David Attenborough is de man die miljoenen mensen weet te boeien met zijn natuurdocumentaires. De 90-jarige is nog steeds actief en presenteert dit jaar zijn Planet Earth II-natuurdocumentaires met zijn bekende rustgevende stemgeluid. De echte fans kunnen ondertussen ook in de App Store terecht, waar je vanaf nu The Story of Life-app (link) kunt vinden. Deze app zit bomvol mooie natuurdocumentaires en exclusieve beelden. In meer dan duizend clips zie je Attenborough in actie.
Story of Life: meer natuurvideo’s dan je kan kijken
De BBC’s The Story of Life-app is gratis te downloaden en te bekijken en geeft je bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen bij Planet Earth II. Ja, ook het bekende fragment van de pasgeboren iguana’s die worden achtervolgd door slangen is in de app te bekijken. Bijzonder is de cirkelvormige interface waarvoor is gekozen. Via een soort wiel kun je clips selecteren over bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld insecten. En met een soortgelijk wiel spoel je vooruit in de clip zelf:
Zoeken naar je favoriete dier
Via de zoekfunctie vind je je favoriete dier, plant of natuurverschijnsel. Zoek bijvoorbeeld miereneter (anteater) en je krijgt vijf clips voorgeschoteld uit de periode 1979 tot en met 2003. Bisons (2 filmpjes), koraal (6 filmpjes) of zebra’s (2 filmpjes), het zit er allemaal in. Het gaat om clips van een paar minuten, uit verschillende tijdsperioden maar altijd met het deskundige commentaar van Sir Attenborough himself. We zien de natuurfilmer bijvoorbeeld in een luchtballon, om de aarde van bovenaf te bekijken.
Videokwaliteit is wisselend
Clips uit de nieuwe Planet Earth II-serie zijn zelfs in 4K te bekijken, terwijl de wat oudere clips in een wat mindere kwaliteit zijn, maar desondanks de moeite waard zijn om eens te bekijken. De app is eigenlijk een soort hommage voor de documentairemaker. Na het kijken van een filmpje krijg je suggesties welke andere filmpjes je leuk vindt om te kijken en je kunt hartjes geven als je iets leuk vindt.
Stuur je een video door naar vrienden, dan kunnen zij dezelfde clip ook via de website kijken. Je kunt je eigen afspeellijst maken van je favoriete video’s en er zitten zelfs nog wat easter eggs in, die alleen te vinden zijn als je de app helemaal binnenstebuiten keert. En het mooie is: het kost allemaal geen cent, dankzij de Britse belastingbetalers.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Reacties: 4 reacties