Misschien herken je het wel: als je van dezelfde bank meerdere Apple Pay-kaarten hebt, is het lastig om deze Apple Pay-kaarten te herkennen en van elkaar te onderscheiden. Ze zien er allemaal hetzelfde uit, met uitzondering van de vier cijfers aan de voorkant. bunq heeft daar nu een oplossing voor gevonden. iCulture kon eerder al melden dat de functie onderweg was, maar nu is het ook aangekondigd tijdens de nieuwste bunq-update. Daarnaast zijn er nog andere verbeteringen aangekondigd, zoals de nieuwe Apple Watch-app.
bunq laat je kleuren instellen voor je Apple Pay-kaarten
De kleuren stel je in via de bunq-app. Dat is mogelijk vanaf versie 13.0, die vanavond verschijnt. Je hebt de keuze uit zeven kleurtjes. Deze kleur zie je vervolgens terug in de bovenste rand van de Apple Pay-kaart in de Wallet-app. Hierdoor kun je de kaarten veel beter onderscheiden, zelfs als ze opgestapeld staan in de Wallet-app. In onderstaande screenshots zie je hoe je dit instelt en hoe dit er in de praktijk uit ziet.
Door elke kaart van een andere rekening een eigen kleur te geven, weet je bij het betalen beter welke kaart je moet hebben. Je geeft bijvoorbeeld je boodschappenrekening een blauwe kleur of je rekening voor andere uitjes een geel randje. De functie laat zien dat het voor banken dus wel degelijk mogelijk is om de kaarten makkelijker te herkennen. Wij hopen daarom dat ook andere banken met een dergelijke functie komen. Wil je dit ook graag bij jouw bank, dan kan je altijd feedback achterlaten via de app van jouw bank. Ervaring leert dat banken zeker iets doen met dergelijke feedback.
Een andere wens is dat Apple je je kaarten zelf een eigen naam laat geven, zoals we schreven in ons artikel met verbeteringen en wensen voor de Wallet-app en Apple Pay.
Bij de meeste banken herken je een kaart aan de vier cijfers voorop, maar die zie je op de iPhone alleen als je op een kaart tikt. Bij ABN AMRO is het bovendien lastiger om de vier cijfers te herleiden naar één van je rekeningen. In onze tip over het herkennen van Apple Pay-kaarten lees je hier meer over.
bunq Apple Watch-app beschikbaar
bunq heeft vanaf de nieuwste versie ook eindelijk een Apple Watch-app. Met de app bekijk je het saldo van al je rekeningen, stel je passen in en bekijk je de veranderende CVC-code. De app bestaat uit twee schermen waar je tussen kan wisselen door naar links of rechts te vegen. Je hebt met de app dus altijd je rekeningen binnen handbereik. De Apple Watch-app is beschikbaar voor alle bunq Premium en bunq Business gebruikers.
https://twitter.com/bunq/status/1222250239458971651?s=21
De bunq-app op de Apple Watch is een volledig op zichzelf staande app, die dus los staat van de iOS-versie. Je moet de app dan ook apart downloaden via de App Store op de Apple Watch. Na het downloaden open je de app op de Apple Watch en scan je de QR-code met de bunq app. Dit werkt dus alleen als je premium gebruiker bent.
bunq verdeelt automatisch je salaris
Tijdens de bunq-update heeft de bank ook andere functies aangekondigd. Zo is er de bunq Payment Sorter, waarmee je salaris automatisch verdeeld wordt over sub-rekeningen. Als je nu dus nog handmatig je inkomende betalingen naar aparte potjes stuurt, kan de Payment Sorter je tijd besparen. Het is een extra functie als aanvulling op bunq Insights en bunq Automatisch Sparen, die eerder al toegevoegd werden.
Voor zakelijke gebruikers is er ondersteuning voor Zapier. Zapier is een dienst waarmee je apps aan elkaar kan koppelen. Je kan daardoor je bunq-account koppelen aan Gmail, Moneybird, Slack of MailChimp. Er zijn meer dan 1500 apps waar je je bunq-account aan kan koppelen, dus er zijn heel veel toepassingen mogelijk.
Tot slot laat bunq weten dat er inmiddels al 40.000 bomen geplant via de zogenaamde Green Card. Deze kaart werd twee maanden geleden geïntroduceerd. Gebruikers van de kaart zorgen ervoor dat bunq een boom plant voor elke €100 die je uitgeeft. Met deze mijlpaal is er volgens bunq al 12,3 miljoen kilo aan CO2-uitstoot gecompenseerd, wat goed is voor 13.000 vluchten van Parijs naar New York.
De app-update van bunq wordt later vanavond verwacht.
Met dank aan tipgever Melvin!
- 2020 - 28 januari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na nieuwe aankondigingen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Stocard-app stopt, gebruikers verplicht over naar Klarna (maar Apple heeft een beter alternatief) (04-11)
- Apple koopt fotobewerking-app Pixelmator (01-11)
- Je chats categoriseren met aangepaste lijsten nu mogelijk in WhatsApp (01-11)
- Met de Nintendo Music-app luister je naar je favoriete gamemuziek (31-10)
- Met de nieuwe Pokémon Trading CG Pocket-app verzamel je Pokémon-kaarten digitaal (maar niet in Nederland) (30-10)
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!
- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Reacties: 18 reacties