Uitgelicht
Apple's oktober-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
CleanMyMac Update

Vernieuwde CleanMyMac: simpeler uiterlijk, meer functies

MacPaw heeft vandaag een vernieuwde versie van de tool CleanMyMac uitgebracht. Met de software kun je je Mac optimaliseren en onderhoud uitvoeren.

MacPaw heeft zich met deze update tot doel gesteld om meer tools te bieden waarmee je je Mac kunt onderhouden. Er zitten nu zes hoofdmodules in met meer dan 25 tools voor verschillende onderhoudstaken. Er is ook een vernieuwde My Clutter-functie waarmee je snel grote, oude en dubbele bestanden achterhaalt, zodat je schijfruimte kunt vrijmaken. Het gaat niet alleen om het opruimen van overbodige rommel, maar CleanMyMac is ook bedoeld om de beveiliging en prestaties van je Mac te verbeteren.

Huidige gebruikers kunnen gratis upgraden

CleanMyMac werd in 2008 voor het eerst uitgebracht door MacPaw, als een eenvoudig hulpmiddel om je Mac op te schoenen en te optimaliseren. Gaandeweg zijn er steeds meer functies bijgekomen, met als voorlopig hoogtepunt de introductie van CleanMyMac X. Daarin werd realtime monitoring, privacybescherming en malware-scannen toegevoegd. Vandaag is het tijd voor de volgende grote stap, met een compleet vernieuwde app met nóg meer functies. Voor de update is macOS 11 of hoger vereist.

CleanMyMac is verkrijgbaar als abonnement vanaf €39,95 per jaar, of als eenmalige aankoop vanaf €119,95 voor één Mac. Je kunt dit uitbreiden naar 2 of 5 Macs. Voor bedrijven heeft MacPaw een CleanMyMac Business-update gepland voor 2025. Bij alle abonnementen krijg je een gratis proefperiode van 7 dagen. Abonnees van SetApp kunnen meteen gebruik maken van de volledige versie, zonder beperkingen.

Nu de nieuwste versie beschikbaar is kunnen bestaande CleanMyMac- of Setapp-abonnees gratis updaten, terwijl mensen die nog de vorige versie CleanMyMac X hebben geïnstalleerd kunnen upgraden met 50% korting.

CleanMyMac Update

Vernieuwde CleanMyMac met nieuw uiterlijk

Al bij het opstarten van CleanMyMac zie je meteen dat de interface er opgefrist uitziet. De zijbalk is drastisch opgeruimd en bevat nu nog maar zes modules, zodat je er gemakkelijker doorheen kunt navigeren. Toch zitten er nog meer functies in dan voorheen. Er is een nieuwe assistent beschikbaar die rapporteert hoe het met de beveiliging en de gezondheid van jouw Mac is gesteld. Er zijn ook slimmere optimalisatietools, bijvoorbeeld voor het beheer van dubbele bestanden.

CleanMyMac update

Een andere handige wijziging is dat machtigingen voor toepassingen nu zijn gegroepeerd, zodat je gemakkelijker je privacyvoorkeuren kunt beheren. Er is ook een nieuw ontworpen hulpprogramma in de menubalk voor het bewaken van je systeem. Volgens de CEO van MacPaw is het de grootste verandering die de afgelopen zes jaar is doorgevoerd. Met de nieuwe modules Smart Care en My Clutter kun je je opslagruimte beheren en de prestaties verbeteren. Dit gebeurt door bijvoorbeeld cachebestanden en logbestanden op te ruimen. Het is eenvoudiger dan de Cleanup-module in de vorige versie van CleanMyMac, maar net zo krachtig.

De Moonlock Engine van MacPaw is ook nog steeds aanwezig voor het scannen naar en verwijderen van malware. Met de verschillende functies kun je de gezondheid van je Mac proactief in de gaten houden, zodat je minder snel tegen allerlei problemen aanloopt.

Een algemene uitleg over de functies van CleanMyMac vind je hier.

Bekijk ook
CleanMyMac X helpt je Mac opruimen en scant naar malware

CleanMyMac X helpt je Mac opruimen en scant naar malware

CleanMyMac is een van de meest populaire apps om je Mac regelmatig op te ruimen en ruimte vrij te maken. De nieuwe versie CleanMyMac X viert het tienjarige bestaan met een nieuw design en extra functies.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.