In 2015 schreven we op iCulture over de Reserve Strap, een batterijbandje voor de Apple Watch die gebruik maakte van de verborgen diagnostische poort. Apple stak er een stokje voor in watchOS 2.0.1, toen het niet langer mogelijk was om de diagnostische poort hiervoor te misbruiken. Later kreeg Apple zelf een patent op een batterijbandje, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen: er is nog geen concreet product op de markt verschenen.
Batfree Power Strap
Misschien gaat het Togvu wel lukken. Dit bedrijf je heeft alle eerdere problemen opgelost en een Apple Watch-bandje gemaakt met de naam Batfree Power Strap. De eerste prototypes zijn inmiddels af en als alles goed gaat kunnen de eerste exemplaren in mei bij de klanten liggen. Het siliconen bandje gaat uiteindelijk $79 kosten maar als je nu al in het idee gelooft kun je investeren voor $35.
Er is een reden waarom er nog niet zoveel Apple Watch-bandjes zijn met ingebouwde batterij. Apple moedigt het niet aan via het ‘Made for Apple Watch’-programma. In de richtlijnen waarschuwt het bedrijf dat opladers warm kunnen worden. Opladen terwijl je het horloge draagt kan leiden tot brandwonden, een elektrische schok of vlammen. Bovendien kan vocht kortsluiting veroorzaken. Een dergelijk bandje mag ook niet de werking van de sensoren in de weg staan. Er zijn dus heel wat eisen, maar de Batfree Power Strap zou volgens de maker aan alle eisen voldoen.
Opladen tijdens het zwemmen
Je Apple Watch wordt wel wat dikker door het bandje. De huidige Apple Watch Series 4 heeft een batterijduur van 18 uur en met de Batfree komt daar nog eens 27 uur extra bij. Er zitten twee 300 mAh Lithium-polymeer cellen aan weerszijden van de horlogekast. De band is zweetbestendig en waterproof (IP68), vergelijkbaar met de iPhone XS. Je kunt het bandje dragen tijdens het zwemmen. De accu’s binnenin zijn volledig verzegeld en kunnen dus geen last krijgen van vocht. Door aan de kroon te draaien kun je de accu in het bandje activeren.
Togvu richt zich met de band niet zozeer op de stijlbewuste gebruiker, maar op de meer actieve sporter die lang met het horloge wil doen, bijvoorbeeld tijdens triathlons. Alle functies werken nog, inclusief de ECG en de valdetectie (voorzover beschikbaar in jouw land).
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple's smart home-display komt eraan: dit zijn de verwachte functies (13-11)
- Dit goudkleurige Apple Watch-bandje is nu eindelijk te koop (en je hebt hem op tijd voor kerst) (13-11)
- Apple Music brengt speciaal boek uit over de 100 beste muziekalbums ooit (12-11)
- Nuki kondigt Nuki Ultra-slot en ondersteuning voor Apple's Wallet-sleutels aan (12-11)
- Gerucht: 'Apple werkt aan eigen smart home-camera, productie start in 2026' (12-11)
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Reacties: 4 reacties