De Nederlandse beddenfabrikant Auping heeft iets nieuws: de app Better Days link). Daarin vind je informatie over de matrassen die ze verkopen, maar je kunt met de app ook meer inzicht krijgen in je slaapgedrag. Je kunt deze app ook gebruiken als je géén bed of matras van Auping hebt. Het onderdeel Matrasadvies kun je dan gewoon overslaan. Voor een reclame-app bevat Better Days verrassend veel nuttige functies.
Better Days: data delen hoeft niet
Je ligt in je leven gemiddeld 25 jaar in bed. Een goede nachtrust is daarom belangrijk, betoogt Auping. De app Better Days gaat je daarbij helpen, door slaapanalyses uit te voeren, tips te geven en je uit te dagen. Bij het opstarten vraagt de app toegang tot je foto’s en wil je berichten sturen, maar beide hoef je niet te accepteren. Bij het starten van de app krijg je ook een pop-up met privacy-instellingen. Daarin kun je aangeven dat je je data anoniem wilt delen met de fabrikant. Je bepaalt daarmee ook of je jouw gegevens wilt delen met een Auping-dealer. Wij kozen ervoor om data niet te delen.
Matrasadvies: lig je wel goed?
Toegang tot foto’s is nodig voor het matrasadvies. Na het invullen van allerlei persoonlijke gegevens zoals gewicht, lichaamslengte, heupbreedte en eventuele allergieën ga je door met het invullen van je slaapvoorkeuren. Je kunt de app bijvoorbeeld vertellen dat je het liefst op je zij ligt , of je stabiel wilt liggen of liefst een beetje wegzakt in je matras. Je kunt een foto van jezelf op bed maken, waarbij de foto lokaal wordt bewaard. De app maakt er vervolgens een schematische afbeelding van, zodat je kunt zien of jouw ruggengraat wel goed op het huidige matras rust. De app let daarbij op 5 punten. Vervolgens krijg je te zien welk type matras bij jou past. Uiteraard is het de bedoeling dat Auping meer matrassen verkoopt met deze app, maar dit gedeelte van de app bevat ook nog genoeg nuttige info om er toch even doorheen te bladeren.
Heb je geen zin in matrasadvies en gaat het je vooral om de slaapfuncties, dan hoef je de app geen toestemming te geven.
Slaapcoach: uitgerust wakker worden
De Slaapcoach is een slimmer wekker die je op het juiste moment wakker maakt en die ook je slaap kan analyseren. Dit werkt op dezelfde manier als Sleep Cycle: via de microfoon van de iPhone. Je moet gedurende 5 dagen je slaapgedrag laten meten en krijgt vervolgens een analyse te zien. De app meet hoe lang het duurt voordat je in slaap valt en hoe vaak je je ‘s nachts omdraait. Je kunt uitdagingen kiezen, bijvoorbeeld om eerder naar bed te gaan, langer te slapen of laat op de avond niet meer te eten en geen koffie en alcohol meer te nuttigen. Je vindt in de app allerlei tips om beter te slapen. De meeste ken je misschien wel, maar wellicht haal je er ook nog iets nieuws uit.
Na vijf dagen meten krijg je een persoonlijk slaapprofiel voorgeschoteld, met daarin een analyse van je slaapgedrag, maar ook een advies welk Auping-matras het best bij jou past. Heb je het advies gekregen dat je een extra hard matras nodig hebt, dan ben je helemaal niet verplicht om daarvoor naar de Auping-dealer te gaan, maar de makers van de app zien dat natuurlijk wel het liefst.
De app is netje uitgevoerd en bevat zit boordevol informatie. De wekker is bijvoorbeeld erg goed bruikbaar: dit is niet zomaar een simpele wekkerfunctie, maar eentje waarbij je op het juiste moment (bij lichte slaap) wordt gewekt, eventueel met snoozefunctie en met een zelf gekozen ringtone. Ook het volume van de wekker en een trilalarm zijn in te stellen. Er zitten zelfs 8 eigen melodietjes in om met een Auping-gevoel wakker te worden. Wat ons betreft een goed gemaakte app met slimme reclame voor deze Nederlandse beddenfabrikant.
Meer apps om te beter slapen vind je in ons overzicht van slaapapps.
De privacyvoorwaarden van deze fabrikant vind je hier. Je kunt persoonlijke gegevens invoeren, maar dat hoeft niet. Auping deelt de data niet met derde partijen, maar gebruikt het alleen om klanten advies te geven en te informeren over producten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Facebook Messenger werkt nu eindelijk met Siri en krijgt voicemailfunctie (21-11)
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
Reacties: 3 reacties