Ted Lasso smartphone

‘Apple werkt aan TV+ app voor Android-toestellen’

Het komt niet vaak voor dat Apple software voor concurrerende platformen uitbrengt. Toch zijn er nu aanwijzingen dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Android-app: in een vacature wordt gezocht naar iemand die een televisie- en sportapp voor Android kan bouwen.

De vacature werd een paar dagen geleden online gezet en vraagt naar een senior engineer die kan meehelpen om de app voor Android te ontwikkelen. De persoon moet de ontwikkeling gaan leiden van “leuke nieuwe features” voor een “app die door miljoenen wordt gebruikt om tv en sport te kijken en te ontdekken”. Navraag bij Apple leverde niets op. Android-gebruikers waren tot nu toe aangewezen op de webbrowser als ze naar Apple TV+ wilden kijken of de MLS Season Pass wilden gebruiken. Een native app brengt echter meer functies mee, zoals het offline opslaan van series die je onderweg wilt bekijken.

Apple TV+ voor Android

De afgelopen jaren is de TV-app op meerdere platformen verschenen, waaronder Roku, Amazon Fire Stick, Playstation, PlayStation, Xbox, Xfinity-kabelkastjes en smart tv’s. Vorig jaar verscheen er zelfs een Windows-app voor de desktop. Met de apps hoopt Apple meer betalende abonnees voor Apple TV+ te kunnen strikken. Apple maakte eerder wel een app voor het Android TV-platform voor smart tv’s, maar nog niet voor smartphones en tablets.

Android-gebruikers kunnen al wel gebruik maken van een Apple Music-app. Die verscheen al in 2015, slechts een jaar na de iOS-versie. Bij de huidige Apple TV+ app is dat niet gebeurd. Die is al vijf jaar op de iPhone en iPad te gebruiken, maar van een Android-versie is het nog niet gekomen. Het kan nog wel even duren voordat de app klaar is, als de ontwikkeling nu pas van start gaat.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series kun je kijken? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.