Niet iedereen heeft er zin in om alleen naar een restaurant te gaan. Voor zakelijke reizigers of alleenstaande is dat niet altijd te voorkomen, en weer alleen thuis een potje-voor-1 koken of op je hotelkamer aan de roomservice is ook niet altijd alles. Als je het daarnaast ook nog leuk lijkt om nieuwe mensen te ontmoeten, is de gratis app Chattable – een samenvoeging van Chat en Table – misschien leuk om te proberen. Deze app en dienst wil het concept ‘social dining’ nieuw leven inblazen. Met Chattable kun je zien in welke restaurants andere gebruikers gaan eten, zodat je kunt aanschuiven en hopelijk een gezellige avond samen hebt.
Zo werkt Chattable
Er zijn momenteel tien restaurants in Nederland (en alleen nog hier) die de dienst ondersteunen. Zij houden tafeltjes speciaal voor Chattable-gebruikers gereserveerd. Je kunt op een kaart alle restaurants bekijken en zien wat het adres, het telefoonnummer en de openingstijden zijn. Grijze pinnetjes laten de plekken zien waar nog niemand heeft gereserveerd of is ingecheckt. Groene pinnetjes geven aan dat iemand heeft ingecheckt. Rode pinnetjes tonen de plekken waar er reserveringen zijn. Zodra je op het restaurant tikt, kun je zien om hoeveel Chattable-gebruikers het gaat en uit welk land ze oorspronkelijk vandaan komen. Als het restaurant op Tripadvisor staat, dan kan Chattable je ook daar naartoe verwijzen zodat je van tevoren ook kunt zien of het menu je aanstaat en hoe de ambiance is.
https://www.youtube.com/watch?v=YLEPxiEuZ5s
Social dining: Wie wil er samen uit eten?
De initiatiefnemers maken duidelijk dat Chattable niet bedoeld is als dating-app, maar dat zij vooral ‘leuke en interessante gesprekken onder het genot van een goede maaltijd’ willen faciliteren.
De informatie die Chattable deelt met andere gebruikers is bewust heel beperkt gehouden. Het enige dat wordt gedeeld met andere gebruikers is het land en de plaats waar de gebruiker vandaan komt, verder niets. Als Chattable zijn wij er van overtuigd dat de ervaring met Chattable zou moeten gaan om het gesprek. Hiervoor is het niet nodig om te weten of er een man of een vrouw bij je aan tafel komt te zitten, of deze persoon jong of oud is en wat de achtergrond is van deze persoon. Hier kom je pas achter op het moment dat je bij de persoon aan tafel gaat zitten. Dit zorgt voor een open en interessant gesprek aan tafel.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 3 reacties