Uitgelicht
Apple Black Friday
Toon of verberg de lijst met posts

bunq geeft spaarrente op alle rekeningen

bunq heeft tijdens de driemaandelijkse update 8 vernieuwingen aangekondigd, waaronder rente op alle rekeningen. Daar bleek echter niet iedereen blij mee te zijn. iCulture was aanwezig bij bunq Update #10 in Amsterdam.

Dinsdagavond organiseerde bunq een bijeenkomst voor gebruikers en media. Tijdens deze bijeenkomsten kondigt bunq vaak nieuwe versies van de app aan. Zo kondigde bunq in 2018 de persoonlijke betaallink aan, waarmee je makkelijker geld kan terugvragen. Deze keer stonden acht vernieuwingen op het programma, al zijn ze lang niet voor iedereen beschikbaar:

  • Rente op al je rekeningen (MassInterest), 9x hoger dan bij traditionele banken.
  • Google Pay in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië (met uitrol naar meer landen, waaronder België, in een later stadium)
  • Dual PIN for Business: één kaart, maar met twee accounts en twee pincodes.
  • Gedeelde spaardoelen: je kunt nu je spaardoelen delen met vrienden, familie en partner(s).
  • Freedom of Choice: je bepaalt nu zelf hoe je geld wordt geïnvesteerd.
  • Online kaarten: je kunt online kaarten aanmaken voor online shoppen die je kunt koppelen met meerdere bankrekeningen.
  • Verbeterde Connect-functie: geef anderen toegang tot je zakelijke account, zonder dat ze volledige rechten hebben. Je regelt dit zelf in de app, zonder dat je bij een filiaal langs hoeft te gaan.
  • Scheduled Invocice Scanning: inplannen van je gescande facturen, waarbij je betaalt op het moment dat jij wilt.

Spaarrente op bunq-rekeningen

De bank geeft voortaan spaarrente op bunq-rekeningen. Omdat dit geld voor alle rekeningen van bunq verdwijnt daarmee in feit het onderscheid tussen betaal- en spaarrekeningen. Op alle rekeningen krijg je zogenaamde MassInterest met 0,27% rente. Ter vergelijking: bij ABN Amro krijg je 0,03%, al kan het percentage bij andere banken anders liggen. “Omdat we vele malen efficiënter zijn dan welke traditionele bank dan ook, hebben we gekeken naar hoe we sparen revolutionair kunnen veranderen”, aldus oprichter en CEO Ali Niknam. bunq werkt hiervoor samen met een verzekeraar, die het geld kan gebruiken om hypotheken en bedrijfsleningen te verstrekken. Via de app bepaal je met Freedom of Choice waar je spaargeld in geïnvesteerd mag worden.

bunq update #10

bunq MassInterest geldt voor de eerste €10.000 op je rekening staat, zowel voor Business- als Premium-klanten. Je banktegoed wordt daarbij voor €100.000 gedekt door het garantiestelsel, net als bij conventionele banken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je plotseling je spaargeld kwijt bent.

Overigens viel de aankondiging van spaarrente niet bij alle bunq-fans even goed. Sommige klanten vinden dat je de mogelijkheid moet hebben om geen rente te ontvangen en anderen vragen zich af waarom het geld in overheidsobligaties wordt gestopt. Er zijn zelfs klanten die vinden dat bunq hiermee te veel op een traditionele bank gaat lijken.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

bunq en Google Pay

Bunq kondigde tijdens het evenement in het DeLaMar-theater in Amsterdam ook ondersteuning voor Google Pay aan. Dit geldt echter alleen in Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Spanje, landen waarin Google Pay al is uitgerold. Hiermee kun je met je Android-telefoon met NFC-functie contactloos betalen. Het werkt zowel voor Maestro als voor Mastercard en je kunt al betalen voordat je de fysieke kaart in handen hebt.

Google Pay bij bunq

Geen Apple Pay
Voor wie hoopte dat Apple Pay in Nederland dinsdagavond werd aangekondigd: helaas niet en daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen. Volgens mensen van andere banken die we spraken is Apple al lang geleden gestopt met de onderhandelingen en zit er ook geen schot in. Wel liet bunq eerder al weten dat ze binnenkort ook Apple Pay gaan aanbieden in België, samen met een uitbreiding van meer Belgische Apple Pay-banken.

Ongeacht deze ontwikkelingen kun je in Nederland nog steeds gebruik maken van Apple Pay via bunq, als je daarvoor ons stappenplan volgt!

Bekijk ook
Apple Pay stappenplan voor bunq: zo gebruik je het nu al

Apple Pay stappenplan voor bunq: zo gebruik je het nu al

Wil je Apple Pay in Nederland gebruiken en heb je geen rekening bij ING? Dan kun je via bunq toch gebruik maken van Apple Pay. In dit artikel leggen we het bunq stappenplan voor Apple Pay aan je uit.

bunq online cards

De volledige lijst met vernieuwingen vind je in de app en op deze pagina bij bunq. Ook kun je op deze pagina de video van het event terugzien.

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.