bunq laat je een betaalverzoek nu eindelijk delen via WhatsApp, Telegram en meer

bunq kan nu eindelijk ook betaalverzoeken delen via WhatsApp, Telegram, Facebook en meer. Zo breng je vrienden makkelijker op de hoogte dat ze nog geld verschuldigd zijn. Hoe dit werkt, lees je in dit artikel.
Benjamin Kuijten -

De bunq-app heeft een handige functie waarmee je een betaalverzoek kunt aanmaken, zodat vrienden en bekenden meteen het geld naar jou kunnen overmaken. Zo’n betaalverzoek kon je echter alleen versturen per sms of e-mail, maar met de nieuwste versie van de bunq-app kan dit nu ook eindelijk anders. Je kunt nu een link van een betaalverzoek ook delen via WhatsApp, Telegram en andere bekende social media.

bunq-app met rekeningoverzicht.

bunq betaalverzoek delen via WhatsApp

Betaalverzoeken zijn het de laatste tijd helemaal. bunq is er ooit mee begonnen, zodat vrienden jou via iDEAL direct geld over kunnen maken. Niet meer dagen wachten voordat het geld van het weekend eindelijk op je rekening staat. Er zijn inmiddels meer apps die je een betaalverzoek laten maken, zoals ING Bankieren, Tikkie en Sowdan. Al die apps hebben de optie om betaalverzoeken eenvoudig te delen via WhatsApp, Telegram, iMessage en andere kanalen. bunq liep wat dat betreft dus flink achter, aangezien je een betaalverzoek alleen kon versturen via sms of e-mail.

De nieuwste versie van vandaag brengt daar verandering in, al gaat het delen via bijvoorbeeld WhatsApp nog steeds niet zo eenvoudig als je zou willen. Om een betaalverzoek te delen via WhatsApp, Telegram en meer, moet je het betaalverzoek eerst op de oude manier versturen, dus per sms of e-mail. Daarna kun je tikken op het verzonden betaalverzoek in je overzicht. Hier vind je nu een knop waarmee je de betaallink kunt delen via WhatsApp, Telegram, Facebook, iMessage en meer. Je kunt de bunq-link daar ook meteen kopiëren.

Betaalverzoek in bunq delen.

In feite verstuur je een betaalverzoek nu dus twee keer (eerst per mail of sms, daarna via een meer gebruikelijk kanaal). De functie is dan vooral handig als je vergeetachtige vrienden hebt, zodat je de link nog eens onder hun neus kunt schuiven.

Behalve de nieuwe deeloptie van vandaag, is bunq de laatste weken ook uitgebreid met allerlei kleine opties, zoals zoekfilters en zoeken naar betalingen binnen specifieke rekeningen. Ook heeft bunq onlangs een eigen API gemaakt, waardoor gegevens van bunq bijvoorbeeld ingeladen kunnen worden in apps van andere partijen. ING heeft hier al snel mee getest, zo lieten ze aan bunq weten via Twitter.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 maart 2017 om 12:15
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 7 reacties

  1. Waarom “eindelijk” in de titel en de tekst? Zaten we er echt zo om te springen?

    • @Armand: In dit geval vinden we de toevoeging ‘eindelijk’ gevalideerd, omdat bunq de eerste bank-app met betaalverzoeken was. Dan is het rijkelijk laat dat ze daar nu pas een sociale component voor hebben. Zo staat het ook omschreven in het artikel. Niemand stuurt tegenwoordig nog een sms, dus het delen van het betaalverzoek via andere kanalen is wel zo gewenst. bunq geeft dit ook zelf aan in de update-omschrijving, aangezien ze het ‘een zeer gewilde feature’ noemen. Er waren dus meer gebruikers die de functie graag wilden hebben.

  2. @Benjamin Kuijten: Eindelijk suggereert dat bunq de laatste bank is die dit faciliteert. In het lijstje is alleen ING een bank en de rest zijn op zichzelf staande apps. Dus persoonlijk is de toevoeging “Eindelijk” niet geheel terecht.
    Los daarvan is het wel fijn dat het nu op meerdere manieren kan.

  3. De methode is nog steeds omslachtig lijkt me. Bij de ING gaat het direct en simpel.

  4. De ING app werkt meer dan prima met QR code scannen, of een ideal linkje heel makkelijk en snel maken + delen.
    Geen andere bank of app hier voor nodig, ik kan het door ideal linkje ook na iedereen sturen.

  5. Persoonlijk vind ik Sowdan super, kun je niet alleen betaalverzoekjes versturen, maar ook binnen een minuut geld overmaken naar andere banken dan de jouwe, zelfs in het weekend. Kan soms erg handig zijn.

  6. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten
    @Armand: In dit geval vinden we de toevoeging ‘eindelijk’ gevalideerd, omdat bunq de eerste bank-app met betaalverzoeken was. Dan is het rijkelijk laat dat ze daar nu pas een sociale component voor hebben. Zo staat het ook omschreven in het artikel. Niemand stuurt tegenwoordig nog een sms, dus het delen van het betaalverzoek via andere kanalen is wel zo gewenst. bunq geeft dit ook zelf aan in de update-omschrijving, aangezien ze het ‘een zeer gewilde feature’ noemen. Er waren dus meer gebruikers die de functie graag wilden hebben.

    “Niemand stuurt tegenwoordig nog een sms…” juist omdat je niet weet of je counterpart whatsapp, telegram, viber of hangouts gebruikt, is sms een verademing om een linkje of zo te versturen naar iemand.