Apple’s recycleprogramma vereist Belgische bankrekening
Apple’s recyclingprogramma kan een handige en snelle manier zijn om van gebruikte iOS-apparaten af te komen. Het levert niet zoveel geld op, maar je hebt in ieder geval geen kans op rare snuiters aan de deur. iCulture-lezer Victor leek dat ook een goed idee: hij besloot zijn iPad te laten recyclen, maar kwam erachter dat hij als Nederlander de voorwaarden niet kan accepteren. Er staat namelijk in dat je je product naar een Belgisch postkantoor moet brengen en dat het geld alleen op een Belgische bankrekening gestort kan worden.
Apple werkt voor het recyclingprogramma samen met het Duitse bedrijf Dataserv. Het perfectionisme van Apple blijkt daarbij niet op de partners af te stralen. In de semi-juridisch geformuleerde voorwaarden van het Nederlandse recyclingprogramma staat:
Het pakket met de Gebruikte Apparatuur moet voorzien zijn van het prepaidadresetiket en worden afgeleverd bij een postkantoor in het België.
De foute schrijfwijze ‘het België’ zien we daarbij maar door de vingers. Verderop staat ook nog:
Het Opkoopbedrag wordt binnen dertig (30) dagen na ontvangst van de Gebruikte Apparatuur door Dataserv overgemaakt. Betalingen kunnen uitsluitend naar een bankrekening in het België worden gedaan.
Je zou kunnen denken: “Ach, dat is een foutje, het zal wel loslopen. Ze zullen de Belgische voorwaarden wel domweg hebben gekopieerd.” Totdat je een brief in de bus krijgt van Dataserv dat je je niet aan de voorwaarden hebt gehouden. We zijn daarom benieuwd: zijn er überhaupt wel mensen die gebruik hebben gemaakt van Apple’s recyclingprogramma? En leverden de Belgische voorwaarden daarbij problemen op?
Meer info: Voorwaarden recyclingprogramma Nederland
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Ik vraag me af waarom je er gebruik van zou willen maken, je krijgt voor een iPhone 5 16GB meer op marktplaats dan voor een 64GB model bij Apple.
Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt, maar wou het wel een keer gaan doen. Nu ik dit gelezen heb doe ik dat dus mooi nog effe niet. Thx voor de info.
“Het België” is een letterlijke vertaling van “La Belgique”. Een gallicisme dus. Dat zullen we inderdaad maar door de vingers zien. Dat doen we ook met anglicismen. 😉
Voor het overige: geen ervaring met dat bedrijf.
@Patryk: Nou, precies wat er in het artikel ook staat, omdat je dan zeker weten geen vago’s aan de deur krijgt of allerlei vage afspraken.
Ik zit zelf niet te wachten op bijv een 19 jarige die uit eindelijk niet komt of een ander absurd figuur die wel komt maar die je liever normaal uit je buurt houdt.
Ik schuif mijn spullekes door naar familie, maar ga zeker niet jan en alleman hier thuis uitnodigen.
Is dat wel zo?
Wordt het op marktplaats altijd verkocht aan de gevraagde prijs?
Ik heb m’n iMac zonder problemen aan ze verkocht. Enkele dagen geleden netjes het bedrag op mijn Nederlandse ING rekening ontvangen.
Je moet er ook meer voor vragen dan het bedrag wat je wilt, ik wou mijn iMac uit 2011 kwijtraken bv. 900 euro maar ik wou 800 en kreeg uiteindelijk 800.
En zelfs als je een lager bedrag krijgt, alsnog kun je meer op marktplaats krijgen dan van Apple zelf, een iPhone 4 8Gb in nieuwstaat ben je met gemak voor 150 a 180 euro meteen diezelfde dag kwijt, en dat is al meer dan wat Apple biedt.
En dit geldt voor alle Apple apparatuur, en al helemaal voor iPhones en iPads want die zijn geliefd.
Nooit Belgische voorwaarden gezien maar op 14/10 mijn oude Macbook Pro aan Dataserv verkocht. Ging perfect!
Al mijn oude iPhones verkocht via de MP, en nog nooit geen rare snuiters aan mijn deur gehad. En altijd nog gekregen wat ik wou… en dat alles nog binnen 24 uur!
Lulkoek!
Twee weken geleden mijn vrouw haar iphone 4 laten recyclen. Je krijgt een prepaid post pakketsticker en stuurt je pakket bij een nederlands postkantoor eerst richting Schiedam. Vandaar gaat het product naar Duitsland. Tegen die tijd krijg je een mail waarin je je iban moet opgeven. Dan heb je na 3 weken je centjes.
Wie recycled nu zijn vrouw