hebben eigen softwareplatformen ontwikkeld.
In 2018 zullen er volgens IDC 125,3 miljoen wearables worden verkocht, 8,5% meer dan in 2017. Dat is vooral te danken aan de groeiende populariteit van smartwatches en het feit dat er in opkomende markten steeds meer wearables worden verkocht. Japan is goed voor meer dan eenderde van de slimme wearables. IDC verwacht dat smartwatches in eerste instantie vooral zorgen voor gemak, door proactieve meldingen te geven. Daarnaast bieden ze een nieuwe manier om te communiceren en tenslotte brengen ze verbindingen tot stand – zowel tussen gebruikers onderling als tussen de gebruiker en andere slimme apparaten.
Tweederde van de verkochte wearables bestaat uit smartwatches. Daarnaast zijn er hybride horloges en kinderhorloges, maar die zijn minder belangrijk. Deze categorie zal met 13,3% groeien. Armbanden zijn passé: die zullen de komende jaren maar met 0,3% groeien, maar blijft wel belangrijk qua aantallen. Ze vormen vooral een eerste kennismaking voor mensen die nog niet eerder een wearable hebben gehad en kunnen ook van pas komen bij het monitoren van patiënten in de zorg. Slimme hearables zijn goed voor minder dan 2% van de markt in 2018, maar zullen de komende jaren groeien met 6,8%. Apple zit op dat punt ook goed met de AirPods, die nu al erg populair zijn maar verder kunnen worden uitgebreid met biometrische sensoren zodat ze echt ‘slim’ worden.
Het verslag van IDC is hier te lezen.
Ook een Apple Watch kopen? In ons overzicht lees je waar je terecht kunt en de beste prijzen kunt vinden.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Afscheid na 18 jaar: Jean-Paul en Gonny gaan vertrekken (maar iCulture blijft!) (15-01)
- iCulture krijgt een nieuw thuis (15-01)
- Ken jij deze Apple-klassiekers nog? (14-01)
- Locatiegegevens van miljoenen gebruikers populaire apps gelekt: met deze iPhone-instelling bescherm je jezelf (14-01)
- 'EU heroverweegt DMA-onderzoeken naar Apple en andere techbedrijven' (14-01)
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Reacties: 7 reacties