Bear is uitgegroeid tot een van de meest geliefde apps voor het maken van notities. De app heeft nu een update gekregen naar versie 1.2 met de mogelijkheid om te schetsen, VoiceOver en iMessage-stickers te gebruiken. Ook zitten er nieuwe icoontjes in.
Bear 1.2 laat je tekenen en schetsen
Zoek je een notitie-app waarmee je lekker kunt werken, dan is Bear zeker een aanrader. De app heeft een update gekregen voor iOS en macOS. Voor het eerst is het mogelijk om te schetsen in de iOS-versie van Bear. Met je vinger of een tekenpen kun je schetsen maken en je hebt daarbij meerdere potloden en stiften tot je beschikking. Elke tekenpen is te gebruiken in drie verschillende diktes en in meerdere kleuren. Het werkt grotendeels op dezelfde manier als in Apple’s eigen Notities-app: tik op het schetsknopje en er verschijnt een digitaal vel papier waarop je kunt schetsen. De tekening wordt daarna toegevoegd als een plaatje in de notitie. Helaas is het niet mogelijk om te tekenen in geschreven teksten, zoals bij Notability mogelijk is. Daardoor is het niet geschikt voor het annoteren van teksten.
Nog een ander minpuntje is dat Bear geen rekening houdt met de Apple Pencil. Die gedraagt zich als in deze app als een normale stylus, zonder rekening te houden met drukverschillen of het schuin houden van de penpunt. Dat is geen gemist punt, want de Apple Pencil is inmiddels lang genoeg op de markt om er ondersteuning voor te bieden. Verder kun je op de Mac alleen schetsen bekijken, je kunt ze niet maken of bewerken.
VoiceOver en stickers
Voor mensen die slechtziend of blind zijn heeft Bear ook iets nieuws. Je kon met de app al teksten laten voorlezen, maar nu wordt ook VoiceOver ondersteund. Je kunt daardoor makkelijker door de schermen bladeren en horen welke knoppen er in beeld zijn. Voor navigatie worden nu veegbewegingen ondersteund. Voor mensen die goed kunnen zien heeft Bear iMessage-stickers toegevoegd. Die kun je gebruiken om je berichten wat meer op te fleuren.
Kiezen uit meerdere appiconen
Tot slot heeft Bear nu meerdere appiconen, een functie die in iOS 10.3 werd ingevoerd. In Nederland was de iCulture-app de eerste die het toepaste, om je te laten kiezen uit een zwart of wit icoontje. Bij Bear heb je de keuze uit 8 verschillende thema’s, elk met een eigen icoon. Het icoontje sluit dus aan op het uiterlijk binnenin de app. Je kunt natuurlijk gewoon het originele icoontje blijven gebruiken, als je dat liever hebt. Er worden met deze update drie nieuwe talen ondersteund, al hebben we daar in West-Europa niet zoveel aan: Koreaans, Russisch en Braziliaans Portugees.
Bear verscheen in 2016 als alternatief voor Apple Notities en Evernote. Ontwikkelaar Shiny Frog brengt sindsdien steeds kleine updates uit om de app nog beter te maken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple koopt fotobewerking-app Pixelmator (01-11)
- Je chats categoriseren met aangepaste lijsten nu mogelijk in WhatsApp (01-11)
- Met de Nintendo Music-app luister je naar je favoriete gamemuziek (31-10)
- Met de nieuwe Pokémon Trading CG Pocket-app verzamel je Pokémon-kaarten digitaal (maar niet in Nederland) (30-10)
- Apple gaat App Store-reviews van gebruikers samenvatten (30-10)
Notities
De Notities-app op de iPhone, iPad en Mac is gaandeweg uitgegroeid tot een handige tekstverwerker, waarin je ook tabellen, ruitjespapier en checklists kunt gebruiken. Hier vind je alle belangrijke artikelen en nuttige tips over de Notities-app op een rijtje.
- Alles over de Notities-app op iPhone en iPad
- Handige tips voor de Notities-app
- Documenten scannen met de Notities-app
- Notities vastzetten in de Notities-app
- Notities-app op de Mac
- Ruitjespapier in de Notities-app gebruiken
- Notities exporteren als tekstbestand of pdf
- Samenwerken in de Notities-app
- Notities beveiligen op iPhone en iPad
- Notities synchroniseren tussen iPhone, iPad en Mac
- Beste notitie-apps
- Mappen maken in de Notities-app
- Notities koppelen
- Tags in de Notities-app gebruiken
Reacties: 0 reacties