Apple heeft zogenaamde iTunes carrier billing ingeschakeld voor twee nieuwe landen: België en Noorwegen. Daarmee wordt het mogelijk om iTunes- en App Store-aankopen via je mobiele provider te betalen. Je hebt dus geen creditcard of bankrekening meer nodig om je iTunes-aankopen te kunnen afrekenen. Alles wat je koopt wordt gefactureerd op je maandelijkse telefoonrekening.
Carrier billing: afrekenen met je mobiele telefoonrekening
Gunstig is dat overigens niet, want als je iTunes-cadeaukaarten gebruikt kun je meestal 15% tot 20% korting krijgen op je aankopen. Maar het biedt wel gemak, zeker voor mensen die eerder gebruik maakten van betaalregelingen zoals ClickAndBuy. iTunes carrier billing was al beschikbaar bij specifieke providers in Duitsland, Japan, Rusland, Zwitserland, Taiwan, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.
Apple geeft niet aan welke Belgische providers meedoen, maar wat we wel weten is dat BASE en Proximus eerder al direct afrekenen via de provider ondersteunden voor Android-gebruikers. Ben je Belg, dan loont het de moeite om deze pagina in de gaten te houden. Daar noemt Apple voor alle vier grote providers (BASE, Proximus, Telenet en Mobistar) welke functies ze ondersteunen zoals Visual Voicemail en Personal Hotspot.
We horen graag van Belgische lezers welke providers eraan meedoen.
iTunes carrier billing inschakelen
Op deze supportpagina bij Apple vind je bovendien instructies hoe je carrier billing (‘Betaling via mobieletelefoonrekening’) moet instellen op je iPhone, iPad, Mac en pc. Op de Nederlandstalige pagina wordt België nog niet genoemd, op de Engelstalige versie al wel. Bij het kiezen van de betaalmethode moet je ‘mobiele telefoon’ kiezen in plaats van creditcard. Het is niet mogelijk om een mix van betaalmethoden te kiezen, waarbij je per aankoop aangeeft op welke manier het afgerekend moet worden.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 12 reacties