Apple neemt creatief directeur van Wired magazine in dienst
Apple heeft de gewoonte om mensen uit allerlei bedrijfstakken in dienst te nemen. Medisch specialisten, journalisten, personal trainers: voor iedereen is wel een plek te vinden in de organisatie. Vandaar dat we niet vreemd opkeken dat Apple nu de creatief directeur van het tijdschrift Wired in dienst heeft genomen. Hij gaat werken op een bijzondere plek: het designteam van Jony Ive. Wired was een van de eerste tijdschriften op de iPad en liep steeds voorop met digitale initiatieven.

Billy Sorrentino stapt over naar Apple
Billy Sorrentino was tot voor kort nog Head of Creative voor Wired, maar Apple heeft nu officieel aangekondigd dat hij in het designteam van Jony Ive gaat werken. Welke rol hij daar gaat spelen, wil Apple niet zeggen en Sorrentino ook niet. Ook voormalig werkgever Wired wil er niets over kwijt. De lege plek bij Wired wordt overgenomen door een collega met een eveneens Italiaanse naam: vervangend creatief directeur David Moretti.
Sorrentino had een belangrijke rol bij Wired: hij was creatief directeur voor de vier belangrijke creatieve afdelingen en moest daarvoor kennis hebben van design, fotografie en videoproducties. Ook leidde hij diverse initiatieven rondom het magazine op meerdere platformen: print, web, digitaal, social media, retail en evenementen. Een echte duizendpoot dus, die meerdere vakprijzen voor zijn werk kreeg. Sorrentino werkte in het verleden ook als design director bij de digitale tak van uitgever Condé Nast. Verder stuurde hij het design aan van Maxim en Blender Magazine.
Jony Ive mag over zijn designteam graag vertellen dat ze zo goed op elkaar zijn ingespeeld. In het pas verschenen designboek benadrukt Ive dan ook vooral de samenwerking van het team en niet zozeer zijn eigen verdiensten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Deze transparante AirPods kun je niet kopen (11-04)
- Opinie: Aankomende WWDC-keynote wordt belangrijkste Apple-presentatie in jaren (en dit is waarom) (13-03)
- Het einde van de vijftig tinten spacegrijs: overzicht van een van Apple's meestgebruikte kleur (06-03)
- ELEGNT is Apple's robotlamp met menselijke gedragstrekjes (07-02)
- Matter-organisatie belooft beterschap en focust in 2025 op bugfixes bij smart home-standaard (23-01)
Prima: hoe meer mensen, hoe meer vreugd.
Alleen vraag ik mezelf wel eens af wat ze daar de hele dag zitten te doen.
Veel recente Apple designs zijn verouderd en/of niet om aan te zien (Apple Music, AppStore, muizen die scheef op hun lightningstekker liggen, smart batterycase, iPads waar je je Pencil in moet steken enz. enz.)
Het vorige toptalent, Marc Newson, kreeg ook deze welkomst-aubade toen hij tekende: De grootste topper sinds Ive. Daarna nooit meer van gehoord.
Wat is er van hem terechtgekomen ?
Waarom heb je eigenlijk zo’n enorm designteam nodig als je maar 1x in de 4 jaar een nieuw MacBook of iPhone model produceert ? Of zitten deze mensen de hele dag mooie ontwerpen te maken die alleen maar worden afgekeurd ?
Hoe leuk is dat dan allemaal nog (los van het salaris en het feit dat je je in de buurt J.Ive mag ophouden) ?
Dat wordt oppassen bij Apple. Nóg meer creativiteit in huis. Maar wel nodig, nu Ive andere hobbies heeft. Dat was al even te merken.