Beoordelingssysteem in App Store nu afhankelijk van versies

Apple heeft de waardering van applicaties in de App Store afhankelijk gemaakt van het versienummer. Dat is goed nieuws voor ontwikkelaars die verbeteringen in hun applicatie hebben doorgevoerd en maar niet van slechte waarderingen afkwamen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

appstoreHet moet een nachtmerrie voor ontwikkelaars zijn: je applicatie is slecht beoordeeld omdat nog niet alles goed werkt, maar zodra je het aangepast hebt kom je maar niet van die slechte beoordelingen van één en twee sterren af. Apple heeft er nu iets op gevonden, door het beoordelingssysteem afhankelijk te maken van het versienummer.


Zo kun je direct zien of de beoordeling betrekking heeft op een oudere versie. Het is een kleine verbetering, maar je kunt er als gebruiker wel vanuit gaan dat de beoordeling een stuk realistischer wordt. Foutjes uit het begin zijn nu minder van invloed op de sterrenscore.

Bij elke applicatie die een update heeft gekregen zie je of er al dan niet genoeg waarderingen zijn om de score te kunnen weergeven voor de huidige versie. Je kunt ook zien wat de gemiddelde score over alle versienummers is geweest en op hoeveel beoordelingen de score is gebaseerd. Ook nieuw is dat je meteen een waardering kunt geven voor een applicatie, zonder een tekst te hoeven schrijven. Dat is ook de reden waarom je soms ziet dat een score op 12 beoordelingen is gebaseerd, terwijl er maar 4 recensies in de App Store staan. Voor een deel zijn dit ook mensen die bij het verwijderen van de applicatie van hun iPhone een sterrenwaardering hebben gegeven; ook dan kun je geen tekst invoeren.

Hieronder een voorbeeld van de pas geüpdatete applicatie Topple (en ja, geüpdatete is goed Nederlands):

waardering

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store logo.

Reacties: 9 reacties

  1. Mocht tijd worden… 🙂

  2. Nederlands heeft soms wat nadelen.

    Goed artikel

  3. Dat is wel goed zeg! Soms zie je app. die kinderziektes hadden en die ondertussen al veel beter zijn met slechte waarderingen.

    Trouwens een mooi woord voor groot nederlands dictee: geüpdatete…

  4. Op de iPhone zie je nu ook die beoordelingen. Oude beoordelingen staan kennelijk in een veel lichtere kleur weergegeven met daarachter “geen recensies” (als je de info van de app bekijkt staat er ook op de knop “geen recensies” maar je kunt er wel op drukken, dan laadt hij de oude recensies). Bij de actuele recensies zie je gewoon het oude vertrouwde plaatje. Misschien dat ik het niet eerder heb gezien maar ik zie nu ook dat er onderaan het versienummer en grootte van de applicatie staan vermeldt. Bij de reviews zelf staat achter de titel tussen haakjes het versienummer vermeldt.

  5. Wat ze nu nog moeten doen, is de beoordeling weergeven voor alle verschillende versies. Je kan dan zien of de App beter wordt, naarmate er nieuwe versies uitkomen.
    Dit zal vast niet lukken op het moment, omdat ze de versienummers nog niet hadden gekoppeld aan beoordelingen.

  6. Offtopic @ Mees

    geüpdatete zat volgens mij in 2005 al in het dictee 🙂

  7. Wat echt zou werken is heel simpel. WELKE APPS HEB JIJ OP JE IPHONE. Als de beoordeling op basis was van welke apps mensen geïnstalleerd hebben komen de beste apps altijd boven. Het moet dus een lijst van geinstalleerde apps uploaden.
    Dit is een weggevertje voor een ontwikkelaar.
    Ik heb ook een naam bedacht. “What’s hot 100%” Want dat progje heb je nodig om de statistieken te bekijken dus staat dat progje altijd op 100%
    lol
    Laat me weten als JIJ het idee in de praktijk brengt, vind ik leuk om te horen ik hoef er verder geen eer of geld voor te hebben.

    rufuskohn@gmail.com

  8. Ik plaats altijd bij het onderwerp altijd de datum wanneer ik mijn recensie schrijf alvorens het geven van mijn mening van de app.

    bv:”12032009, Super!”

    Maar de apple oplossing is ook een goede manier.