iPhone-accessoire voor mensen met gehoorverlies komt naar Nederland
Fabrikant Cochlear brengt in Nederland de eerste Made for iPhone-geluidsprocessor voor cochleaire implantaten uit. Daarmee kunnen mensen met ernstig gehoorverlies toch blijven communiceren. Dankzij de technologie kunnen gebruikers geluid direct vanaf hun iPhone of iPad naar de geluidsprocessor in een implantaat streamen. Via de iPhone of iPad regelen ze hun gehoor, of controleren ze de instellingen met behulp van een gratis app.
iPhone-accessoire voor gehoorverlies
Volgens de fabrikant is de Nucleus 7 de eerste Made for iPhone-geluidsprocessor ter wereld. Mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies kunnen hiermee telefoongesprekken voeren, muziek luisteren, video’s kijken en aan FaceTime-gesprekken meedoen. Het geluid wordt rechtstreeks naar het implantaat gestreamd. Eerder waren er al gehoorapparaten die audio naar de iPhone streamen. Ze bestaan al sinds 2013, maar voor mensen met een gehoorimplantaat was er nog weinig keuze.
Hoe zo’n geluidsprocessor werkt? Het apparaat detecteert geluiden die door de ontvanger-stimulator worden omgezet in elektrische signalen. Deze signalen worden vervolgens door de elektrode in het binnenoor (de cochlea) naar de hersenen gestuurd.
Alleen voor iOS
Voor het bedienen van de Nucleus 7 is er de Nucleus Smart App voor iPhone, iPad en iPod touch. Uit een test met gebruikers bleek dat dit makkelijker was dan het gebruik van een afstandsbediening. De Nucleus 7 is kleiner en lichter dan eerdere apparaten van de fabrikant. Bovendien is er nu een Made for iPhone-bimodale oplossing. Dit is bedoeld voor mensen die in het ene oor een hoorapparaat en in het andere een CI (cochleair implantaat) hebben. Het geluid wordt dan vanaf de iPhone of iPad gestreamd naar beide apparaten, namelijk de Nucleus 7 in combinatie met een 3DReSound-hoorapparaat.
Voor gebruikers is het een mooie ontwikkeling, zodat ze beter kunnen communiceren met huisgenoten en vrienden. Slechthorende Android-gebruikers zullen moeten overstappen, want de app werkt alleen op iOS. Ook handig: de fabrikant heeft een soort Zoek mijn iPhone-functie toegevoegd voor als je je geluidsprocessor bent kwijtgeraakt. Op de kaart zie je dan waar voor de laatste keer verbinding was met de iPhone. Zo weet je meteen of het apparaatje ergens in huis ligt, of in de speeltuin.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple verkoopt nu een Thunderbolt 5-kabel voor de Mac mini (en aanstaande MacBook Pro) (30-10)
- Deze Apple-producten met Lightning verkoopt Apple nog steeds (29-10)
- Met deze stekelige iPhone-hoes schrik je dieven pas echt af (26-10)
- Astropad Bookcase maakt van je iPhone een e-reader (24-10)
- AirPods 4 vs AirPods 3: de verschillen op een rij (23-10)
Reacties: 10 reacties