CarPlay app van regionale omroep

Je kunt nu het regionale nieuws laten voorlezen via CarPlay

De apps van een groot aantal regionale omroepen, werkt nu ook in CarPlay. Daarmee luister je niet alleen naar de regionale radiozender, maar kun je ook het regionale nieuws laten voorlezen.

Er zijn al tientallen manieren waarop je naar je favoriete Nederlandse radiozender kan luisteren via CarPlay, bijvoorbeeld via diverse radio-apps. Voor de regionale omroepen is er nu een nieuwe manier bij gekomen én krijg je een andere extra functie erbij. Diverse regionale omroepen hebben hun app namelijk geschikt gemaakt voor CarPlay en Android Auto, zodat je er ook onderweg gebruik van kan maken. De meest unieke functie van de apps is dat je het regionale nieuws kan laten voorlezen via CarPlay.

Apps regionale omroepen in CarPlay

Het gaat in totaal om tien apps van tien regionale omroepen: RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, Omroep Gelderland, Oost, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland en L1. De apps van deze omroepen worden allemaal gemaakt door Regiogroei en zien er in de basis allemaal hetzelfde uit met overeenkomstige functies, maar dan elk in de stijl van de desbetreffende omroep en het lokale nieuws. De CarPlay-app bestaat dus uit twee onderdelen. Bij het tabblad Nieuws zie je tien recente nieuwsberichten met bijbehorende foto. Deze nieuwsartikelen van het lokale nieuws kun je via CarPlay laten voorlezen. Dit wordt gedaan door dezelfde stem als in de voorleesfunctie in de iPhone-app zelf. In totaal zijn er tien nieuwsberichten via CarPlay beschikbaar.

Regionale omroepen in CarPlay: overzicht van nieuwsberichten

Op het Radio-tabblad kun je het lokale radiostation van de omroep afspelen. De CarPlay-app is dus vooral handig als je veel naar jouw regionale omroep luistert en de nieuwsberichten leest. Je kunt natuurlijk ook gewoon via de gewone radio in je auto naar de regionale zender luisteren, maar het heeft ook voordelen om dit via CarPlay te doen. Je hebt dan namelijk alles in één interface, in plaats van dat je moet wisselen tussen CarPlay voor je navigatie en berichtjes en je eigen autosysteem voor de radio. Ook ben je niet afhankelijk van FM-frequenties, zodat je ook in het buitenland kan blijven luisteren.

Nieuwsbericht voorlezen via CarPlay door app van regionale omroep
Nieuwsbericht voorlezen via CarPlay door app van regionale omroep

De CarPlay-versies van de apps van regionale omroepen zijn nu beschikbaar en verschijnen automatisch op je CarPlay-scherm als je de meest recente app-update op je iPhone hebt staan.

  • RTV Noord (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Groningen.
  • Omrop Fryslân (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Friesland.
  • RTV Drenthe (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Drenthe.
  • Omroep Gelderland (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Gelderland.
  • RTV Oost (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Overijssel.
  • RTV Utrecht (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Utrecht.
  • Omroep West (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van deel van Zuid-Holland.
  • Rijnmond (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Rotterdam.
  • Omroep Zeeland (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Zeeland.
  • L1 Nieuws (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – App van Limburg.
Bekijk ook

De beste radio- en podcast-apps voor CarPlay

Er zijn allerlei handige radio-apps voor CarPlay, zodat je tijdens het rijden ongestoord kan luisteren naar je favoriete zender. Er zijn ook meerdere podcast-apps voor CarPlay. In dit artikel zetten we de beste op een rijtje.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 mei 2024 om 10:20
Onderwerp
Categorie
Apps

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.