Chimei Innolux, samen met Samsung de partij die door Apple is ingezet om meer beeldschermen voor de iPad 2 te maken, voldoet niet aan Apples vereisten om het scherm voor de volgende generatie iPad te produceren. Daarom gaat Apple daarvoor niet in zee met het bedrijf. Dat meldt DigiTimes. De iPad 3 zou een 9.7″ scherm moeten krijgen met een verviervoudigde schermresolutie ten opzichte van de huidige iPads. Chimei zou niet kunnen voldoen aan de pixeldensiteit van het zogenoemde Retina-display met de 2048 x 1536 pixels-resolutie.
Het eerste teken van leven van de hogere schermresolutie in de volgende iPad werd gegeven door een stuk code uit een vroege versie van Apples aankomende besturingssysteem iOS 5, maar al in januari ging het gerucht dat Apple de resolutie van het scherm zal
De iPad 1 en 2 hebben een resolutie van 1024 x 768 pixels. Het bedrijf uit Cupertino haalde hetzelfde trucje uit bij de overgang van de iPhone 3GS naar de iPhone 4. Het scherm bleef 3.5″ in formaat, maar de resolutie steeg van 480 x 320 naar het dubbele 960 x 640 pixels.
De verwachting luidt dat de iPad 3 in het begin van 2012 op de markt komt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Volgens mij is het geen verdubbeling maar een verviervoudiging (de resolutie op de iPhone 4 is 4 keer hoger dan op de iPhone 3)!
@Toon:
Het is een verdubbeling van de resolutie van 132 dpi naar 264 dpi, maar een verviervoudiging van het aantal pixels: van 786.432 pixels naar 3.145.728 pixels.
Ook bij de iPhone 3/4 is het een verdubbeling van de resolutie en een verviervoudiging van het aantal pixels.
@Joek:
de resolutie is het aantal pixels dus wat u zegt klopt niet.
her is dus een verviervoudiging van de resolutie.
voor meer info over de betekenis van het woord resolutie:
http://www.google.nl of http://www.wikipedia.nl 😉
@Joek:
De resolutie van een scherm is het aantal pixels, dus wat u zegt klopt niet.
Het is dus een verviervoudiging van de resolutie.
We begrijpen hem toch?
Zou je ook zijn woordje ‘resolutie’ inzake dpi, niet kunnen vervangen voor dichtheid 😉
Gelukkig maar, want ik heb net een iPad 2 gekocht en als er over een paar maanden alweer een nieuwe versie komt zou ik me toch bekocht voelen.
Wat een aansteller ben jij zeg, veel andere fabrikanten brengen op de paar maanden een nieuwe telefoon of ander apparaat uit en dan zeur je ook niet, dat weetje gewoon maar stel je voor dat Apple dat ooit eens flikt dan is de wereld te klein.
Onzin, je koopt een product voor de functies die het op dat moment heeft en gaat niet lopen janken als er dan over een paar maanden een nieuwe uitkomt.
Echt gezellig hier! 😀
Een staaltje “wishful thinking” wat mij betreft. De iPad zou er nodeloos duurder door worden. De huidige resolutie is zo slecht nog niet.
Kortom, eerst zien, dan geloven.
Klopt je hebt altijd van die zeikerds rondlopen hier
Helaas wordt deze denkfout vaker gemaakt. Het totaal aantal pixels is beslist niet gelijk aan de resolutie. Het is echt een verdubbeling van de resolutie en geen verviervoudiging.
Bron – Wikipedia: “Note that the use of the word resolution here is a misnomer, though common. The term “display resolution” is usually used to mean pixel dimensions, the number of pixels in each dimension (e.g., 1920×1080), which does not tell anything about the resolution of the display on which the image is actually formed: resolution properly refers to the pixel density, the number of pixels per unit distance or area, not total number of pixels.”
U bent dus degene die het fout heeft…
Wikipedia is niet zaligmakend. Resolutie wordt bij analoge beeldmateriaal (foto’s, prints) en scannen inderdaad dichtheidsmaat gebruikt, eenheid DPI. Bij de beeldschermen van tegenwoordig wordt met de resolutie altijd het aantal totale aantal pixels bedoeld. Dat puristen menen dat de resulutie uitsluitend kan worden gebruikt voor de aanduiding van de dichheid (in PPI bij beeldschermen, niet DPI), doet niets af dat conventie nu eenmaal anders is wat betreft conventie beeldschermen.
Lijkt een beetje op de discussie dat 1 kB in computerland nu eenmaal 1024 bytes is en niet 1000 kB. Puristen zullen vinden dat je kiB of andere gedrochten moet gebruiken, maar dat maakt het alleen maar lastiger.