Cardiogram kan nu hartslagwaarden van anderen uitlezen

Met de Cardiogram-app kun je nu ook de hartmetingen van een familielid of andere naaste in de gaten houden. Zo heb je meer gerustheid dat het goed gaat met oudere gezinsleden. Het kost je $15 per maand.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Cardiogram Premium

Cardiogram is een app waarmee je je hartslagwaarden in de gaten kunt houden. De DeepHeart-technologie kan met neurale netwerken en andere geavanceerde technieken hartafwijkingen zoals boezemfibrilleren met 97% nauwkeurigheid vaststellen. Dat gebeurt via de hartslagmeter die standaard in je Apple Watch zit. Normaal doe je dat alleen voor jezelf, maar met de nieuwe Cardiogram Premium-functie kun je ook de gezondheid van anderen in de gaten houden. De dienst kost $15 per maand of $99 per jaar.

Cardiogram Family Mode

De belangrijkste reden om Cardiogram Premium af te sluiten is de Family Mode. Waarom data uitwisselen met familie en andere naasten? Volgens Cardiogram-oprichter Brandon Ballinger blijkt dat veel mensen smartwatches en wearables voor hun ouders kopen, zodat zij hun gezondheid beter in de gaten kunnen houden. Functies zoals het meten van een ECG zijn geknipt voor oudere familieleden, omdat die nu eenmaal wat meer risico lopen op ziektes. Maar ook de valdetectie kan een reden zijn om je vader, moeder of een ander familielid een Apple Watch cadeau te geven.

Cardiogram op Apple Watch

Cardiogram voor familie

Bij Cardiogram bleek dat gebruikers hun inloggegevens onderling gingen delen, zodat ze de gezondheid van hun naasten in de gaten konden houden. Met de Family Mode gaat dat nu een stuk makkelijker: je kunt van twee gezinsleden de metingen bekijken. Het gaat daarbij om hartslag, aantal stappen, slaappatroon, workouts en diagnostische tests. Je ziet dus meteen als je oudere familielid niet meer het dagelijkse wandelingetje door de buurt maakt. Lees ons Cardiogram review voor meer informatie over deze app.

Bekijk ook

Cardiogram icoon groot

Review: Cardiogram, hartritme meten met je Apple Watch kan heel verwarrend zijn

Review van Cardiogram, een app waarmee je je hartritme kunt meten op de Apple Watch. Het levert mooie en gevarieerde grafieken op, maar de app liet ons in verwarring achter.

De andere nieuwe functie is ‘Share with Doctor’, waarmee je een PDF van je data kunt opvragen. Dit kun je vervolgens uitprinten of direct naar je arts sturen. Hij of zij kan dan de data meteen bekijken. Het werkt overigens niet alleen met een Apple Watch, maar Cardiogram kan ook metingen van Wear OS-horloges en Garmin-sporthorloges inlezen. Het werkt dus op meerdere platformen: als het familielid een smartphone met Google’s besturingssysteem gebruikt en jij hebt een iPhone, dan kun je de gegevens gewoon uitlezen. Fitbit en Samsung-wearables worden echter nog niet ondersteund. Cardiogram is daar nog wel mee bezig.

De makers van de app denken dat het vooral van pas komt bij aandoeningen als post-traumatic stress disorder en paniekaanvallen.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch 2023

Reacties: 5 reacties

  1. Ik ga daar echt niet voor betalen. Als de dokter het wilt zien kijkt hij maar op mijn telefoon of via schermafdrukken.

  2. Ik vind een paar euro betalen voor apps geen probleem. Als het echt een goede app is vind ik 15 euro ook geen probleem, maar die abonnementsmodellen zijn echt van de pot gerukt… 15 per maand? Da’s 180 dollar per jaar! We gaan zo weer terug naar die achterlijke softwareprijzen van vroeger.

  3. Geld geld geld!! Schande dit!!

  4. Origineel geplaatst door Rjj marks
    Ik ga daar echt niet voor betalen. Als de dokter het wilt zien kijkt hij maar op mijn telefoon of via schermafdrukken.

    Origineel geplaatst door Ibl
    Ik vind een paar euro betalen voor apps geen probleem. Als het echt een goede app is vind ik 15 euro ook geen probleem, maar die abonnementsmodellen zijn echt van de pot gerukt… 15 per maand? Da’s 180 dollar per jaar! We gaan zo weer terug naar die achterlijke softwareprijzen van vroeger.

    Weet je, ik vind het ook veel geld wat door de ontwikkelaar gevraagd wordt, dat trouwens “maar” €105,99 bij een jaarabonnement kost.

    Mijn punt is meer dat, mocht je het gebruiken om je oudere familieleden in de gaten kunnen houden, je dit doet omdàt je je zorgen maakt. De watch lijkt daarbij mensenlevens te kunnen redden. Is je dat ruim honderd euro per jaar waard? Senioren hebben vaak toch wel iets te besteden. En als je een horloge koopt van Apple, zal je ook niet direct aan de geeuwhonger leggen. Toch….?

  5. Origineel geplaatst door Aagje
    Weet je, ik vind het ook veel geld wat door de ontwikkelaar gevraagd wordt, dat trouwens “maar” €105,99 bij een jaarabonnement kost.

    Mijn punt is meer dat, mocht je het gebruiken om je oudere familieleden in de gaten kunnen houden, je dit doet omdàt je je zorgen maakt. De watch lijkt daarbij mensenlevens te kunnen redden. Is je dat ruim honderd euro per jaar waard? Senioren hebben vaak toch wel iets te besteden. En als je een horloge koopt van Apple, zal je ook niet direct aan de geeuwhonger leggen. Toch….?

    Inderdaad kan dat het geld waard zijn, echter is dit niet het enige abonnement wat behoorlijk aan de prijs is. Ik krijg nu echt het idee dat er dik aan verdiend moet worden. Je zou zoiets ook op de markt kunnen zetten tegen kostprijs, dus zonder verdienmodel. Dit juist omdat dit geen app is voor ontspanning oid. Misschien een idee om dit deels te vergoeden in een aanvullende verzekering, zodat iedereen er gebruik van kan maken ook de minder bedeelden