Zo werkt betalen met Apple Pay op de Apple Watch
Als je met de Apple Watch een betaling wilt doen, moet je tweemaal drukken op de knop aan de zijkant van de smartwatch. Je hebt geen Touch ID nodig en je hoeft zelfs niet de nieuwste iPhone te hebben. Met een iPhone 5, een iPhone 5s of iPhone 5c werkt het ook, terwijl deze toestellen helemaal geen ingebouwde NFC-chip hebben. Zolang de Apple Watch in de buurt van de gekoppelde iPhone is, kun je betalingen uitvoeren. Bij die oudere toestellen moet je een toegangscode invoeren op de iPhone of de Apple Watch.
Dat blijkt uit uitspraken van Apple-topman Eddy Cue, die hij deed tijdens een bezoek aan den Oracle Arena in Oakland, een sportstadion waar sinds kort betalingen met Apple Pay zijn toegestaan. Oracle Arena is het tweede basketbal-stadion waar je met Apple Pay kunt betalen. Cue denkt dat de snelheid en het gemak van mobiel betalen met Apple Pay mensen die nog twijfelden gaan overhalen om het toch eens te proberen. “Als het pauze is en je een drankje wilt halen, wil je die zo snel mogelijk hebben.” Vooral in een stadion zijn snelheid en gemak belangrijk. Als je te lang moet wachten, sla je het drankje liever over, waardoor de uitbater inkomsten misloopt.
Beveiliging en privacy van Apple Pay
De iPhone zorgt ervoor dat de Apple Watch ontgrendeld wordt, op het moment dat je een betaling wilt doen. Geef je de Apple Watch uit handen aan een andere persoon, dan lukt het niet om te betalen. Volgens Eddy Cue heeft Apple Pay daarmee een streepje voor op de concurrentie, die de afgelopen dagen ook flink aan de weg timmert met aankondigingen zoals Samsung Pay en Android Pay. Volgens Cue moeten andere bedrijven minimaal hetzelfde niveau van beveiliging en privacy toepassen om te kunnen slagen. Bij Apple Pay wordt gebruik gemaakt van een eenmalige token (een code) om te zorgen dat eventueel gelekte informatie niet misbruikt kan worden om opnieuw aankopen te doen. Privacy is volgens Cue ook enorm belangrijk, omdat je niet wilt dat anderen weten wat je hebt gekocht.
Lees ook: Dossier Apple Pay
iPhone kan in broekzak blijven
Toch is gemak ook een factor: je hoeft bij betalingen met de Apple Watch de iPhone niet eens tevoorschijn te halen. De iPhone blijft in je broekzak zitten, maar zorgt wel voor een controle of de betaling uitgevoerd mag worden. Andere oplossingen gebruiken soms een QR-code die je moet scannen om toestemming te geven voor een betaling. Dat is omslachtiger en staat massale adoptie in de weg.
Eddy Cue liet in november ook al eens zien hoe gemakkelijk betalen met Apple Pay is. Hij ging shoppen met het lokale tv-station KTLA, waarbij hij in de Apple Store en bij de broodjeszaak Panera Bread wat aankopen deed.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Reacties: 7 reacties