Patent met verwisselbare achterkant op de Apple Watch
Je kan de Apple Watch al heel erg persoonlijk maken dankzij wijzerplaten en bandjes, maar Apple denkt ook na over het uitbreiden van de functies, zonder dat je daar een hele nieuwe Apple Watch voor moet kopen. In een patent omschrijft Apple hoe je het horloge uit kan rusten met extra sensoren aan de achterkant. Voor het nieuwe systeem gebruikt Apple de gleuven waar je je Apple Watch-bandje in schuift, zodat de extra achterkant goed blijft zitten.

De extra achterkant zit dus tussen je pols en de Apple Watch zelf. Op deze manier kan Apple een plaatje met bijvoorbeeld extra hartslagsensoren aan de Apple Watch toevoegen. Om het geheel nog wel goed passend te houden, schuif je het bandje zelf in de inkeping van de verwisselbare achterkant. Het voordeel van deze manier van functies toevoegen, is dat je er aan de voorkant nauwelijks iets van ziet. Alleen de aansluiting bij de bandjes is iets anders en het horloge wordt iets dikker, maar voor de meeste mensen zal het niet opvallen dat je extra sensoren op je Apple Watch draagt. Om te zorgen dat het contact tussen de achterkant en het horloge niet verbreekt, gebruikt Apple een magnetisch systeem.
Maar welke functies kan Apple dan allemaal toevoegen? In het patent wordt het voorbeeld van GPS gegeven. Toen dit patent ingediend werd, had de Apple Watch nog geen ingebouwde GPS. Sinds de Apple Watch Series 2 is dat wel het geval, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat zo’n achterkant met GPS er ook echt gaat komen. Andere mogelijkheden zijn een extra batterij voor een langere batterijduur en gezondheidssensoren.
Eerder omschreeft Apple al eens hoe toekomstige Apple Watch-bandjes functieknoppen konden krijgen. Apple fantaseerde eerder ook al over automatisch verstelbare horlogebandjes.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- visionOS 2.4 beschikbaar: dit is er nieuw op de mixed reality-headset van Apple (31-03)
- tvOS 18.4 en HomePod 18.4 staan klaar: Matter-robotstofzuigers nu in HomeKit (31-03)
- Vooruitblik: dit zijn onze 10 verwachtingen van de WWDC 2025 (26-03)
- Met watchOS 11.4 weet je zeker dat je niet meer door je wekker slaapt (25-03)
- Verschillen tussen 13- vs 15-inch M4 MacBook Air: welke moet je kiezen? (25-03)
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Mijn gok is zomaar dat de AW dan weer een stuk dikker wordt, voor mij is hij zo al dik genoeg.
AW moet snel een update krijgen met bruikbare functies. Met de huidige AW kunnen ze best wel always on display aanbieden bv tijdens sporten. Batterijduur duur van dan max 8 uur vind ik ook niet erg. Na sporten even op de charger.
Ontwikkelaars moeten snel meer toegang krijgen tot de core voor betere apps. Huidige apps zijn van zeer matige kwaliteit en traag.
Met workout heb je al een always on scherm toch?
Nee max is 70 seconden.
Via pols zelfs korter.
Garmin Fenix 5 gaat ruim 10 dagen mee..
AW is fijn in dagelijks gebruik maar voor training hebben ze nog een lange weg te gaan.
Als AW4 met WatchOs5 geen verbetering brengt neem ik na 3x AW afscheid en stap over op de volgende Fenix 6.