Aqara Outlet H2

Nu verkrijgbaar: met de Aqara Wall Outlet H2 maak je elk stopcontact slim

Aqara heeft een nieuw product uitgebracht: een slim Europees stopcontact. Deze werkt met Matter en vervangt je bestaande stopcontact. Dit is wat je kunt doen met de Wall Outlet H2.

De meest eenvoudige manier om een stopcontact slim te maken, is om er een slimme stekker in te doen. Maar er is lang niet altijd ruimte voor zo’n slimme stekker, bijvoorbeeld achter een meubelstuk. Veel slimme stekkers steken namelijk ver uit en dat is onhandig als je een stopcontact hebt achter bijvoorbeeld een kast en je de kastverlichting slim wil maken. In zo’n geval kun je dan een volledig slim stopcontact gebruiken. De nieuwe Aqara Wall Outlet H2 is een Europees stopcontact dat werkt met Matter en dus te gebruiken is in HomeKit. Dit slimme Europese stopcontact is nu verkrijgbaar voor €39,99.

Aqara Wall Outlet H2

Met dit slimme stopcontact vervang je je bestaande stopcontact. De Outlet H2 is geschikt voor stopcontactdozen met een diepte van minimaal 50mm, zodat het binnenwerk genoeg ruimte heeft in de muur. De drie draden uit de muur (blauwe, bruine en aardedraad) steek je vervolgens in de Outlet H2. Daarna bevestig je het stopcontact met schroeven aan de muur. Het gehele frame is geschikt om bestaande stopcontacten van 55mm bij 55mm te vervangen. Er is ook een frame voor een dubbel stopcontact beschikbaar.

Aqara Outlet H2

De Outlet H2 werkt via het Zigbee 3.0-protocol en ondersteunt Matter. Je hebt wel een Aqara Zigbee-hub nodig om de slimme functies van het stopcontact te kunnen gebruiken. In de Aqara-app kun je de real-time energieverbruik van het apparaat dat aangesloten is op stopcontact in de gaten houden. Via de Woning-app kun je het stopcontact op afstand in- en uitzetten en daarmee dus het aangesloten apparaat bedienen.

Het stopcontact heeft ook enkele automatiseringsfuncties. Je kan in de Aqara-app een automatisering aanmaken op basis van het energieverbruik van het aangesloten apparaat. Hou je het stopcontact zelf altijd ingeschakeld, dan ziet hij wanneer je het aangesloten apparaat handmatig aan of uit zet. Op basis daarvan kun je dus andere smart home-producten bedienen. Op die manier kan je bijvoorbeeld automatisch de lampen dimmen als je de televisie (die op de Outlet H2 aangesloten is) inschakelt.

De Aqara Outlet H2 is bij Amazon te bestellen voor €39,99. Eerder vandaag schreven we ook over de Aqara-rolgordijnmotor T1S, die binnenkort in de winkel ligt.

Bekijk ook

Aqara brengt Roller Shade Controller T1S uit met Matter-support

Aqara heeft een nieuwe gordijnmotor voor rolgordijnen aangekondigd. De Roller Shade Controller T1S is ee buismotor die Matter-ondersteuning via een bridge toevoegt. Daardoor kun je je rolgordijnen met nog meer smart home-protocollen aansturen.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.