Reacties voor: Bug in iPhone OS 3.0: gewiste mailtjes makkelijk terug te vinden
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Sorry hoor, maar dit wist ik al veel langer. Ik dacht dat dit tot de standaard van 3.0 hoorde? Heb er mij persoonlijk nooit druk in gemaakt, anders had ik het wel gemeld…
Dan had er nu niet gestaan “Macworld heeft een bug gevonden” maar: “David heeft een bug gevonden”. Dat zou een eer zijn zeg…
Dit was allang gemeld op het iphoneclub forum.
Zojuist heb ik dat, wat hierboven is beschreven, uitgetest. Inderdaad een vreemde situatie dat de mails blijven staan na verwijdering. Ik verwijder dagelijks mijn mails uit de in- en uitbox en daarna uit de prullenbak
Zelfs na aanklikken en alsnog verwijderen van een willekeurige verondersteld definitief verwijderde mail, leidt niet tot definitieve eliminatie.
Sluit me aan bij de wens tot aanpassing van e.e.a. in een volgende software update.
Dit is op een Mac niet anders. Als je mail wist komt ze in de prullemand (van mail). Pas als je die leegt is de mail echt weg.
Wat er gebeurt als je een mailtje verwijdert is dat het ‘deleted’ veld in de database op TRUE wordt gezet. Mail.app laat alleen mailtjes zien waar deleted FALSE is, maar Spotlight doorzoekt de hele Mail-database.
Da’s knap van MacWorld! Werd hier en elders 2 uur na de release van 3.0 al geroepen.
Dit is reeds een bekend probleem. Als je niet wilt dat er in Mail wordt gezocht door Spotlight, kun je die optie het beste eerst gewoon uitschakelen. Dat doe je in Instellingen > Algemeen > Thuisknop > Zoekresultaten. Je haalt daar het vinkje voor E-mail weg.
Dat is geen fout van de Iphone of sotware.. spotlight doorzoekt ook de server van de mail op mailtjes ook als ze niet op de iphone staan! dus als je thuis die mailtjes wist bijvoorbeeld op gmail dan is het ook op de iphone gewist dat werkt bij mij tenminste 😉
Dit is toch geen bug, hij zoekt in de prullenbak map, daar staat je verwijderde mail nog steeds… Dus de mail is niet onzichtbaar
Maak me er niet te druk om.
Off-topic verwijderd.
Probleem is dat je op de iPhone het bestand niet uit de prullenbak kunt verwijderen en slechts kunt wachten tot de mail overschreven is. Dus dat lijkt mij weldegelijk niet de bedoeling en dus een bug.
viel mij idd ook al op. zu fijn zijn als er iets aan gedaan wordt, maar echt heel erg vind ik t niet hoor, t stoort e verder niet echt…krijg nooit van die spannende mailtjes dus haha 😛
Dit is geen bug van 3.0. Toen ik 3.0 installeerde en met Spotlight ging zoeken, kwam ik veel oudere mailtjes tegen die niet volledig gewist waren. Ik heb er dus weinig hoop op dat het in 3.1 verholpen zal zijn.
@Peter Scheele:
Snap je gebruik van het verwijswoord ‘dus’ niet helemaal…
If you delete an email from the mail programme you can still refind it and read it and delete it again by using the search function on the iphone , check back to the search and its still there, guess you cant delete emails on an iphone or ipod touch on 3.1,do a test delete an email and remember the first letter of the sender and in search type that letter and scroll down till you see the mail icon on the left and you will see the deleted email and more with the same letter , guess you have to be carefull guys no sectret emails as your other half can find them and read them.
En daar komt bij dat 3.0 enorm traag is. Ik ben weer terug naar 2.2.1.
Mm goed voor je opslaggeheugen ook…
Even getest. Slaat idd helemaal nergens op!
Niet dat ik iets te verbergen heb, maar als ik data verwijder omdat ik vind dat ik die niet meer nodig heb, doe ik dat ook om het geheugen te legen. Tel alle mails van een jaar eens bij elkaar? Waar blijft die data dan? Is je geheugen zo vol! Oplossen aub.
Niet alleen kun je oude mailtjes terug vinden. Als je pech hebt crashed mail ook nog. Deze bug heb ik al bij beta 2 of 3 (18 april) aangemeld bij Apple. Ze dachten het bij beta 5 opgelost te hebben. Daarna nooit meer wat gehoord van Apple over deze bug, de bug staat nog wel steeds open (Problem ID: 6805033)
Nouja zeg, inderdaad!
Wanneer je de emailaccounts verwijderd en daarna weer “installeert” zijn de oude mails verdwenen!!
@Mickel: de verwijderde data kan overschreven worden door nieuwe. Het is dus niet dat het geheugen volloopt.
tis dus eigenlijk net zo iets als op windows, als je daar dingen verwijderd, ook uit de prullenbak, kan je nog steeds de bestanden terug vinden, mits het cluster niet overschreven is….
Jongens, toe nou.
Als je op je Mac een mail wist, gaat die naar de map “Trash” of “Prullenbak”. Dat is op je iPhone niet anders.
De mail is pas permanent gewist als je de prullebak leegmaakt.
Je kunt dat handmatig doen door naar de map “Prullenmand” te gaan en de mails daar te wissen.
Bij voorkeuren kun je per mail account instellen of de map “prullenmand” iedere dag, week of maand automatisch geleegd wordt. (instellingen -> mail -> account -> Accountinfo -> Geavanceerd -> Verwijderde berichten)
Dit is geen bug, dit is mail die functioneert als afgesproken.
Overigens geldt voor alle systemen dat gewiste bestanden makkelijk terug te halen zijn tenzij je speciale maatregelen neemt. Op je Mac stel je in de Finder onder Preferences, Advanced, EMpty trash securely in.
Dit hoort niet natuurlijk. Zo slibt de iPhone op een gegeven moment onbedoeld dicht. Verwijderd moet gewoon verwijderd zijn. Of het nu POP of IMAP is 😕
Ook wanneer je je prullenbak leegt, blijven ze zichtbaar voor Spotlight!!! Daar heb ik allang naar gekeken hoor. Je kan wissen wat je wilt. De mailtjes zijn dan niet meer zichtbaar in de prullenbak, maar wel in Spotlight.
Op de Mac gaat het wel goed, maar niet op de iPhone…………!!!
Heel goed zelfs. De bug zit er al sinds 2.0 en is sindsdien niet hersteld. Dat zal *dus* bij 3.1 ook wel niet zo zijn.
@Le0:
3GS?
OnTopic, voor diegenen die dit niet willen en toch willen blijven mailen, probeer de webapp voor gmail.. Geen gmail? Maak er een aan, voldoende autoforward, en/of account opties.. 😉
“It’s not a bug, it’s a feature” B-)
lees eens eerst goed…
@Vallie: Ik heb het hier geprobeerd en kan het absoluut niet reproduceren. Mail verwijderd, komt in de trash die logischerwijs netjes zoals het hoort doorzocht wordt (op de Mac doet hij dit ook, erg blij mee want zo kun je per ongeluk verwijderde berichten ook weer terug vinden!). Als ik hierna de trash leeg en er de mail dus ook echt verwijderd is dan kan ik ze dus ook op geen enkele wijze met spotlight op de iPhone terugvinden. Ben je wel een nieuwe search begonnen? De oude blijft namelijk nog staan, incl. de info die hij niet kan openen omdat het er niet meer is.
Het werkt dus exact zoals het zou moeten. Er is echter wel een bug o
dat er soms ook mails worden teruggevonden nadat de trash geleegd is. Dit is waar Macworld het over heeft, terwijl de meesten hier eerder doelen op het standaard en corre te gedrag van Mail. Dat laatste is na
ijk iets wat iedere mailclient en OS standaard doet! Wat niet standaard is, is het terughalen van mails die allang zijn verwijderd en waarbij de trash is geleegd. Hier kan echter wel een voor de handliggende reden voor bedacht worden waarom dit gebeurt. Mail gebruikt o.a. Voor IMAP gebruik van wat caching. Spotlight zelf doet dat ook, die heeft een soort van database. Goed mogelijk dat de gevonden berichten nog in een cache stonden en zo nog terug zijn te vinden. Klinkt als een simpel te fixen iets. Overigens is dit juist door de toevoeging van Spotlight aan OS 3.0 getraceerd, zoiets had je voorheen niet kunnen ontdekken.
Ik vind juist erg handig dat ik verwijderde berichten via spotlight terug kan vinden.
Ik had laats nog een e-mail van een jaar terug nodig, ff zoeken in spotlight en ja hoor daar was die dan. Super toch.
Bestaat er niet zoiets als ncleaner voor iphones?
Mijn mailen stonden in gmail bij ALLES. Vandaar alles gewist en na zoeken verscheen er niets meer.
“it’s not a bug, it’s a feature”
😀
Appart, als ik mijn mail wis en vervolgens de trash/prullebak ook wis, dan kan ik niks meer terugvinden via Spotlight.
Het is dus belangrijk dat je de trash/prullebak folder ook leeg haalt