Tinder, Badoo, Down, Lexa: er zijn meer dan genoeg dating-apps te vinden voor de iPhone-gebruiker die op zoek is naar een nieuwe relatie. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen: zonder een flitsende profielfoto val je niet op. Het nadeel hiervan is dat de persoon op die perfect getimede selfie er in het echt misschien heel anders uitziet. De nieuwe dating-app Blume wil dit voorkomen op een originele manier.
Om ervoor te zorgen dat het op Blume (link) niet wemelt van de bots en reclame-accounts, heeft de dating-app een extra stap toegevoegd die er tegelijk voor zorgt dat je precies weet met wie je aan het praten bent.
Blume draait om spontane selfies
Het werkt zo. Als je door de profielen van Blume heen veegt en je iemand tegenkomt die je wel ziet zitten, dan kun je het profiel een Like geven. Als de ander jouw profiel ook Liked worden de twee met elkaar in contact gebracht. Vanaf hier onderscheidt Blume zich van de rest: voordat de Match compleet is (en je kunt gaan chatten), moet je eerst ter plekke een selfie maken. Deze spontane foto van jezelf kan de ander pas zien als hij of zij ook een selfie naar jou stuurt.
Zodra de twee potentiële daters een selfie naar elkaar hebben gestuurd, verschijnt deze zeven seconden lang op het scherm van de ander. Daarna verdwijnt de foto voorgoed, net zoals bij Snapchat dus. In die zeven seconden hebben jij en de ander de tijd om de Match compleet te maken. Pas als dit het geval is, openen de chat-opties van Blume en kun je het volledige profiel van de ander bekijken.
Door deze tussenstap wil Blume er voor zorgen dat je altijd weet met wie je aan het chatten bent. Het kost misschien wat meer moeite om daadwerkelijk met iemand op Blume te praten, maar ook dat zou zijn voordelen hebben. Met Tinder is het immers gemakkelijk om eindeloos te blijven swipen en liken, wat het op den duur minder interessant maakt als je daadwerkelijk een match hebt.
‘Extra inspanning is belangrijk’
Daniel Delouya, CEO van Blume, legt aan Techcrunch het belang uit van de extra inspanning die Blume van haar gebruikers vraagt: “Zodra twee mensen in Blume matchen, weten ze van elkaar dat ze echt moeite hebben genomen om te kunnen praten. Dit zorgt ervoor dat 68% van de Blume-gebruikers ook echt met elkaar in gesprek gaat na een match.”
Daarnaast hoopt Delouya dat het maken van een snelle selfie aansluit bij een jongere doelgroep die ook aan de slag wil met een dating-app. De vraag is alleen of Blume zichzelf genoeg kan onderscheiden om op te vallen in het groeiende aanbod van dating-apps op de iPhone. Het idee is leuk, maar er moet immers wel iemand zijn om je spontane selfies naar te sturen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 4 reacties